Hej ifrån Finland!

Så hej! 
Jag som tänkte uppdatera er här ifrån Finland, men ikke. Ingen har Wifi. Väl inne på Stockmann så fanns det! LYCKA! 
Utan internet i ca 3 dagar, de ni ;) 
Har mycket att berätta, men nu blir det ont om tid. 
Nu bor jag iaf fint, och bra. Båten hit var lyxig så att säga ;) 
Nu blir det konsert, och imorgon tar vi färjan hem och kommer hem på fredag! 
Kram på er! 



Absolut finsk... Mumin och som en pirog med gröt på. 


22/2-14

Vilken dag är det idag? 
Ingen vanlig iaf :D 
Nämligen, min systers födelsedag. 
Låt mig börja såhär:
Elin, min äldsta syster. 21 år, världens snällaste. Och självklart så älskar jag ju henne, hon är ju min syster. Men jag älskar henne inte bara för att hon är min syster, utan för att hon ibland är så sjukt jobbig och irriterande. Men, också den snällaste, smartaste och en av dem personerna jag litar mest på. Hon vet saker några inte alls vet, och ger bästa tipsen för en tonåring som jag ;) 
Jag, är enormt dålig, ohövlig och för bortskämd för att visa det bästa i livet, och verkligen tacka det jag älskar. 
Men dethär inlägget vill jag bara säga: 
Grattis på födelsedagen, och jag vill tacka för att just jag fick dig som syster. Tack, för allt du gjort, gör och kommer göra för mig, och självklart andra i framtiden. 
Hoppas du hade en super bra dag, fastän jag inte riktigt fick gratta dig så mycket. 
Men, jag älskar dig otroligt mycket, och, TACK. 

Och lycka till i alla dessa tentor. 

Jag älskar dig ❤️


Sötnos


❤️ Aw så söt ❤️

Regniga dag

Oh vad det regnat hela dagen. 
Varit glad idag, till och med så glad så att jag inte ens orkade vara sur när jag väl skulle vara sur. Haha! 
Dagen kan ju inte börja bättre än en uteritt på bästa Benny ❤️ Hur klarade jag vara utan honom i en hel vecka?! Min hel snälla syster skjutsade ut mig och gick även med ut, i regn ovädret. Ja af ska man säga? Bäst <3 

Sedan direkt till Trolldal och mockade och allt sånt. Hade bestämt mig för att inte rida henne, eftersom hon verkade trött. Men hörde i stallet, och dem tyckte jag skulle rida. Så jag red. Och jäklans, hon var så fin, och inte alls trött,  bara lydig. Haha! Jätte fin verkligen. Lite samma känsla som jag hade när jag red detdär enormt bra passet i somras. 
Hoppas det sitter kvar! :)

Och nu sitter jag i soffan med Sprite och snacks. ;)
Sista dagen på lovet för övrigt ;)

Jag är helt slut

Åh vilken dag. Vart ska jag börja? 
Så vi gick och la oss ca halv 3-3 inatt. Puuuuh, sov 5 timmar och sedan upp. 
Mockade åt Voice, och red även henne. Igår när jag satt i trollgrottan så skickade Voice ägare iväg ett Sms om jag kunde ta henne idag med, jag tycker Voice är så härlig, och när hag ändå var i stallet så sa jag ja. Problemet var bara att jag hade converse och lite mer "våriga" kläder på mig, alltså inte stallkläder. Så jag var inte beredd på att vakna upp till 1 dm snö! Helt otroligt vad snabbt det gick. 
Tog på mig dem kläderna jag hade på mig, och sedan min FUNK över det. Så red jag barbacka på henne i den snöiga paddoken med Lavina. 
Hon var verkligen jätte fin idag, inte sådär springig och slog sig inte ur form och höll på. Hon var nog lite trött, så jag kommer låta henne vila imorgon. Då jag har henne imorgon och på lördag med. :) 

GALET

Åkte även ut till Benny idag. Han hade inte gått på en vecka, men jag har mig själv bara att skylla. Han var inte så enormt pigg jag hade förväntat mig, men lite sparkar och så hittar han på saker för att komma undan arbete res vi oss igenom. Sedan gick det jätte bra! :) 
När jag lindar bakbenen nu, börjar sitta alltså! 

