(Y)

Skoldagen var som vanligt så behöver inte berätta så mycket om den. Haha! Eller jo! Vi fick våra ensemble grupper idag! Fick en aaaaassss bra grupp! Iaf, var nyss och köpte världens bäst present till världens bästa Agnes! Jag köpte... Det kan jag ju inte berätta kom jag på.. HAHAH! Hon läser ju min blogg! Så det får ni veta imorgon! Nu blir det trolldal med filmkväll och mys! :)
Krrrraaaammm!


Sjuk..

Alltid när skolan börjat blir någon sjuk, nu är det min tur.. Trött, har ont överallt.. Skjut mig.. :(


Gårdagen

Igår så fick petunia motionera sig själv. Haha! Jag släppte henne på banan och sen fick hon springa av sig. Elsa red med pagge så hon hade en kompis på banan. de triggade upp varandra så när Pagge bockade, bockade Petunia. Såg faktiskt riktigt kul ut! Sen hoppade jag upp och jag och Elsa raceade ett varv med dem. Haha!! Snacka om att de har dålig kondis.. Helt slut efter ett varv! Men de tyckte det var kul! Det var nog det viktigaste! :)


Glömde ju berätta!

Glömde ju berätta hur de gick med Annekke igår! :o vi hoppade, och vi var bara 4 st av 7 som var på lektionen. Men det gick bra, vi hoppade stuts. De var första gången hästarna hoppade efter sommaren så det blev inte så högt. Men hon kan ibland ta väldigt stora språng över ett litet kryss, men det var kul :) hon var lite stark, men fin. Kanske gör något galet och kör km på henne! Men det får vi se vad det blir med det ;)


SKOLFOTO!


TJAAA!

Har precis kommit hem ifrån skolan. För någon vecka sen så köpte jag nya gympakläder. Skor och kläder, och jag älskar dem! Skorna är jätte lätta att springa me och byxorna är jätte sköna! De sitter åt så det känns "fritt" typ! Hehe! :)


Glömde bild på Novis!!


Efter dagen

Jag har precis kommit hem ifrån Nybygget. Red Nova. Hon var väldigt stel och stark idag. Men mot slutet var hon avspänd och fin. Hon brukar inte hålla på att bocka och så men idag la hon av ett riktigt bocksprång! Men då röt jag lite på henne och sen var det bra. Hon är jätte stark i högersidan som mest. Och hon var jätte seg med! Åsa skulle sätta på vattenspridaren i ridhuset för att det dammade så mycket, och de visste inte ifall de skulle bli rädda eller inte. Men när hon sätter på så flyger både Nova och Golden upp och springer iväg! De tyckte de var läskigt! Haha! Knäppisar!
Men nu ska jag ta kväller gott folk!


Första "riktiga" skoldan.

Tja tja! Idag har första riktiga skoldagen varit! Asså med jobb och så. Trodde inte vi skulle köra igång så snabbt.. Men tydligen! Har tillochmed fått läxa.. So.. Men det går snabbt! Mitt mål är att få så bra betyg som möjligt till vintern. Minst A i 3 ämnen. Så man får plugga hårt! Men nu ska jag iväg till bästa nybygget! :D tjarååå!


AFV

Seriöst. AFV gör mina dagar! Går inte ett avsnitt utan skratt! ;)
Idag var jag i stallet. Blev en tur på Sötate Petunia. I SPÖREGN! Inte det roligaste då jag hällre ville vara uppe i stallet och bara gosa! Jag var också helt slut! Orkade typ ingenting. Jag var inte trött, har kanske gjort för mycket, skolan har ju börjat med. Iaf, i stallet fick vi ta in alla hästar då det åskade och regna och var shiit väder. Det där med bilder får vi ta någon annan dag. Inget fint fotoväder idag precis ;) och imorgon blir de bästa NYBYGGET! :D AAHAHAHH!


Perfect Pagani


Dagens

Idag blir det stallet såklart och rida bebisen. Ska också mysa så mycket jag kan med Lilly. Bästaste lilla Lilly. :) bloggar mer sen efter stallet. Kanske lite mer bilder och så ;)
Förresten, följ mig på insta! @sofiaronvall :D
Kraaaamisar!


Jagblirsåhimlaargiblandnärjagtapparbebis

Tappat mobilen, men VÄRLDENS största hack i kanten blev de. Lyckat!


The place to be.

Nu är jag i stallet. Bästa stället på jorden. Alla här är som en familj. :)


Buller buller!

Nu åskar det! Hemma själv med Ida. Jag tycker ändå det är mysigt när det åskar. Men ibland är det lite läskigt.. Mysigt har jag iaf! Tittar på Disney Channel, som vanligt :D haha, en riktig nörd!


Skola.

Skola skola skola skola skola skola.
Tur att man har vänner :)


Smile!


Spel.

Blev livrädd när min mentor kom helt spooky och kan mig ett kuvert med en massa namn på, kan typ inga namn! Men hittade alla iaf, och då skulle vi tydligen gör något spel? Tur att jag gillar att leka och kom på en bra ide. But I gonna keep it secret.


