Halloween

Sååååå, igår hade jag två hästar. Solan och en ny filur. 
Frazze som han heter, är en stor svart väldigt speciell häst... Så att säga, som jag kommer hjälpa till med någon/några gånger i veckan. Ska framförallt hoppa honom osv. 
Igår så tog vi en promenad, tsm med Tyra. 
Mysigt i det kyliga vädret! 


Sedan så var det halloween kväll på Trolldal, vilket var jätte roligt. Så himla många som ville komma och KUSEN fixar verkligen ihop så mycket himla bra med samarbete, OCH ideellt arbete. Underbart! 
Plockade även fram mina skådespelar talanger och spelade lite under våran spökrunda. Måste säga att den blev sjuuuuukt läskig. Barnen svimmade ;) 
Tack alla som hjälpte till på den! 
Sedan blev det en sen natt, och jag sov endast 2 timmar inatt. 


Lämna inte mobilen på laddning- för då händer dethär! ;)

Jobbigt, men det var det värt. Red frazze även idag på morgon kvisten i höstfrosten. Så mysigt, och verkligen en svår häst. Han är väldigt speciell, då man får rida med mycket säte och röst. Jag hittat nog ganska så snart knapparna till att rida honom, då jag är lätt instruerad. Han är väldig trevlig att rida, med stora gångarter och mycket Power! Sedan är han ju väldigt charmig ;) 




Fina Solan





Bildbomb!!

Mitt i veckan

Ja det är verkligen mitt i veckan och mitt i lovet. 
Igår så hoppade jag Anekke på ridskolan. Det gick sådär, var så längesedan jag hoppade henne, och det är verkligen hur kul som helst att hoppa henne. Hon hoppar så otroligt bra och när vi hittar varandra tror jag att det kommer gå finfint. Hoppade som en bana på lydnad, höjde sedan upp lite, och hoppade oxer och räcke på någon meter vilket var så kul! Hon hoppar mycket bättre när man höjer upp. 
Sedan så gjorde vi en helt spontanare och åkte hem tull Felicia och åt mc. Nyttigt? Nah, men vi alla hade ridit svettiga pass, för att dämpa samvetet lite ;) 
Idag ska jag rida Solan, och imorgon börjar jag pola med en ny kompis. En stor svart ny kompis. Det ska bli så intressant! Håll utkik!



28 oktober

Idag har jag varit på lucia träning i två timmar. När man tänker efter är det inte så lång tid kvar, bara 1 månad. Det går fort alltså! :) 
Idag har jag ridlektion, hoppning! Vi går se hur det går. :) 



Höstlov

Tv, mat, stall, moppar och stalltjejor. Min dag kort berättat. 



23:41

Söndag, typ tråkigaste dagen på hela veckan. Men ändå skön. Den började tråkig, och förvirrande. Blir så grymt förvirrad när man ställer fram och tillbaka klockan. 
Idag var det rätt så blåsigt och dannt. Men red ändå ut på Solan, en låååång sväng i skogen. Och hon var såååå pigg. Galopperade kort i uppförsbackar, då det är bra träning att bygga muskler på. Och ojjjj vad hon var stark. Hon fick även busa lite ;) 
Var hemma vid halv 2, då jag åt lunch och kollade på film. 
Sedan en spontan mopedtur med Clara till Elsa, där vi kollade på SAW och skrattade. Alltid lika kul att träffa stalltjejorna <3 
Har kommit på att jag alltid bloggar sent på kvällen, hur dagen varit osv. Så himla tråkigt i längden. Vad vill ni se här i bloggen? Kommentera! :)


Juste, tog ett bad också... ;)


Lördag, ja lördag

Idag är det lördag. 
Klockan 9 så va jag på heaven or Hell för sminkning och fix i håret av otroligt duktiga människor. 
Varför? 
Jo, mamma och pappa anmälde mig till Katrineholms lucia. Där man blir uttagen och sedan så lussar man runt i staden vid lucia tid. Mysigt va?? 
Idag så efter vi blev stylade blev det rätt stressigt, sätta på oss kläder ifrån glad rags och sedan 11:30 så stod vi på scenen och blev intervjuade. 
Nervöst?
Väldigt nervöst. Väldigt väldigt väldigt. 
Men jag klarade det. 
Sedan så gick jag och köpte laddare och random en ny tröja. En stickad, då det faktiskt är höst nu och att fylla upp garderoben med något nytt känns ju alltid härligt, däremot ställs ju klockan om till vintertid inatt. 
Eftermiddagen spenderades med insläpp i stallet och mys med Solan.
Kvällen spenderades hos Lina med härliga stalltjejorna. <3



Just another Friday

Fast den här spenderades inte ensam med datorn och en chips påse... Utan med Sanna tilda och Agnes. Riktigt saknade tjejer och det var en riktigt mysig kväll. 
Imorgon fullt upp, lika så på söndag. 
Btw, höstlov!!