Tränar även på att fläta, men dem behövs nog jobbas lite mer på. Haha! 

Jag har inte varit på topp dem två senaste veckorna heller. Olika anledningar som jag blivit helt förstörd på. Och när det blir så känns det inte som något går bra, varken att rida eller andra saker. Tappat livsgnistan helt, vilket är enormt tråkigt, eftersom jag precis hade gått ifrån detdär murriga. 
Men, sånt är väl livet. Bara att kämpa på och kolla efter ljusare dagar, vilket garanterat kommer komma. 


Kram, S. ❤️


4 timmar på hästrygg

Igår red jag två hopp lektioner. Och båda kändes bajs. Men om man ska ha uppgångar måste man väl ha nedgångar? 
Red först Herbie och sedan Hill. Ingen är väl ngn häst jag riktigt fastnat för. Men men. 
Idag så kände jag inte alla för att sitta och nöta dressyr i ridhuset på Voice. Idag red jag ut med Saga och Lavina i snövädret :) 
Mysigt! 
Cyklade även för första gången iår till stallet! Nu är det vår ni ;) 
Ikväll så ska jag sova i Trollgrottan. Vi tycker det är så kul att umgås så, så vi försöker göra det så ofta vi kan! :) 



Kram! 

Sportlov, som det ska va!

..eller? 
Inatt sov Lisa här, och idag så tänkte vi hitta på ngt, men det vi gjort var att vakna vid 9, äta pannkaksfrukost och titta på MTV, äta hemmagjord pizza och glass. Haha. Satte på NRJ och diggade till den musiken. Haha! 
Sa i typ 4 timmar att vi skulle gå it, men det blev aldrig av. Nu ska jag iaf dra till stallet för att rida 2 lektioner. :) 
Hoppning! 




Spontanare

Igår så helt plötsligt så åkte jag till Elsa och åt pizza och kollade på, hör och häpna: Twilight! 
Riktigt mysigt! 

Elsa var hundvakt åt ursöta Hedda med

Sååå söt!!!
Idag var jag även ute vid gropen och kollade läget där. Följde med söta Clara och Tilde, som nu rider Shettisarna. Dem är verkligen jätte duktiga, och jag vet ju jävla att det är inga lätta shettisar ;) 

Haha en jätte charmig bild på mig och Tunia för massa år sen haha. 

Jobbat hela långa helgen

Upp halv 8 i två dagar nu. Jobbat på hopptävlingarna på Trolldal. Stått både på framhoppningen, ( som jag gjorde hela dagen igår, i spöregn och bland unghästar, vilket betyder flygande hovar ) och idag som dörröppnare och banpersonal. Låter inte så jobbigt va? Men det tar så mycket mer på kroppen än man tror! 
Idag har det varit så mycket varmare, vilket underlättat. Och Gud vilken fin kväll det blev nu! 
Ville så gärna rida Benny, men hade inte ork eller tid för det :( känns tråkigt att han hamnat lite åt sidan nu, men nu i veckan och efter Finland får jag ta igen. 

Så sant.

My evening


Och ja, glad alla hjärtans dag. 
Red Voice efter skolan, vilket gick både ris och ros. Jag vill verkligen sätta henne på baken, hon lixom lägger sig på bogarna. Men det är inte det lättaste. Då slår hon sig ur och korvar ihop sig till en lite boll, men det är också det man måste rida igenom. När hon sedan lugnat ner sig, och sista galoppen, som var en helt annorlunda känsla, satte jag henne verkligen på baken. Visst ville hon mer upp, kände det som. Men det är ändå där hon ska gå. 
Blir så grymt arg när hon bara rusar och biter sig tag i bettet. 
Men vi rider os igenom det.
Imorgon jobb, tävlingar på Trolldal och jag kommer stå vid framhoppningen hela dagen. Halv 8-16 eller något sånt. Jaja, bara att bita ihop. 

