Valborg

Jag spenderade min Valborg i stallet. Åkte direkt efter skolan till stallet och mockade och fixade mat vatten och så till Mindy. Sen åt jag mellis med Elsa och sedan gick ut och gick med Mindy.
Gjorde sedan oordning Hill för Ridläraren min hade fixat så vi fick hästarna som förra veckan. Vi var bara tre så det var soft. Hoppade bara fram på henne och sen fick jag hoppa över till Oreo. Den nya ponnyn jag red när den precis kom. Då han busade och var dum med Amanda. Men han är ju för härlig. Stor galopp. Synd att han inte alls är böjbar. Han ställer inte och när man galopperar så är det huvudet åt andra hållet, utåt. Hur mycket man än styr och ställer. Men det är en sak man får jobba med. Dock så hoppade vi med och jag jobbade inte med det.
Hoppade med oreo linjer, och med Hill en serie.
Ja, sen var det FaceTime med Elsa resten av kvällen. Det var min Valborg det!
Imorgon 1:a maj och jag ska upp tidigt för att hinna rida Mindy och fixa till klockan 10-11 då börjar 1:a maj firandet på trolldal, kom alla barn! Det blir kul! ;)
Nu ska jag sova, det behövs.


50 godis påsar ✅

Igår åkte jag till ÖB för att handla godis till 50 godispåsar. Jag tycker det är så jäkla kul att plocka i godis i påsar och så. Köpte hur mycket godis som helst och sen så åkte jag till stallet och så skulle saga och jag plocka i alla dem där 50 godispåsarna. Det gick rätt snabbt faktiskt! Men jag ljuger om jag säger att jag inte åt något... Men jag skyller på att Saga tvinga mig. Haha! Sen när vi trodde vi var klara med dem lila och rosa söta påsarna hade vi glömt knyta ljuslila snören på. Men det var bara att göra! Sen gick jag ner till stallet och gosa med winnie och kolla när saga red Lussi.
Händer inte mycket nu. Därför jag inte uppdaterar så mycket. Men nu blir det ändring då jag har Mindy 1 vecka nu. Och det där inlägget jag pratade om kommer. Håll utkik!
Direkt efterskolan åker jag till stallet och fixar åt Mindy och går ut och går med henne. Låter henne vila idag då vi har hoppning på lektionen och våran lektion börjar 1 timma tidigare och då låter jag henne stå ist. Undrar vilken man får på lektionen..? Efter som set är Valborg idag så rider vi ju somsagt 1 timma tidigare och då blir det dubbla lektioner och alla ponnys går den lektionen, så gissar väl att det blir storhäst idag. SHIT VAD KUL! Vi har hela utebanan, hoppas bara vädret håller uppe!


Proooov

Nu kör vi namngeografi!


Thats how I feel


Mindy

Det gick bra! Hon har svårt med ställningen och är stark och jobbig, men hon kan va fin! Dagens pass stod av att bara få henne mjuk och följsam. Vilket tog ett tag!
Bakade muffins och sedan så fixade jag allt och sedan cyklade direkt hem till Clara tsm med Clara då jag inte känns mig manad att cykla själv hem bland alla ruskigheter! Lilla stad...
Haft en trevlig kväll, och är grymt trött nu..


Lilla du.

Haha snälla. Som svar till Emma som skickade en blogg kommentar om Skips svankrygg. (?) För det första så vet du inte om det var svankrygg då han står och äter och i en backe. Det är en bild som kan varit tagen i fel läge lixom. För de andra så har Skip väldigt hög rumpa, och ägaren tar så himla bra hand som sina hästar. Skip har inte ont någonstans, han njuter av livet. Hade han haft ont hade han självklart inte ridits! Skip har de så himla bra, och han ser ut så. Hästar ser olika ut precis som vi.
Självklart kan ni fråga, men snälla, formulera frågorna inte så hemskt, skip har ej svank, inte ont, han är helt underbar och blir extremt bra omskött som ägaren ska ha stor cred för!
Och bara för att en häst har svank, måste den ha ont?


