Första advent

 Vilken mysdag!
Klockan 6 gick jag upp ur sängen och dukade upp advents frukost till mig Felicia Elsa och Frida. Klockan 7 så var vi redan i stallet, eftersom jag hade jouren idag. Gick lätt men allt tog enorm tid, jag höll på från klockan 7 till 4 och satt knappt ner en minut. Det julpyntades även till ridskolehästarna, och oj så fint det blev!!

Fick även en enorm hjälp med höpåsarna i slutet, och så hittade vi på bågot i höet...

En iller!!
Det luktade enormt illa och hela höbalen var tvungen att åka ut. Och jag hade ord is gjort klart mina påsar. Hoppas det inte var allt för mycket bakterier på. 

Sedan har den advents fikats ochstädats här hemma. Mys!!



Favvobootsen

När jag kom hem en dag så stod mina gamla tretorn lagade innanför dörren. Lycka!!
Varit trasiga i ca 1 år, så jag har ridit med dem i tisdags och i torsdags. Och förstår varför jaf bytte, de ger inget stöd. Alls, men är riktigt sköna att rida i och ger en bra fältsits, så kommer hoppa i dem framöver.



FREEEDAG

dethär kan låta hur knäppt som helst- men idag så dödade jag två personer. I killergame. 
Haha, det låter så hemskt när man säger det, men självklart så innebar att döda en klapp på axeln. ;)
 
Jag lever fortfarande, och är riktigt farlig!!
 

Denna fredag kommer spenderas med Elsa, pizza och säkert någon film. Imorgon blir det stallet, rida Solan och fixa lite. Sedan imorgon kväll kommer gosis tjejerna hit <3
 
Kort om min dag och så haha. Så tråkiga inlägg blir det now days, men tänkte snart slänga in något kul! 
 
Håll utkik!
 
 


ohhh kill em'

Still in the game!!!!

Stressiga onsdag

Mitt i veckan.

Den här dagen har varit stressig, eller tja, den började chill men slutade i koas. Gick inte lungt och skulle kolla lärknuten inför imorgon, sådär klockan 10 på kvällen, då jag ser att en deadline 23:55 är idag. Och undrar vad det är för arbete vi har tills idag?? 
Självklart ett arbete jag inte ens har börjat på, och i ren panik hets skriver en uppstasts om quickstep. Den blev till viss del bra, enligt mig ;) 


Köpte även en rosa Babylips sak idag. Fråga mig inte varför? Men jag tyckte färgen var ball. 

1 month until Christmas

...var igår, men men. 
Igår måndag. Skola hela dagen, och det roliga spelet killer game kom igång! Så kul! Man får en bild på någon på skolan som man ska döda, och sedan så "kullar" man den personen genom att säga "KILLER". Just nu kan man skydda sig med reflexväst. 

Solan jobbades i alla gångarter igår med. Kändes fin, och mer lydig. 
Frazze skrittades utav Elsa, då jag glömt bort att jag hade honom. Åh tokigt, så han fick en barbacka tur med Elsa på ryggen!! 
Idag så var det en as lång skoldag, och sedan hopp lektion på frazze. Han hade ett djupt sår i vänster bak, men det visade han ingen smärta på, så vi körde på som vanligt. Han bär jätte fin! Speciellt på det nya bettet, som han känns mycket mycket bättre på. Fick honom ganska lydig, och vi övade idag på att minska och öka galoppstegen. Hoppade även en bana med olika linjer. 
Det är mycket häst, och jag som är rätt liten på honom får jobba extra mycket, men hag tycker det är grymt kul att rida och hoppa honom. 

Tjockis!!




Söndag

Igår var det stalljour hela dagen. Plus att jag hade knatte och sov i trollgrottan. Jag var helt slut och somnade åtta igår.!!

Idag så red jag igenridningslektion på Annekke. Vilket gick stundvis bra. Hon vet sig tag något enormt på höger så fick verkligen rida, men när jag väl hittade henne så hade jag inget u händerna och hon tog minsta lilla hjälp. Fina häst! 
Måste verkligen komma igång med bloggandet... Vi syns!!