ALLTSÅ SÅ SÖT!!!

Små ponnys

Japp, liten ponny blev det idag med! 
Fick rida på en busig Wendy idag. B-ponny denna vecka igen! ;) 
Wendy är hur söt som helst, och jätte duktig verkligen! Behöver verkligen sin ryttare, vilket märks när man börjar kräva lite av henne. Lite stark och det är verkligen inget man bara kan "åka runt på". 
Lite jobb på den ponnyn och hon kommer bli en jätte fin ponny! Synd att man är så stor asså... annars skulle jag inte tveka på att köpa ponnyn! 
;) 



Ajaj

Foten säger bara aj. Men ska iaf rid av min knatte idag. 
Kan också säga, vilket jag glömt säga, så håller vi på fö fullt med att renovera mitt rum. Nu får jag äntligen ett fräscht rum. Vita väggar med babyrosa detaljer. Finally! 


Nu fick jag bråttom. Vi ses! :) 

Ridtur

Har så grymt ont i höger foten sen igår. Haltar fram! Men det stoppar inte mig för en ridtur på Benny! Red först ut, eftersom jag tänkte passa på medans fet var en anings ljust ute, tills Benny protestera och ville gå hem. ;) 
Sedan så red vi i alla gångarter på banan bara. Några lufthopp blev det allt, men, kul ska det va! Idag kunde jag iaf galoppera, men han frusta och var så framåt så det var bara positivt att han kunde galoppera utan alla studs ;) 

Fina Benny! 

Obsessions

Verkligen. 
Jag är en sån person som får verkligen perioder då jag verkligen fäster mig vid något. Som tex förra veckan så åt jag Digistive kex hela tiden, minst 1 packet... Och nu så kan jag inte sluta lyssna på "my kind of perfect- David Archuleta". Helt sjukt så fast jag blir.
Även en till obsession denna vecka... Twilight, jag har kollat på snart alla filmer bara denhär veckan. Är så sjukt beroende, kan typ inte sluta tänka på det haha. 
Som i somras, Teen Wolf dygnet runt. Mitt sommarlov bestod mest av att kolla Teen Wolf. 
Visst är det knäppt?! Att man bara helt plötsligt kan älska något så mycket. 
Sen måste ni väl hålla med om att Jacob, (Tyler) vad ni nu vill säga, är en riktig heeeeting! 





Bloggvila, över?

Jo haft en liten bloggvila nu, men nu ska den vara över! 
Igår så red jag lektion på Trolldal, på liiiiten ponny. Lilla busiga Herbie, som har bus i kroppen, vilket märks. Lite boxksprång och hopp och allt sånt haha. Men han är ju fin ;) bara att han inte orkar så mycket. 
Hoppade lite på båge och lite studs, men det gick bra med lilla "gummimannen"! ;) 



Måndag- passed

Tjaa, inte hela måndagen, men en del av den. Den tråkiga delen ;) 
Nu blir det den roliga delen!! ;) 



Energi

Hm nu har jag energi i telefonen. Så tokigt det kan bli. Alla saker inlåsta i grottan.. 
Pust. 
Iaf, i lördags så hade jag knatten. Vilket gick väldig bra! Får rida av en lektion i veckan. Plus att jag har en igenridning att rida. Blir nog mycket rida denhär veckan! 
I lördags så red jag även lite på Lego eftersom han var så grymt dum på knatten. Så travade lite på honom. Fina ponny! Sedan så kollade jag på Stina Lilje träningen, tycker det är jätte kul att kolla på träningar, man lär sig mycket genom att kolla också! 
Sedan red jag Voice sent på kvällen. Blev en riktig heldag i stallet. Plus att mina saker blev inlåsta, ingen laddare, smink har jag nu. Jaja, det var kul att rida Voice igen! Hon har ju varit skadad nu så blev mest skritt, men det är mys det! Skritt i skogen med Ebba och Shifter. 
Ikväll är det möte, och såklart man går när det finns fika. Mamma har bakat nutellamuffins. NUTELLA!! 
Så gott! Första mötet med "nya" styrelsen förövrigt. 