Sannas katt är ju för charmig!!

Stressiga dagar

Idag var det nästan onödigt att ens gå till skolan. Hade en halvtimmes solosång klockan 9, pch sedan tjugo i 12 så började första lektionen. Sedan tjugo över 1 slutade vi för dagen då alla andra lektioner var inställda. 
Åkte då hem och var enormt frusen och trött! Egentligen kunde jag varit snart och gjort något viktigt, men ist så somnar jag. Märks att det verkligen behövs lov. Varken hjärnan eller kroppen är med. 
Ikväll så hade jag en grej vid 17 son var slut vid 18:30, då åkte jag iväg till stallet och red Solan barbacka i tältet. Riktig mysigt och hade även sällskap utav Elsa. <3

Solan kändes fin för att knappt ha gått något alls i veckan. Nu ska vi börja tänka ännu mer bak på rumpan! :) 

Mitt i veckan!

Kalla onsdag. Idag hade vi lunchkonsert för skolan, som gick sådär. Sedan har jag idag varit på stan och uträttat ärenden och också setat på möte. Imorgon blir en kort men också stressig dag. 
Nu blir det sova! Godnattis!

Selfie

ES musik

Tjenare bloggen, här var det segt allt. 
Igår så fick Solan vila. Eftersom hon tävlades i söndags och ridits flitigt senaste veckorna. Vi gick ut och gick en bit på vägen i regnet och kylan, vilket var hur mysigt som helst. Längtar på ett sätt till vintern. Allt blir mysigare då. 

Kan inte stå still en sekund.
Idag så har vi haft brutet schema hela långa dagen. Vi har haft genrep osv till konserten vi hade ikväll. 

Bra spelat alla estetmusikare!! :) 


Mariefred

Solan skötte sig exemplariskt idag! 
Första gången hon var iväg på tävling och hon var lugn och snäll hela tiden. 
Kändes fin på framridningen, en aning trött bara, men annars så var hon lydig och mjuk. 
Väl inne på banan var det ett par ryttarmissar. Jag red enormt slarvigt och i första galopp ökningen så flög bakbenen iväg för henne. 55,6%, vilket känns sådär. 
Hon var lydig och fin iaf, och mer kan jag nästan inte begära! 





Tävlingsdag

Igår var en stressig och jobbig dag. Var på skolan och jobbade i öppethus och i stallet och fixade inför idag och hjälpte till på hopptävlingarna. 

Idag så steg jag upp halv 6. Halv 7 så fodrade jag privatisarna, och packade. Knoppar fixades, det lindades osv. 
Nu sitter jag i bilen påväg, red henne igår och hon kändes fin och lydig. Lite springig, men hoppas hon är lite lugnare idag. Imorse var hon lite upprörd verkade det som. Fast ändå lugn. Startar kl 12 så klockan 11 ska jag upp och rida! Har ingen med mig heller än pappa som kör. Så vi får se gör dethär går! :) 
Håll tummarna för mig och Solan!! 



Musik, älskade musik

Som ni vet så älskar jag musik, lever i stortsätt för musik. Det finns så himla mycket fantastiskt med musik, man kan skapa fantastiska saker! Är det inte så himla härligt!?
Just nu är det dem här låtarna som ligger på bäst just nu listan, ta och lyssna! 
 
 
 
 
 
 
 
Btw..... när jag var fullt koncentrerad på att bädda in dem här videoklippen så poppade jag även en popcoarn påse i mikron... Vilket jag totalt glömde, såååå nu är det rökfyllt och luktar hemskt! Men, man lär sig av sina misstag...

Dagens Solan

Detdär med matchning..... 