FredG




34 days to christmas

Nuuuuuu börjar det närma sig alltså. Riktigt mycket. Kommer bara säga swich och jag har redan köpt en av alla dessa julklappar. Och den måste jag säga, jag var grymt fiffig och är riktigt nöjd över att jag köpte. Hoppas den som får den blir lika glad :) 
 

Idag så är det kort och ganska skön skoldag. Ikväll är det rep med Lucia gänget. 
IDAG ÄR ÄVEN SISTA DAGEN ATT RÖSTA PÅ KATRINEHOLMSLUCIA KANDIDATER, SÅ OM DU INTE GJORT DET, GÖR DET!!!!
 
 


Frazze man och Solan

Hoppningen igår gick hyfsat bra för att vara första gången jag hoppade frazze. Vi bytte bett under lektionen, och på den andra gick han bättre!
Solan reds idag lungt, i trav. Hon har blivit extremt dum med att lyssna på skänkeln, speciellt höger skänkeln, och surar bara ihop och lyssnar inte alls. Får försöka att lungt rida igenom det, fast det inte är det lättaste. 




It's just some bad days

Så här länge har jag nog aldrig varit ifrån bloggen. Men har på den sista tiden inte mått bra alls, och det har inte gått speciellt bra heller.
Tävlingen för 2 veckor sedan gick skit, Solan slog sig ur form, som hon aldrig brukar göra, men gör det inne på banan. Hon saktade även av och larvade sig vilket gjorde mig sjukt irriterad. Men, då fick jag också bekräftat ifrån henne att hon inte tycker det är ku. Så för våran del blir det bara träning hittills. Frazze går det däremot bättre med. Vi har ridit på och det går bara bättre och bättre. Idag så sätter vi på hppsadeln!
 
Har ändå hänt rätt så mycket på den tiden jag inte bloggat.
Tex så är jag inne i ett moln utav olyckor just nu. I söndags så blev jag kickad utav en ponny på ridskolan över knät. Vilket gjorde extremt ont, och igår fick Elsa testa på att rida Solan eftersom jag inte kunde rida. Tog även en promenad med Frazze. När jag kom hem så skrapade jag upp hälen ganska rejält med. Klant!
 
Idag så ska frazze hoppas, så vi får se hur det går! :)
 
 
BTW- Glöm inte att rösta på mig som Lucia kandidat, ni har bara till på torsdag på er! Skriv till mig så kan jag berätta hur man gör. 
 
 


Tävlingsdags imorgon!

Imorgon är det tävling.
Sista omgången utav div 4 häst. Känns bra, då Solan känts enormt fin dem senaste gångerna jag ridit henne. Så vi får hoppas hon är lika fin inne på banan med! 
Ikväll har det laddats upp med popcorn och Cola. Som en fredag ska vara ;) 



Älskade snö

Jag hoppade upp ur sängen imorse och rövk åt mig datorn- på med julmusik!! Så himla lycklig att första snön kommit, går in på lärknuten och ser att jag börjar inte förens tjugo i 12. Got to love life!!


En riktigt soft och skön skoldag måste jag säga. Slutade halv 3, och då cyklade  jag direkt till stallet och red Solan. Som var hur fin som helst idag!! Mjukt och harmoniskt, hon tog alla förhållningar och var verkligen super fin. 


Sedan åkte jag hem runt klockan 5, och då bar det av för kör träning med lucia gänget. Det är svinkallt ute, och jag ha knappt värmts upp efter stallet. 
Nu ska jag lägga mig och sova bland nya lakarn. 😍 
Godnatt!



Mitt i veckan, typ?