Saknade Winnie <3

So true!


Sant va hästfolk? ;) 
Nu ska vi se hur länge jag kan leva på 36% i 2 dagar! 
Laddaren inlåst i stallet... Känns bra

Bäst just nu

Cyklade hem i verkligen spöregn ifrån skolan. Hoppas snön försvinner lika fort som den kom. Nu vill jag ha vår med converse, t-shirt och ljusa kvällar. I år vill jag bara bort med allt murrer. 

Ikväll blir det att sova i stallet med alla stalltjejor. Äta glass, och annat onyttig och titta på film. Låter väl hur mysigt som helst nu i regnvädret?! 
Bara nästa vecka kvar och sedan är det TVÅ veckor lov för min del. Åker till Finland i en hel vecka den 24. Hur kul!!! 
Ska bli så kul!
Annars har jag världens största SO arbete till på måndag... Wish me luck. 

Bästa låten just nu som går 24/7 i öronen.. TAKE A LISTEN! 

Idag är jag döv

Kan ju börja med att säga att min förkylning satt sig på öronen nu. Jag varken hör inget, plus att näsan är ur funktion nu haha! 
Nyser hela tiden och går och snorar haha. 
Var en bra dag i skolan idag. Förutom att so provet gick åt skogen, fastän jag pluggat så extremt mycket. Men såklart på fel saker!! Blir så irriterad! 
Kollade på en konsert som estetiska programmet på Duveholms gjort idag, som också kan ha gjort mig ännu mer döv. Vilka trummor haha! 
Men duktiga är dem! 
Var så enormt ridsugen nu när jag legat hemma sjuk, alla andra rider och myser med dem härliga djuren så ligger man hemma själv med snor papper runt om sig. Idag kände jag bara för att mysa med Benny. Utan stövlar och hela köret! Musik i öronen så red jag på vägen och skrittade fram, i säkert 30 minuter. Kände bara för att skritta. Skänkelvikningar och ställde mycket till höger eftersom högersidan är klurig. Men sedan så gick jag till banan och försökte rida. Då busade han med mig och bara det tog 10 minuter att ta sig till banan. Eftersom jag är så envis av mig så ger jag inte upp, och det gjorde en annan inte heller ;) men jag vann tillslut!
Han var väldigt mjuk sedan på banan, fast väldigt låg, men han frustade och kändes framåt! Hoppar inte till för saker längre, vilket gjorde mig vansinnig i början! 
Travade lite lätt och vågade på mig att galoppera på långsidorna. Men sedan var det någon som visste att det skulle vara galopp där.. Haha... 
Lätta lite på frambenen och studsa, toker. Blev inte så mycket till galopp ändå då jag valde att ta det lugnt sen förra veckans äventyr. ;) 


Snygga lindor va ;) hittade demdär bootsen bland mina hästsaker, så testade dem. Är i ett väldigt speciellt material, men de funkade bra eftersom smuts och sånt inte fastnade på. Har även ett matchande schabrak och spö till haha! Synd bara att det är ett hoppschabrak ;) 
Nu blir det sängen, puss! ❤️

Tjinixen

Två dagar sen sist. 
Bara legat hemma sjuk. :/ mamma och pappa och mina två systrar har i helgen och förra veckan legat och snorat, både med feber och alltsånt. Jag hoppades att kunna få klara mig till tävlingen iaf, men två dagar krasslig blev jag. Mina förädlar hade båda jätte hög feber i lördags, men tog sig ut till stallet ändå för att kolla på tävlingen <3 
Imorgon blir det iaf skola, är väääääldigt förskyld men det får gå! 