Blev mörkt så snaaaabt!  
Förlåt för urkass bild, men tog bort innan jag skrittade fram i mörkret. Sedan så red jag sa 30 min i ridhuset. Hon var stel till en början. Men sedan så mjukade hon upp och blev riktigt fin! Men denhär "nya" sadeln så märker man att allt går lättare och känns bättre- såklart. Hon har mer bakbensengagemang, och hon jobbar mer med ryggen vilket är jätte bra! 
 

Finisen!

Godmorgon!

Mina dagar framöver är fullspäckade med massor utav saker. Red inte Solan igår utan hade annat för mig. 
Idag blir det ett pass på Solan i nya sadeln. Tänkte linda lite extra fint, och sätta på något fint schabrak. Det känns ju som om det alltid går bättre när man känner sig snygg ;) Känslan som räknas ;)
 

Har upptäckt en ny sak, som jag inte alls trodde jag kunde. Eller tja min sånglärare upptäckte, jag troddde jag passade att sjunga pop, lite pop-iga låtar och så, men inte! Har sjungit låtar ifrån Chess musikalen och Lisa Nilsson låtar, som jag verkligen inte skulle passa mig! Men ser man på, men upptäcker nya saker varje dag.
 
På söndag blir det tävling, och på lördag vet jag inte ännu hur jag ska planera upp min dag. Då det är mycket som ska göras och hela dan räcker egentligen inte till om jag ska göra allt.
 
Imorgon fredag! 
 

141015

Vilka positiva reaktioner jag fick av nlägget jag skrev igår. Kul att få respons och att jag skrev det bra. Både kommetarer jag fårr privat och här i bloggen. känns jätte kul, och däremot slog jag besöksrekord! 
 

Igår så red jag efter mitt möte lektion på Solan. Fick låna en annan sadel, och fick även hjälp och kolla på den hon har. Och som jag trodde satt den super dåligt, och ska verkligen inte rida med den mer. En dålig sadel gör ju inte bara ont, utan kan ge skador, vilket jag verkligen inte vill rida in i. 
Men super kul nu att jag vet att det finns en sadel som passar och så.
Vi tränade på galopp piruetter, eller små volter. Hon har kanske inte riktigt styrkan än för en galopppiruett. Men hon kämpar på sååå bra, och lyssnar på minsta lilla. Verkligen en underbar häst! 
 

Vikt och sånt, inom ridsporten

För ett tag sedan så läste jag ett repotage om skönhetsideal i stallet, i ridsporten. Måste säga att den var damn true. Vi bryr oss kanske inte om vi ser lite risiga ut i håret, eller har ofyllda ögonbryn.
 
Men någotsom vi bryr oss alldeles för mycket om är våran vikt. Vikt, vikt vikt.
Speciellt ponnyryttare vet exakt vad jag pratar om, man börjar dra iväg och bli vuxen, få kvinnligaformer, (eller manliga?!). 
Dem flesta jag känner som rider ponny eller håller på med ridsport överhuvudtaget,har någongång haft problem med att acceptera sin vikt och kropp. Visst är det normalt i tonåren att tycka och tänka så. Men det är så enormt känsligt bland ryttare. Anorexia, bullemia osv är enormtttttt vanligt inomridsporten, tyvärr.
 
Förra vecka fick våran grupp veta att vi skulle väga oss nästa veckan (som är idag!!) innan vi rider. Så att ridlärarna kan veta vilka hästar och ponnys vi ska rida. Några tog så enormt illa upp (även jag) då jag tycker det är en privatsak, och så. Jag vet vilka hästar jag kan rida och inte. Tex, att jag inte ska rida en shettis eller en tanig b-ponny. Det är jag gott medveten om. 1000%. 
Jag vet att vi måste tänka på våra hästar som är våra kollegor, det är dem vi bryr oss om. Men det är en sån känslig sak, att ställa sig på en våg framför våran ridlärare och så skriver hon upp våran vikt. 
Om min favoritponny får ta 50kg, och jag väger 55, är det hejdå då? Jag kan balansera upp och rida hästen på ett korrekt sätt, och dem dem 5 kilona, gör dem så mycket? 
Tycker att ridlärarna ska använda sitt ögonmått, dem vet att en 180 cm tjej eller kille inte ska rida en c-ponny. Vad ser propitonellt ut och vad skulle funka?
Jag har tagit upp det här för ca 2 år sedan då det kom upp. Då fick vi igenom att vi inte skulle behöva väga oss, eftersom vi kom med så pass bra argumet. Jag tänker fortsätta att säga emot. 
Stå för min egen åsikt. 
Jag frågade även förra veckan VARFÖR. Fick svaret: För att vi ska veta vilka hästar ni kan rida, och så att vikarier vet vad ni ska ha för hästar om ni har hästbyte.
Meeen hallåååå??
Varför sätter vikarien hästar då? Varför ens byta hästar då? Kan inte vikarien kolla vad vi ridit för typ av hästar och sedan byta efter vad vi har ridit?
Jag argumenterar och sägerr hur hårt vi ridmänniskor tar det med vikt. Hur hårt vi faktiskt tar upp det.
 