DÖD

Varför ska lärarna plåga oss? Vi har typ gått 3 km på någon stadsvandring.. Mina ben är DÖDA. Ja, jag har dålig kondis.


Skoloutfit.


Lektion

Idag blev det lektion på Trolldal! Jag skulle igentligen ha ridit Da Shizzle, men vi skulle rida på stora utebanan, och det var där jag slog runt med han sist. Så jag var inte så pigg på att rida honom. Första gången jag känner mig osäker. Jätte konstigt.. Men mitt huvud sa verkligen ifrån på något sätt.. Jag fick då iaf Anneke. En stor häst. Har typ aldrig ridit storhäst förut på lektion. Har mest ridit de bråkiga små ponnyerna! ;) och sen tycker min ridlärare att jag är för kort och inte kommer runt med skänkeln. Men hon lyssnade bra! Det var bara när vi skulle putta in rumpan som hon blev stark och inte ville lyssna. Hon var jätte rolig att rida faktiskt! Hon höjde ryggen bra och när jag hittade henne i formen gick det jätte bra! :)
Här får ni en liten bild på mig och Anneke. Titta på hästen. Inte på mig! ;) haha!
Godnatt :*


Städat!

Nu är det som nytt igen i mitt rum! Ny städat + så jag jag bytt byrå. Nu ser det lite finare ut, och jag är nöjd! :)


Sista dagen.

Yapp, idag är det sista sommarlovs dagen.. Ska bli kul att ändå få komma tillbaka till skolan, men ändå inte. Har saknat de flesta jätte mycket! Och imorgon kväll ska jag till bästa älskade NYBYGGET!!!!! :D


Livet kan inte bli bättre!

Nej, det kan det bara inte. Lever i en drömvärld. Allt är helt perfekt.
Godnatt sötnosar <3


Fattiga riddare

Jag köpte hem typ "mini" chesburgare. Idag skulle jag äta det till lunch, och de menade värkligen mini.. De var bara lite större än en femkrona.. HAHAHA så det blev fattigariddare ist. Jag gjorde dem ju så det blev fillibabba! 😏


<3


Det här är så jävla sjukt.

Serriöst. Det här är såå jävla sjukt! Är äns det här sant? För i helvete. Jävla ridvärld. Nu undrar ni säkert varför jag är så jävla upprörd. Men jag rider varje vecka på min ridskola, det är jätte roligt! Men förihelvete vad de börjat med. Nu ska vi tydligen VÄGA oss innan vi rider. Det här är sjukt! Såklart folk börjar banta om de inte kan rida sin favorit ponny. Vill de att alla ska få anorexia eller!? VAFAN. Jag har redan haft de pågrund av att jag inte kunde rida min favorit, men kravlade mig upp för backen och klarade mig. Men självklart kommer jag krypa ner i backen igen. VAFAN ska man göra!? Aldrig att jag ställer mig på deras jävla våg. Min vikt är min privatsak. Jag vill inte själv veta hur mycket jag väger. Då ska inte andra häller få veta. Tar hällre livet av mig än väger mig innan. SJUKT!
Tack för ni som läste och att jag fick öppna upp hjärtat lite.


Hemma.

Tjaaaa! Nu är jag hemma efter stallet! Idag blev det en tur på Minja, alla i stallet blev vaccinerade i torsdags så de får ju inte gå så hårt på några dagar. Minja hade inte blivit riden på 2 veckor! Troddejag skulle få ringa och säga Hejdå till mamma innan.. Minja är väldigt het och stark när hon rids, det var också ett av problemen jag sökte till ponnyakuten med. Ibland springer hon bara så man inte får stopp! Men idag var hon förvånansvärt lungn. Fast stel var hon! Men en fin form fick hon iaf. Fast ställningen tyckte hon var bökigt. Men hon skötte sig fint! Petunia fick vila idag med. Har inte ridit henne på jätte länge pågrund av tappakor, vaccinering och så. Känner väll också att jag börjar växa ur henne. Men men, gos tål hon iaf! Min lilla pärla <3 så söt.


Yeeeeeesssss!

 
Äntligen ska jag få möblera om lite i mitt rum! Det är så grymt "äckligt"! Skulle köpa sånna här lådor att förvara saker i, men oss köpte vi ny byrå grej! Det hade kostat lika mycket som förvaringslådorna.. Så nu kanske jag inte behöver skämmas av att ta hem folk! :D 

Svampar i blåbärsskogen

Idag har jag inte haft täckning och har inte bloggat så mycket då. Idag har jag iaf shoppat och varit hos mormor. Plockat både svamp och blåbär. Inte det roligaste jag vet precis.. Köpte skoloutfits och party kläder. Ni får se dem på onsdag ;) och jävla mygg! Har fan 1000685 myggbett överallt! Jaja, ska väll dra mig till sängs snart.
God natt godingar! <3


Myser med världens bästa Lilly <3

Käraste kaninen håller jag i famnen nu. Sötast mjukast och snällast. Hon är som ett gosedjur. Min bästavän.