Söndags ångest


Känner bara, åh nej. Vill inte måndag, neeej. Inte alls. Tjock i näsan och ont i halsen, idag tar det emot...
Var på möte idag i stallet, årsmöte med ungdomssektionen KUSEN, där jag kommer sitta ännu ett år. Går in på mitt 3:e år, och iår är det många nya med i kusen vilket är riktigt spännande! 
:)


Årets första tävling

Gick sådär haha! 
Benny tyckte det var enormt kul att få tävla igen, så ifrån ingenstans så blev han enormt pigg och för stunden visste jag inte hur jag skulle hantera det. Hade bra poäng tills de blev lite tok i galopperna, omslag på 
mellangaloppena och i högerfattningen så lyssnade han inte på fattningen och sedan gjorde han ett glädje skutt. Sötis pötis. 
Jag blir väldigt spänd och vill helst tänka så fort, just på banan vilket helt klart är en sak att jobba på. Då jag är rätt ny på dressyrbanan. 
62% blev iaf en godkänd ritt, men det kan bli mycket högre om vi inte slarvar. 
Jag tycker det är enormt kul att han tycker det är kul med, är väl det som är grejen ;) 
Bättre lycka nästa gång! 



Funderingar just nu...

På bilden i, låt mig se... Tisdags! Så har vi fått en fotouppgift att fota/modella eller hur man ska förklara det, en bild som betyder något. Som framför ett budskap. Jag satt där och knepa på idéer.. Kom på att jag kanske kunde blanda in hästarna som typ "hästarna gör mig alltid glad vad som än händer"-budskap, vilket var det bästa jag kunde komma på för stunden. Senare förklarade jag idéen för min bildlärare, som sa att det var en bra tanke, men uppgiften var inte tänkt så, jag hade nämligen missat en del i förklaringen. (Typiskt mig) jag skulle visa/förklara/ge budskap, i vad jag tyckte var fel/orättvist i samhället. Vilket på något sätt fick mig tänka. 
Nu tänker ni säkert,ä: vilket jädrans tråkigt inlägg, om hon bara ska berätta om någon uppgift? 
Nej ska ni se, det fick mig att tänka. Tänka på extremt mycket på just en sak. 1 sak. 
Bland mina idéer, var det en, som jag knåpat på, sedan tidigare: 