Solan såg inte hängig ut, så jag körde ett lösgörande pass med lydnad. Hon var riktigt fin redan från början, då hon stått i några dagar pga utslagen. Känns bra inför lördag. 
Ägnade mycket tid åt gos idag, borstade länge, myste länge. Något man lätt glömmer bort. Att gosa är viktigt ;) 
Upptäckte även när jag började rida Solan hur extremt lättlärd hon är. Eller om man skulle säga lätt instruerad? 
Hon är en riktig godis gris, och jag fick för mig idag att jag skulle lära henne puss. Vilket hon kunde när jag åkte hem idag. Helt otroligt vilken häst! 

Btw.......

Ingeeeeeen kan ha missat denhär snyggingen som "slog igenom" under en natt. "Alex from target" som han kallas, blev smygfotad på jobbet, och har under två dagar fått en halv miljon följare på sociala medier och redan medverkat i Ellen show. 
Jag säger det igen, helt otroligt! 

och så en rubrik

Justeja, en rubrik. Idag var det nästan onödigt att gå till skolan, kändes det som ;) Började vid 11, och slutade vid 1. Hade i stortsätt bara kör, och sedan cyklade jag hem och städade och fixade. 
Idag ska solan ridas, känns som om jag inte ridit henne på jätte länge, så nu ska all tid nästan spenderas på Solan. Vi ska inte köra ett jätte hårt pass, utan bara i stortsätt rida igenom programet. Eftersom vi inte är säkra på vad hon har för utslag i kroppen. 
 

Frazze man

Kan säga att dagen började med att min mobil hade spammats med sms ifrån Linn att vi börjat, när jag ligger kvar i sängen. Så 5 minuter mellan säng och cykel. Inte att jag försovit mig utan hade bara missat att vi börjat tidigare idag pga kör, men kom till andra halvan av kör passet, och halvös klassen hade missat det som jag. 
Denhär dagen är den längsta på hela veckan, då vi slutar tio i fyra. Sedan är det bara att dra iväg till Trolldal för lektion. Hade frazze idag, då ägaren frågade om jag ville ha honom på lektion. Jätte kul tycker jag! Så jag tog honom, och såg det nästa som en revange ifrån gårdagens pass. Idag hade vi bommar och jag var lugn i händerna och stressade inte upp mig bara för att allt inte funkade ifrån första början, vilket jag har en tendens att då bli hård på handen och redan då ge upp. Frazze är en extremt svår häst, men i slutat blev han väldigt avspänd och fin måste jag säga. Helt klart en revange! 
Övade galoppsprång idag, alltså kort länga osv, och dethär med bommar var lite utav frazzes svaghet. Men vi klurade ut hur vi fungerade och gjorde allt riktigt bra i slutet. :) 

Sämst bild, men visar hur fin han blev i slutet :) 

Intensiv helg!

I helgen stod jag på mössa båda dagarna och visade upp oss lucia kandidater. 
På lördag kvällen red jag Solan, ett svettigt och bra pass. Mycket skänkelvikningar, lydnad och lösgjordhet. Hon var lite jobbig i början, men sedan släppte och hon blev jätte fin! Fick kommentaren: "Gud vad fin Solan blivit, aldrog sett henne såhär fin" blir så glad!! 
På kvällen kollade jag skräck och åt B&J med stalltjejorna. 


Vrid på huvet!! 
Idag måndag och slut på höstlov. Hade två hästar idag på kvällskvisten. Både frazze och Solan. 
Möttes utav solans ägare i stallgånge, då hon är täckt med konstiga utslag, eller som bölder, vi vet inte riktigt vad det är, men vi tror det kan vara för att det varit varmt och sedan fuktigt och blött. Det konstiga är bara att det är som mest i ansiktet. Mycket märkliga, och eftersom fet möjligtvis kan smitta får jag nu vara super noga med vart jag sätter händerna efter att jag hållit på med henne. Tvättat alla mina ridkläder nu och har även sprit i stallet. Tog frazze först då, och han är somsagt speciell att rida. Väldigt speciell. 
Solan valde jag att inte rida då hon verkade hängig. Bytte ist underlag i boxen till henne så hon får spån ist för pellets då det ska vara torrt i boxen, ifalldet är fukt utslag hon har på kroppen. 




RSS 2.0