Skip är fin, och han har hög rumpa. Ingen svank. Han har de så himla bra. Kyss och hej!


Åh strålande sol!

Igår blev det en tur på Skip då Scott tappat sko och ömma. Han var fin! Vädret var ju toppen!
Idag så var jag på stan med mina bebeeees. Vi var på marknaden och shoppa smarrigheter. FOUDGE😍
Även en stor ost och skink kringla. FREDAGSMYS!!
Sen gick vi in på hm och jag handla för mitt present kort jag hitta skrota. Åhåhåh
Åkte sedan till stallet med två popcornpåsar, Billys panpizza och cola. Filmkväll i stallet ;) före det red jag Mindy och Emma visa allt som gällde, eftersom jag ska ha henne när de åker iväg på solsemester. Hon är absolut ingen lätt ponny på någotvis. Emma rider henne väldigt bra, ser lätt ut, men herre, det är det inte! Får se hur passet ser ut imorgon, idag red jag bara igenom henne. Sen ska det även bakas Muffins och sen bär det av till Clara. Tjejkväll, och stannar där över natten :) mys! :)

https://cdn1.cdnme.se/3873388/6-3/pic_517aee0ee087c33b09afd5a9.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3873388/6-3/pic_517aee11ddf2b372eae2dcfa.jpg" class="image">


Apr. 25, 2013

Ja dagen flöt på. Fint väder! :)
Ikväll ska jag rida Scott i det fina vårvädret. Det var så längesedan! Mår så grymt dåligt över det, men jag har frågat om jag ska komma ut men då har det oftast gått bra. Tyra följer med och checkar stället lite. Woop!

Har städat huset och ätit Nellie så nu ska jag bara göra läxorna! Ja vi ses väl, som vanligt ;)


Annan ponny

Var helt ofokuserad när jag red igår. Så i början så var jag borta.
Kommer skriva eller göra ett video inlägg varför jag grät mitt i lektionen och tycker alla ska ta åt sig av de!
Iaf, sen gick de jätte bra! Vilken känsla! Så har jag inte ridit henne förut, helt annan ponny. Nu snackar vi om Hill ;)
Hon bar upp sig jätte fint, och ar hur fin som helst. Fick kommentaren, "jag har aldrig sett henne gå så bra" vilket behövdes! Verkligen.
Som sagt berättar mer i ett separat inlägg om en speciell sak som tagit hårt på mig.

Idag stod jag i cafeterian, på min ridskola har man nämligen en Gång i halvåret cafeteria tid, då står man där och ja, ni vet, som man gör i en cafeteria. Jag gör de mycket ideellt med, för jag tycker det är kul och mysigt! :)

Måste träna spanska, so och sedan ska jag sova. Ha det bra kåmisar! ;)


Fick NÅGRA beundrar brev idag...


Saknat mig?

Bloggappen har inte funkat, och mitt internet är slut på mobil så de har inte blivit av att blogga ;)
Tävlingen gick bra! Hon var ju hur kolugn och fin som helst? Vad har dem fått för uppfattning om hästen? Jag har iaf ändrat på deras omdöme om Hill. Underbar ponny!
Tyvärr var hon rädd för staketet och kollade på det, så det blev inte så hög procent 59,21, men det tar vi nästa gång! Grymt bra för att vara Hills första, herregud!

Har inte hänt mycket sen tävlingen, men bloggappen funkar igen! :D


06:10

Upp kvart i 4. Skönt!
Nemen, det gick rätt lätt att fixa allt i stallet, hon var så kritisk mot lindorna, dem ville hon inte ha på sig.
Var lite nervös hur hon skulle gå på transporten, men herregud säger jag bara. Sprang på! Såg transporten och spetsa öronen och sprang på.
Hoppas hon är lugn och bra på tävlingsplatsen sen.
Inte nervös än, det kommer väl. Lite bekymrad över framridningen bara, hoppas hon inte är stel och sådär jobbig som hon kan va. Jaja, det blir att se!