Jag tog kort på idéerna jag funderat ut under lektionen och vilket nu passade bra till ett blogginlägg jag tucker är extremt jobbigt. 
"1 person får inte vara med" 
Har ni någonsin varit med om det? Tex. På förskolan när man frågade: får jag vara med? 
Men fått ett nej, och man går och skvallrar för dagisfröknarna? Ni måste förstå vad jag snackar om va ;) 
Det är något jag tycker är jobbigt, nu när man kommit upp i "tonåren". Man ska vara delaktig i allt, status är det ända som kretsar runt i sitt huvud. Jag ljuger om jag säger att jag inte tänker så. Förstå mig inte fel, jag bryr mig inte alls som status osv, men visst kan det ibland verka som om man måste ha det för att kunna göra vissa saker. 
Slänga med sitt hår och alla pöjkar står på rad, rena rama drömmen, ellerhur? ;) 
Nä, men nu jag är 15 år, minsta lilla sak är 3:e världskriget och hermonerna bara flyger runt! Ni måste hålla med? ;) 
Tillbaka till saken jag tyckte var jobbig: "1 person får inte vara med" 
Varför den är jobbig? 
Jo låt mig se, jag ljuger om jag säger att jag inte är känslig, jag är känslig, men ändå en sån som kan hantera det rätt så bra, lixom i don't give a fuck. Men jag gör, otroligt otroligt mycket. Visst vad nu paranoid kan betyda? Men är jag paranoid eftersom jag frågar om något år fel, eftersom jag också, för att släppa allt på en gång, är extremt rädd för vad folk ska tycka om mig som person. Alltså "hon är si" och "hon är så". Är så extremt rädd, när folk är arga på mig är det det ända på mitt huvud i 3 dagar, innan saker är löst. 
Nu bladdrar jag ifrån ämnet alldeles för mycket. 
Jag har själv varit den personen som inte fått komma på Pelles 7 års fest lixom, alltså känslan. Obeskrivlig. 
Självmordstankar there is. 
Nu är jag 15 år. Snart 16 år, självklart det förekommer fortfarande, fastän jag är 15-16 år. 
Också att man mer umgås i grupp. Grupp, alla vi är densamma, "tonåringar", jag menar. Alla har lika mycket skitsnack att berätta, och alla ska få chansen att få vara med. Jag är en person som inte alls har problem att "ta in" lära känna, hur man nu ska försklara nys människor. Visar dem ett intresse att lära känns mig med bra attityd, så är det självklart man visar detsamma tillbaka! 
Som i stallet, ni lite äldre stallmänniskor, eller kanske tillochmed mammor, vet att om man träffar någon ny, så tar man ju med sig dem och håller koll på dem som man håller till sitt barn/hund? För att få den känna sig bekväm osv. Eftersom jag håller på mycket med barn har jag den tendensen att prata till barn, alltså prata lugnt och upprepa saker, vilket jag är som person. Ni kan förstå när man träffar nya människor? 
Men shit ämnet Sofia ämnet!! 
Juste, förlåt! 
I veckan fick just dethär ämnet mig att fundera, och även stå upp för sånthär. Jag tycker sånthär är fel, det är fel, speciellt när människor inte gjort något, inget alls, fina männksor som både med snäll attityd och roliga och bra personligheter, som man kännt både hela livet och ca 3 år, jag tycker det är fel att utfrysa sådana här bra människor, vad finns det för anledning? 
Som bloggare så ska man inte hänga ut någon på blogg, vilket jag står fullt ut upp till, och jag säger inte att jag bara gjort rätt, för innan jag stod upp för dessa människor så var jag en av bovarna. Det erkänner jag, men jag som inte brukat säga vad jag tycker, sa vad jag tycker, vilket jag senare kom på oh it's a trap. Men jag är stolt otroligt stolt, att stå upp för mig själv och säga ifrån. 
Ja, jag kan ha misst det bästa jag hade, men va ska det betyda? 
Var det det bästa jag hade? 
Är jag otydlig nu? 
Att en person inte får vara med är extremt fel, jag tycker det är extremt fel. Hur oönskad och patetisk måste man inte känna sig? 
"-jaha var jag inte så cool för att få komma på detdär, ååhh" 
Det är som ett spel, ligg med 618 olika människor och sup tills du inte kan stå ovh gör bort dig medans jag lägger upp världens pinsammaste bild på Facebook som alla kommer se, sedan kan du få vara med. Är det så? Kan det kännas så? Jag säger inte att det är så, och ja jag överdriver, för att göra detta tydligt, men känslan? Känner ni den? 
Jag är så enormt försiktig när jag skrovet just på min blogg ang mina åsikter då minsta lilla fel av verb vändst emot mig, eftersom jag valt att vara just offentlig, jag skriver på internet, finns det en gång på internet, finns det alltid på internet. Vilket jag också har en inblick i. 
Men någonstans, så vill jag sägs mitt. Jag är förbannad och vill bara veta om det bara är jag. 
Var jag dum som ställde mig bakom och stod upp för det jag tyckte var fel, eller skulle jag hållit käft och ändå gjort det jag tyckte var fel, men levt med det? 
Vad tycker ni? Gjorde jag rätt eller fel? 


Låt mig höra era åsikter, vad skulle ni gjort? Var det något i inlägget jag skulle kunna utveckla och leka lite med ödet lite till? Eller kanske hålla tillbaka och inte förklara så invecklat på någon del? Låt mig höra. Anonymt går bra. 
Kram 


Visste det skulle komma

Ljuger om jag säger att jag inte är nervös......



RSS 2.0