Pizza och Krambjörnarna

Ni sitter jag hemma och kollar på Krambjörnarna och äter pizza. Hade inget bättre att kolla på. Man ska vara barn spänger man kan! ;) hahah. Spillde också het tomatsås på hela benet! AJ! Det svider som innibengen! Mysigt har jag iallafall.
Kraaaaaaam


Piggelin

Hemma efter en kul dag på Eriksberg med Lisa och Agnes! Det var mycket fina ekipage! ;) köpte en gryyyymt god godis rem där! Med sur cola smak. Yum! Nu sitter jag och äter en piggelin och känner mig tjock! Tur skolan börjar snart så man kan komma in i rutinerna och äta nyttigt och så. Tjarå!


Sommardressyr på Eriksberg


Hej!

Agnes här! Haha jag tänkte att ni kunde läsa min blogg: agnessaras.blogg.se
Och jag har ingen aning om hur man gör länkar.
Bye bye!


Agnes

Nu är det kväller, och Agnes är här. Hon ska sova här för vi ska åka på eriksbergs sommardressyr imorgon. SUPER SJOJJS!


Hemma efter dagen

Tjaaa! Yes, nu är jag hemma efter en dag i stallet! Petunia, Lettis, Pagge och Minja blev vaccinerade idag, så det blev inget ridande på dem! Men då tog vi en tur på Valle nere på banan och lät de andra stå inne och sova. Vi vet inte om Valle blivit hoppad förut, men vi byggde fram ett hinder och hoppade! Hans teknik var ju inte speciellt fin.. Han hoppade av jätte nära och tog ett jätte stort språng över! Hans förra ägare red ju han inte alls så mycket, hoppade har hon väll inte gjort på flera år då hon gillade dressyr. Men det fick bra, Valle verkade gilla det! Fast han var grymt seg och stel i början! Men sen fick han en fin form! Och jag glömde ta med stövlarna till stallet :o VÄRLDEN GÅR UNDER!!


Världens underbaraste <3


Om mig och ponnysarna!

Yepp, nu kommer det bli ett långt inlägg. Nu ska jag nämligen berätta om mig, mitt liv, hästarna och allt möjligt!
Jag heter Sofia Ronvall och är 14 år, Jag har 2 systrar, Elin som är 19 år, och ida som är 16 och har down syndrom. Hon är jätte söt, och busig! jag bor i lilla katrineholm och har kan man säga, nästan en egen liten ponny. En svart ur söt shettis. Vi kaller henne för Tunia eller Tunis men heter igentligen Petunia Af Friheten. I samma stall står hennes ursöta puss glada bångstyra son, Pagani som min kompis Elsa rider och man kan säga att hon äger honom typ ;) Vi bruker också rida några andra hästar i det stallet. Haminja, Valle och sen sköta om och gosa med lilla lettis.Minja som vi också kallar henne, är en stark häst på 149,5, surt att hon inte är D-ponny, men men. Hon har jag även sökt till ponnyakuten med men kom bara tyvärr till Castingen då, så ni kommer troligtvis se mig på castingpogrammet i höst/vinter med henne. Valle är en ganska ny stor häst i stallet. Han är gammal ridskole häst och världens snällaste! Gammal handikapphäst och dressyr häst. Lettis, vad ska man säga! Det finns ingen snällare och sötare! Då får man leta länge innan man hittar en som lettis! Hon är en shettlansponny på 29 år, och älskar mat! Det tycker hon är det bästa med livet! jag rider även lektioner på min ridskola Trolldal, där jag också sitter med i Ungdoms styrelsen. Kusen. Där har jag sköter jag också om Da shizzle och Winnie. Båda är söta skimmlar. Jag brukar tävla på Lokal nivå ibland, och nu efter sommaren kommer jag vara mycket på tävling då jag tycker det är så kul!
Jag har inte så mycket mer att säga om mig själv, har ni frågor får ni ställa dem! 
Kommer försöka blogga så mycket som möjligt och hålla er Uppdate. ;)
Kraaaam


Godmorgon

Godmorgon underbara people som läser det här. Godmorgon godmorgon, igentligen inte då jag vaknade för en ganska lång tid sen. Och glömde bort att jag hade blogg och att man skulle blogga ;) Idag blir det väll att åka till stallet och rida ponnypluttan, jag ska lägga ut ett inlägg sen där jag kan berätta lite om mig själv och hästarna och så? :) Kommer också lägga ut bilder. Blir också flest mobil bloggningar, då jag inte varje gång orkar sitta vid datorn :D
Många Kraaamar


Funktionär

Yes folks. Kör ingång på direkten me det här bloggandet. Just nu är jag funktionnär på en dressyr tävling. Det är inte tyst en sekund då Clara är här, hon är en riktigt glad och pratglad unge. ;) 

Följer trenden

Japp, som rubriken säger, så följer jag trenden och skaffde en blogg.
Sit down and enjoy.
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0