Det här känns BRA!

Red Voice, det gamla vanliga ni vet ;) idag dressyr i hoppasadeln, jag bara kände för det ;)
Sen åkte jag Mamma Clara och Saga till Ingvaldstorp! Var i akutbehov av vita ridbyxor, då dem andra är utslitna och för små. Köpte ett par så får se hur dem går! Kunde inte stå imot att köpa en sprillans ny grimma till Hill med. Eller tja, har den som tävlingsgrimma. ;) roooosa såklart, så det passar fleecetäcket!
Duschade henne och hon stod jätte lugnt och fint. Trodde hon skulle stressa men ikke. Mickis knoppade henne, och jag fick henne jätte fin. Hon var så gosig. Så nu är vi redo! ;)
Imorgon ska jag bara fixa knopparna, Linda, sätta på boots, fixa hö, vattnet och transporten. Sen lite mer småfix. :)


Vädret slog om, IGEN

Åkte till stallet och då slog det om! Strålande solsken! Och jag kunde följa min plan. Skritta fram och trava fram länge och körde lite markarbete och körde en gymnastik övning typ. Red på en åtta om kom på ett 40 hinder typ. Så fin! Omhoppningsponny ;) sen kunde jag inte stå imot oxer som stod där så hoppade den 2 ggr, låg inte på högre än 80! Hon var så glad efter! Gosig och lugn, hon tyckte passet var så kul ute stora paddocken! Det märktes!

Fina Voice! Vi har verkligen börjat hitta varandra nu! :)

Kollade sen på Daniel träningen :) efterlängtat!
Och fick sedan privat chaffis tur hem i pappas buss. Förlåt pappa, men glömt bort vad den heter ;) han ville nämligen att jag skulle skriva de, haha ;)


Blöt!

Vädret slog om bara sådär. Från en skön vårdag igår till spöregn idag. Jahopo. Jag som tänk ta några skutt med Voice på utebanan, får nog ändra det! Idag ska hon gå ganska hårt då jag inte kommer hinna rida henne imorgon så mycket, kanske någon kort tur bara. Ska ju fixas med annat! :)


Apr. 17, 2013

Dagens uteritt var verkligen fylld med känslor. Bockande hästar är alltid kul ;) så himla härlig för både oss och hästarna. Voice tyckte det var så kul! Trava på vägen och galoppera upp för backar, blev så himla glad att se henne glad!!
Åt sedan en chokladboll för att fira riktiga våren, uuuoops mami och papi ;)

Har skämt bort Voice lite för mycket känner jag, idag fick hon en halv knäckebröds skiva bara för sig själv, gose! Frasar fick bara smaka lite ;) härligt!


Nu, nu är det vår!!

Måste stolt säga att jag såg årets första vitsippor på våran tomt!
Nu är det verkligen vår!


Läget med Hill.

På lördag gäller det. Hill och min tävlinsdebut. LC:2, HAHA ni trodde jag skulle säga MSV va?! Ne ;)
Jag/vi har ingen aning om hur Hill är borta. Hon har inte på hur länge som helst åkt transport. Så jag vet inte alls hur hon är. Hon är samarbetsvillig, MEN nervös och osäker av sig.
Tänkte testa Voice dressyr sadel på Hill igår, Karin testade den och den satt bra! Red med den men hon kändes en aningens konstig, hon hade fina luftiga steg men hon ville inte lyssna på skänklarna och ställa och så, annars var hon fin! Sen så kände Karin och den satt åt lite vid bogbladen. Jätte tråkigt! :( så fick byta till hennes allround, "Hill har den mest passande sadeln i stallet" Hill är enormt känslig om sin rygg. Och med allround sadeln kändes hon bara jobbig. Hon ville inte gå fram hon ville stocka ifrån något, man märkte att hon hade ont, hon tog små snabba korta steg och ville upp, hon ville inte helt enkelt. Så kände Karin, den sadeln satt ju åt fanders. Passade inte alla. Kände entré ridningen och hon är ju svullen på båda sidorna. Då satt dressyrsadeln bäst. Men är det det bästa tills på lördag? Hoppas värkligen svullnaden går ner! Så nu måste jag välja mellan två sadlar som inte passar. Känns hemsk! Men det ska självklart fixas så hon får en passande sadel. Absolut. Vilken tycker ni?