Jag tycker att bullemi och anorexia är alllt för vanligt inom ridsporten. Jag frågade runt i stallet vad dem små ungdomarna/barnen tyckte. Utom att säga min egna åsikt. 
Dem flesta sa ''Jag tycker inte om det, för jag vill rida min favoritponny länge, och jag vill inte sluta rida honom för att jag väger ett kilo för mycket. Då tänker jag börja banta och jag väger redan för mycket.''

Sådär svarade en 02:a, alltså hen går i 6:an. ALLTSÅ DET ÄR HEMSKT.
 
 
 Jag tycker att snack om vikt är allr för stort inom ridsporten. Alltså det är så negativt med just sin vikt, eftersom det är känsligt. Och att säga till en tonårstjej att promt ställa sig på en våg så att ridläraren kan ''notera'' hens vikt. Är något jag tycker är helt fel, sååååå fel.  Såå fel, jag tänkter med det här inlägget säga vad jag tycker om det här. För hur annars ska jag göra min röst hörd? Hur ska jag få fram min åsikt? Dethär skapar problem, ätstörningar, bullemia, några tar enormt illa upp.
 
Jag vet och förstår att vi måste tänka på våra hästar, men snälla, ridlärare, ÖGONMÅTT.
 

På shettistiden så var själv den utsatta. Jag åt inte, utan räknade kalorier och ibland så spydde jag. Så jag vet hur jobbigt det är. Det har ju funkat förut, så varför skulle det inte funka nu?
Jag vill inte att fler ska gå igenom eller ens tänka såhär. En sån här sak, kan ge så många följder. 
Jag är ledsen, men jag tänker inte ställa mig på vågen. Jag vill må bra, och slippa tänka och förstöra min kropp för en invägning. 
Jag pratar inte bara för mig själv utan för många andra tonårstjejer, tro mig. 
 
Förstå mig inte fel, såklart jag bryr mig om hästarna, men man måste kunna lösa saker på ett annat sätt.
Jag röstar NEJ för viktinvägning
 
 

 

Livet...

Rubrikerna suger nu för tiden, även att blogga. Inte alls någon känsla för det längre känns det som. 
Imorgon blir en bra men stressig dag. Börjar kvart i 9 i skolan, och sedan tio i fyra så kommer allt bara att löpa på. Jag ska försöka uppdatera er, och en sak kommer verkligen ändra helt min höst och vinter. Det blir spännande!!! 

Fina stora Hidalgo! På söndag är det tävling med Solan. jag taggar!!

Söndag och skitväder

Regn och rusk... Som jag ibland tycker är det härligaste vädret. Ha ett skäl att stanna inne och bara, chilla. 
Idag så kom jag hem ifrån Felicia runt 11. Sedan så sov jag, då det inte blev mycket till sömn inatt. 
Klockan 3 var jag tvungen att vara i stallet för att ha insläppet av privat och ridskole hästar. Och sedan var tanken att rida ut med Felicia. Men vi hann inte långt innan det ösregnade så vi fick våda och gå in i ridhuset. 
Varken Solan eller jag hade en sån bra dag idag. Hon ville inte riktigt komma till ro och och ner i formen. Stel och stark. Försökte jobba så mycket lösgörande jag kunde, men inget hjälpte. Nästan som om hon hade ont, hon lverställde gärna, och när jag försökte fixa till det så drog hon upp huvudet och sprang fortare. Hon har också en tendens att lägga sig bakom lod och allt för lågt med nosen. Jag jobbar med att försöka få upp den. Hon tyckte det var väldigt jobbigt idag iaf, vilket är tråkigt. Jag tror att det är sadeln som sitter helt tokigt på henne. Klämmer åt, vilket såklart gör det jobbigare och svårare både för henne och mig. Jag ska fråga om att låna en annan sadel nästa gång jag rider. 