Passet går på Voice gick jätte bra! Hon var så fin! Bar upp sig själv jätte fint i galoppen men hade svårt att hålla den. Idag ska hon ridas ut tsm med Emma och Mindy. Det är ju jätte fint väder!


Svar

Fick en ganska ja hemsk fråga angående Winnie. "Tänker du rädda Winnie och ta hand om henne eller låta henne dö? Hon ser fräsch ut. "
JA, Winnie är hur fräsch som helst. Varken halt kolik rygg ont eller något. Hon är 21 år gammal ponny som gått på ridskola hela livet. Hon har varit och tävlat i både hoppning och dressyr och varit duktig i båda. MEN, idag går det bara att rida i paddock/ridhus på Winnie. Man kan inte hoppa henne, hon håller inte för de, och hon skenar iväg, och gör skutt eller så stannar hon på en fläck och rör sig inte. Småbarnen klarar inte av det, och man kan inte hälle ta ett pass ut i skogen. Samma där. Hon drar, bockar sparkar bakut dansar och man får inte stopp på henne. Man måste verkligen vara på henne för att ens kunna gå ut i skogen. Och om de skulle sälja henne skulle troligtvis en liten ryttare köpa henne och inte en chans att de skulle klara henne och då rider dem sönder henne på banan ist. De väljer att ta bort henne då de inte vill eller vågar sälja henne till någon då dem är rädd för att hon ska blir sönder riden eller dåligt behandlad. De har försökt sälja henne till mig och jag skulle kunna göra vad som helst, men det är en häst som jag inte kan utvecklas på. Hon är världens mysigaste, men det är ju bara jobbigt för henne om jag skulle ha henne att hon fick stå och gå på banan någon gång ibland då jag är så rädd om henne. Hon ska nu hå vidare för att hon är sur och är trött på att gå på den där spåret i ridhuset dag in och ut. Hon skulle inte heller klara av att lämna flocken, hon är enormt känslig, och hur fin som helst. Jag har själv inte upptäckt hur sur hon är, eftersom hon inte är sur mot mig, men emot andra barn bits hon är är bara dum. Hon har däremot blivit tunn, musklerna bara faller och pälsen är rufsig och ser inte välskött ut. Ålderstäcken... Jag älskar denna ponnyn något enormt, och ska göra allt för att få henne att må bra, den sista tiden ska bli våran bästa..! <3

Älskade, jag kommer ALLTID älska dig <3


Full späckad vecka!

Nu ska ni få se hur min vecka ser ut.

Måndag- Skola efter rida Voice och Mindy, även fixa mat och mocka.

Tisdag- Skola, rida Voice och sedan lektion på Hill inför allsvenskan. Även mocka och fixa mat åt Voice.

Onsdag- Skola, Hårt pass på Voice, fixa mat och mocka, läxor. Möte!

Torsdag- Skola, Voice, mocka och mat. Hårt pass! Läxor, kolla Daniel täräning! (?)

Fredag- Voice, mocka och fixa, rida igenom, tvätta, smörja, och ALLT ska fixas inför lördagen med Hill.

Lördag- tävling! Div.3 omgång 1 dressyr på Hill. Rider halv 10 mitt program. I gripens ryttarförening. Måste åka klockan 5 ifrån stallet, HAPPY FACE :)

Söndag- vila, rida någonstans, antigen Gropen eller någon annanstans ;)


Som sagt: SPÄCKAT!!! Men kul, så jag ser fram imot veckan. Idag tänkte hag rida markarbete på Voice då hon hoppades i lördags ju. Så rida igenom.

Hörs när jag kommer hem! Förresten, inlägget puplicerades när jag gick in på appen, det skulle publicerats igår. Men men!


Kort resumé

Jobbat på tävlingar, ätit tacos, åkte buss, kollat clinic med Tobbe Larsson, åkt buss, ätit pizza ;)
Snabbis, men måste sova. Så trött! Blrjade jobba klockan 8 i morse, kom hem klockan 9 nu på kvällen. Sen igår hade vi sköna gäster till 2.

Clinicen var hur härlig, så himla lärorik. Han jobbar så otroligt med sina hästar, sunt och bra. De är hästar. Låt dem va hästar! Bra budskap. Och jag tog med mig mycket i bagaget hem!
Berättar med imorgon ;) kram!


Bloggappen funkar!

Förlåt för dåligt bloggande, blogg appen har inte funkat och har inte haft tid vid datorn, igår så gjorde jag lite allt möjligt. Idag så tävla jag! Gud vilken kik det var. Den nervösa härliga känslan, lyckan och ja ni vet, tävlingsdag ;)
Jobbade på banan de 2 första klasserna, peta i mig lite mat och sedan red fram Voice. Kort, men intensivt. Alltså, jag red mycket skritt trav, stanna, och ville att hon skulle lyssna vilket hon gjorde. Två första sprången på framhoppnings räcker gick Inge bra. Jag red slarvigt, höll i henne förhårt. Slappnade av lite fick fina lugna jämna språng. Oxern kändes bra efter 2 ggr, så gick ut nöjd. Mindre nervös. Trava lite innan jag gick in på banan. Memorera banan. Känns bra.
Startsignal och jag mjukna i handen innan hindret fick bra språng, jämnt tempo hoppade i nuet. Hon drog, härligt! ;) men lite för mycket mellan 4:an och 5:an så höll i henne lite för mycket, + att jag smacka, vilket betyder att hon tappade baken och det blev ett pytte fel. En bom ner. Synd! Det var helt klart mitt fel men jag lägger inte energi på det utan rider banan här och nu. Mjukna, de sista hindrerna kändes super! Jag hoppa sista med glädje. Jag var så himla nöjd. 4 fel med en ponny jag knappt hoppat. Hon var hur fin som helst! Jag var nöjd. Eftersom jag red lagklass div. 3 som går i L:D var det alltså 80 cm för D-ponny, klappar allt vad jag har på Voice. Så himla fin ritt i mina ögon. Jag är grymt nöjd över min ritt och insats. Alla får tycka och tänka. Men jag är grymt nöjd. Mjukna och var sådär lugn jag oftast har svårt med. Men lyckades!

Härliga lördag! Laget slutade på 8 fel- riktigt super lag! Ingen placering då det var tufft motstånd, men alla i mitt lag bör vara glada stolta över sina ritter. Gud så duktiga ni var!

Tackar min egna härliga förening för en fin tävlingsdag och hoppas det blir en snart igen! KRF ROCKS! ;)


Apr. 11, 2013

Dagen har varit bra. Taggat inför konsert hela dagen. Nu kör vi! Min röst är helt konstig idag, som ett lock på, men bara att mjuka upp köra. Alt stämman, jag sjunger sopran i kören, men jag är egentligen alt, så i ensemble gruppen kör jag alt. Vi får se hur de går!



👇👇👇👇👇


Taggad!