Dagen

Igår var det klassfesT och idag så började dagen rätt sent. Mockade och fixade åt Solan innan lunch och efter lunch så red jag ut med ett gäng. :) 
Mysigt! 

Nu är jag på sleepover hos Felicia :)



Charmigt




Charmigt




Studiedag


Sedan blir det en lång och härlig uteritt på Solan idrotta ruskväder!

Tjaaaa bloggen

Längesedan. Inte haft toppen att blogga och hållapå dem senaste veckorna, eller tja, veckan. Ite kännt dethär suget eller så. Tänkte kika in iaf och säga hej, och lite vad som hänt sen sist jag bloggade.
I måndags red jag ut med Elsa, då Solan behöver det nu. Hon har kämpat på sååååå bra dem senaste veckorna, så nu förtjänar hon liiiite chill iaf ;)
Igår så red jag dressyr, eller tja, markarbete på Shifter. Gick sisådär. En riktigt rolig ponny! 
Hände även en grej igår, eller den har varit uppe här i bloggen förut, men komme tillbkas, mer om det i separat inlägg.
Idag så är det KUSENmöte klockan 5 och sedan så ska Solan ridas. Eftersom det komme hinna bli mörkt så kommer hon ridas på bana. Imorgon ut. 
Vi syns, kanske ikväll, kanske nästa vecka, men vi syns ;)



Late night ride


Uppdatering ifrån hästryggen! Snart ska vi ta lite Gallopp. Hon känns fin hittills :)



Fina höstväder!

Imorgon skola. Så nu blir det sova! 



Bästa Solan!!

Tävlingen gick jätte bra idag. Vi red en jätte fin runda utan några större misssar och vi kunde inte ha gjort det bättre.
Hon var fin redan direkt på framridningen så jag sparade så mycket jag kunde på henne. Hon kollade inte ett dugg på staket eller domare, hon travade förbi i sin egen takt. 
Domaren tyckte dock att hon inte hade en riktigt ren tretakt i galoppen, vilket hon ju inte har eftersom att hon är travare. Men det är ju något att jobba på. Styrka och lägga henne mer på bakbenen. Vi har jobbat med det tidigare, men allt kan ju inte komma på sammagång ;)
Jag gillar verkligen Solan! Men tror nu att vi framöver kommer rida mycket i skogen innan tävlingen och bara någongång i veckan rida på banan, då jag märkt att hon blir lite seg varje gång vi rider på banan, och är rädd att hon ska börja tycka det är tråkigt, så vi får jobba på i skogen istället. Imorgon ska vi bara skritta! :)
 



Här är jag, trött & besviken?

Veckan alltså, intensiv men rolig. Idag så hade jag jour och knatte. Helt slut i kroppen. Verkligen.
Ont i händer och fötter.
Jag blev lite ledsen över små saker som kommit i veckan, som jag verkligen tagit åt mig av. Som jag inte borde.
Det går bra med Solan, imorgon så rider vi en LB:1 i seriedressyren. En träning helt klart tills den 19. Så får man lite hjälp att tänka vad man ska tänka på.
Just nu orkar jag inte blogga mer än såhär. Kram
 

Hemma efter en lång dag

Igår så hoppade jag Ranger, och det gick sådär. Vi har bytt ridlärare nu, då hon varit sjukskriven, eller hur det nu va, men det gick bra. Börjat hitta han lite mer nu, börjat förstå mer vad jag ska göra när han biter sig fast osv.
IAF, idag så åkte jag till skolan vid nio, och inte kommit hem förens nu. Skulle slutat 3, men slutade vid 1 då alla lektioner var inställda. :) 
Cyklade direkt till stallet och fixade allt till Solan. Vilket gick ganska så snabbt, sedan tog jag in henne och borstade på henne. Hade inte alls tänkt rida då jag inte hade tänkt hinna det, då jag klockan 4 skulle åka till Strömsholm och deras Hästsjukhus.
Men jag hann! I min GANT tröja och i skoljeansen fick det gå! Solan var jätte fin, och vi jobbade lite på nyanserna i galoppen. Sedan bar det av, och det gick jätte bra och har verkligen lärt mig en massa saker! :)
Nu ska jag snart lägga mig i sängen och sova. 
Imorgon ganska så tidig skoldag, sedan rida Solan efter och jobba på en massa saker. Nyanser, fattningar och sits ska vi träna på! 
 



RSS 2.0