Hittat ponny till på lördag så nu är det bara att tuta och köra! Woho!
80 klass på Voice. Har ju mest bara ridit dressyr och markarbete på henne, men man måste ju kunna rids dressyr innan man kan hoppa! Så det kommer nog gå bra. Hade ju henne idag och hon har fått ny hopp sadel som är jätte skön! Stübben ;)
Tog fram lite hindermatrial, ett sockerbits hinder och en oxer. Började på bara 60 kom ca 4 gånger på oxern och socerbitarna tsm. Sen höjde vi till 80-85. Kom på det 2 ggr. Hon känndes jätte fin! Drar sådär jag gillar när man hoppar. Super kändes det!
Så på lördag taggar vi till! Wiho!


Brist på bilder ;)


Oreo

Idag fick jag rida en ny ponny som kommit till Trolldal. Oreo! En D-ponny skäck. Irländare. Jätte fin och hur mysig som helst! I början var det lite läskigt tyckte han, men sen blev han varm i kläderna och gick jätte bra! Vi hoppade lite, haha alltid när de kommer nya hästar som aldrig gått lektion eller något får jag alltid vara försöks kanin och sen ska vi alltid hoppa haha. Ska man ta det positivt eller negativt? Iaf, hoppade lätt serie då två av hästarna var nya och en har varit skadad i månader och fick hoppa för första gången efter det, så vi tog det verkligen lugnt. Då oreo och hans nya kompis inte är i form. Hoppade en serie, 3 språng på inte högre än 60. I början var han seg. Men fik jag fram han var han jätte fiiin, åh, tinkrar...<3
Den var lite som Tunar, Tunar var en fjording som var min sköthäst i 2 år på ridskolan. Han var en riktig klippa men flyttade tbx till uppfödarn för 1.5 år sen.
Efter ett tag så drog han mot hindrerna, och jag bara mjukna och lät han hoppa. Det blev mycket finare! Åh. Fina!
Ja, hoppas på fler gånger, nästa vecka ska rida Hill, Allavenskan nästa lördag ju ;) och på lördag..... Ja vårat hopplag hade panik och kom och frågade om jag kunde vara med på LÖRDAG och hoppa i laget. Där står jag utan häst och inte en tanke på att tävla på lördag. Men det får jag helt enkelt göra! Får se hur det blir! Om någon vet en ponny, här är jag, IGEN!! Åh!
Nu ska jag sova. Godnatt! :)


TJENA BLOGGEN

Åker iväg till stallet nu. Hoppning! Yey!


Skoja bara

Jag färga inte håret svart ;)
Ljusa slingor fick de bli! ;) men är grymt taggad att färga mitt hår brunt någon gång. Men ja, vi får väl se ;)


Hos frisören

Sitter nu hos frissan. Färgar håreeet! Svart ska de bli! :)
Är jag inte snygg? ;)


Haminja

Åkte sedan till stallet runt 3 med Elsa och mockade, och ni vet allt som ska göras. Red sedan Minja. Hon är ju så himla het när man rider, hon tar rätt så höga och stora steg, men är stark och känslig samtidigt. Så jag longerade av en del av energin i början. Med snodd. Hon var fin! Väldigt lugn och fin, hon lyssnar så himla bra på rösten. De behövs bara ett prrr för att få henne att stanna. Jätte fin är hon! Hoppade sedan upp, men den hästen har ju sån himla energi, så hon var ju het som vanligt. Idag var hon fin, men inte en chans att man kan använda skänklar på henne. Det är röst. För att få henne att trava är det ett: kom igen, som får henne att sätta fart. Men måste verkligen ändra ridstil. Man kan inte heller forma och ställa med skänklarna, det tar hon som gas. JAG vill rida in henne på nytt. Men det är ingen chans att jag har tid med eller ork. Hade höga händer idag, väldigt höga, pga att hon blir inte lika stark då. Mycket mycket lugnare med, tänkte först inte testa en galopp, men Elsa, ;) , tvingade mig, ojoj, hon har inte galopperat på hela långa vintern. Ca ett halvår. Hmmm. Lyckat bra Sofia. Det gick ju inte, och som vanliga vanor gör man galoppskänkel vilket inte är något att föredra på denna häst. Det var bara att ta i en tygel och stanna. Haha efter det var passet slut. Så nervig hon blev. Gick inte att hantera henne! Så det är, ska nog verkligen se till att snön hinner försvinna ifrån ridbanan så det går att jobba dem normalt. KOM IGEN SNÖN BORT!
Hur har eran dag varit? Jag summerar min som: BRA :D

Sov gott! Skola imorgon... :/


Hej

Har fixat lite med mitt nya pannband och mina nya saker nu på morgonen. Även hjälpt mamma att handla. Har köpt nya skor med. Mycket har hunnits med! ;)
Igår köpte jag ett nytt bling bling blått pannband. As snyggt! 50 spänn sådär fynd. Det var så billigt pga att två stenar lossnat. Egentligen kostar det 200-250kr. Men har målat i nagellack och sprayat med hårspray så det syns inte. Tänkte ha det på Hill sen när vi startar. Sådär fint matchat med det vita schabraket och så. Måste med köpa nya vita ridbyxor. Måste måste! Vart/vilket märke föredrar ni? :)
Nu ska jag iväg till stallet för mys. Massa boxar ska fixas, och sedan får vi se om jag motionerar någon häst.
Sen blir det ju såklart söndagsfika jag bjuder Elsa på :) tradition!


Älskade ponny

Varit i stallet hela långa dagen. Mockat, ridit dumma ponnysar........ Och gjort lite av allt. I morse när jag kom var det första jag fick göra hoppa upp på Herbie då han slänger av ungar här och där. Buse.
Iaf, mockade åt Winnie och sedan åt mat, hade möte och följde sedan med Mickis och hjälpte henne med Allt. Iaf, sen så åt jag godis med Elsa och Linnea och sedan gjorde ordning Winnie. Sötaste ponnyn <3
Det gick såbraaaa att rida! Ibland går hon lite över tygeln, men idag kände jag verkligen att hon jobbade med ryggen. Åh älskade ponny, alltså den ponnyn äger mitt hjärta. Fy vad det kommer gå i bitar när hon inte finns vid min sida längre... Finns det ett liv utan henne?
Älskade. Du kommer alltid finnas i mitt <3


Morgon pass!

Har precis varit i stallet och mockat 2 boxar, fixat hö, vatten och mat. Även ridit ett bra pass på Valle. Han behöver verkligen gå riktiga pass oftare. Han kan bli fin! ;)
Här ÄR fin ;)
Elsa longera busiga minja.
Nu ska jag äta och sen städa då jag ska ha fest ikväll! WOOO!


Här är Clara

clarutt ;)


Apr. 04, 2013

Inatt sov Clara hos mig. Innan åkte jag till gropen mockade hos hästarna och gick med Valle. Oj säger jag bara. Haha, han slängde sig och dansa runt mig. Men vårkänslor tar hårt. Han fick mycket morötter och gos. Sen gjorde jag och Clara pastasallad. Tittade runt på saker och kollade tv. Mys!
Idag så vaknade vi vid 8 och satt vid datan och sen gjorde vi pannkaka. Hehe ni vet ju hur det gick sist. Men idag blev det bra. Åkte sedan till Norrköping och är nu påväg hem. Gick in på HÖÖKS och köpte äppelgröna boots och svarta snoddar till tävlingen. Allsvenska! Bootsen är tänkt till transporten ;) då jag ska Linda och sen ha bootsen. Är rädd om hon sparkar att hon ska sparka upp sig påvägen dit. Inte så kul så kör på säkra. Väljer bort transportskydd då hon bara blir stressad och tycker inte alls om dem så kör såhär. Har ni några tips till transporten? Tex vad ni föredrar? Ge mig tips! ;)
Vi fixade matsäck för att ha till Daniel träningen men såklart så blir det ingen, åh!
Åker ändå till Trolldal. Vad har ni för planer i vår? Tell me! Nyfiken ;)


Morotsgalna Valle! ;)


Framtidsplaner!

Förlåt för bara 1 inlägg igår. Cyklade till stallet i det dina vädret och sedan så hoppade jag Shizzle. Jag var ganska nojjig igår, feg. Men vi körde lite kontrollövningar och det gick super! Han var lite slö, men det är bättre det än att han rusar och jag håller för hårt i honom.
Tbx till rubriken! Jag har ju trixat och varit så bekymrad över Allavenskan. Tränade ju igår med laget på Hill och det kändes ju somsagt bra. Så de satte sig vid datorn och fixa hennes licens och allt sånt. Och jag anmälde mig igår. Tur för anmälningstiden gick ut igår klockan 6 och jag anmälde mig runt 5! ;) puh! Dock står det fel i Hills licens, hon är sto men det står Valack. Men det ska väl inte göra så mycket! Några är något bekymrade över hur hon ska bete sig på tävlingsplatsen i transporten och så, men man kan inte säga något förns testat ;) så nu ser det ut som om jag och Hill ska ha en tävlingssäsong tillsammans. Det är ju riktigt spännande! Dressyr helt enkelt ;)
Sen får vi se vart mitt liv tar mig, iaf den 20/4-13 på gripens ryttarförening gör vi våran debut ;) GO KATRINEHOLM!


TISDAG

Åh! Älskade tisdag, min favvo dag iaf.
Ridning står på schemat! Hoppning! Åhhå!
Mer uppdate under dagen, nu ska jag fortsätta äta min nutella macka ;)


1 april

Idag så tog jag faktiskt sovmorgon. Det är ju sommartid så vaknade automatiskt runt 8. Ojoj. Sent vaknat för Fia! Elsa skrev att det var träning idag för laget och jag var tvungen att vara med. Jag tänkte först ta med mig Scott, men ångrade mig sen och ville inte vara med pga att jag ändå inte kan ha varken han eller någon annan häst i dressyr allsvenskan. Då tyckte jag det var onödigt. Men paniken kom och jag fick låna en ponny ifrån ridskolan. Fina Hill! Vilket jag tycker de har tappat hoppet på. En sådan fin ponny har dem bara dömt, sådär bara. Vilket jag tycker är väldigt synd. Jag pratar inte illa eller tycker illa om någon men dem har inte testat innan dem bedömer. Typ som om jag skulle kalla en häst dum i huvet innan hästen ens kommit in i stallet. Ni hör ju.
Iaf, red förberedelsen inför allsvenskan och har Inge ridit Hill på typ ett år. Innan Shizzle kom iaf, han kom i januari-februari förra året och jag red han terminen ut. Hon var stark fin, men lite hakkig i formen. När man väl hittat både rygg och nacke var hon ju riktigt fin! Den ko lugna ponnyn kommer gå långt! Hon är förut, innan hon kom till ridskolan ägd av Zetterman. Tro det eller ej! Men han sålde henne pga att hon inte var riktigt sån han sökte. Hon var redan utbränd tror jag innan hon kom till han, alltså, hon var rädd för att hoppa och spände sig på hoppbanan. Tillbaka till träningen, framridningen kändes sådär, sedan så red vi igenom programmet en gång för varandra medans de andra kollade. De kändes inte så bra, jag var slarvig hon var lite stark, vilket inte var hennes fel då jag höll väldigt hårt i henne. Men det var väl ändå en ok runda lixom. Körde sedan igen, då bah: SMACK, allt satt super! Hon gick fint på tygeln, avspänt och fint. Men lite pigg, vilket är bättre än tillbakadragen. Hon blev lite trippig, och nu har jag lärt mig till nästa gång att inte rida med sporrar hela passet utan bara i början ;) hon är ju helt as cool i fattningarna, Gud så fin. Detta är en ponny man inte får missa hörrni!
Nu ska jag sova! Ha det så bra! :)


🔥


RSS 2.0