Usual

Som alltid bloggar jag sent på natten. Idag hoppade jag Frazze. Inte hoppat sedan jag ramlade av, och tyckte det gick jätte bra. Frazze var lydig och fin! :)

Elsa skrittade på Solan idag. Så hon med fick gå :)

Båda stjärnorna i en bild 💖

(Dethär inlägger skulle publicerats inatt)

Let's talk about.... ett liv utan hästar

Well, fick en blogg komentar igår om ett ämne att ta upp på bloggen. Har fått några irl, men denhär tyckte jag var grymt bra.
 
Kommentaren löd: ''hur tror du ditt liv utan hästar skulle varit?''
 
Och det äär ju enormt svårt att ens svara på, men jag ska göra mitt bästa. 
 
JAG TROR, mitt liv utan hästar, hade varit lika fullspäckat ändå. Men att all tid som jag spenderar i stallet, skulle jag ha spenderat i en simbassäng. Jag tror jag hade satsat högt inom simningen, då snackar vi eliten. SM, om inte högre mål, då det gick bra i simningen och om jag får säga det själv hade jag verkligen talang. Jag slutade även simma efterom hästarna tog upp för mycket tid, och det var även hästarna jag ville hålla på med. Och eftersom jag kom i det stadiet i simningen då jag var tvungen att satsa, inte bara hobby simma, så kände jag allt för stor press, och då tappade jag intresset.
 
Sen tror jag inte jag ens testat ridning om inte min syster red när jag var liten, hade aldrig testat ridning då. Jag tyckte dem var läskiga äckliga djur, och ville inte alls ha med dem att göra. 
 
Sen hade jag inte varit ungdomasledare, eller varit aktiv inom en ungdomssektion, jag hade inte träffat dessa underbara människor jag hänger med, ''Lördagsgänget'' hade inte varit i mitt liv, (sad).
Hade inte haft så mycket i mitt liv som jag verkligen har. Vad hade jag egentligen gjort?
Kanske hängt på stan? Jag har verkligen ingen aning.
 
 

Måndag, sista 2014

Bloggen, hur ska jag komma igång med denna sketna blogg? Så tråkig haha.
Idag har jag på förmiddagen ridit Solan, i skritt tills hon verkligen var ganska lösgjord och fin i sidorna. Nu ska vi komma igång :)
Sedan hem och duscha och sedan en spontanare ner på stan, där jag köpte en hel del saker. Tex, underkläder på REAn, foundation, palett till att göra smokey eyes, ögonbrynspensel, och lösögonfransar. redo för nyår! Om bara min klänning hinner komma.... Vilket jag verkligen hoppas på. Mejlade och funderade till Nelly idag, då mina kompisar som beställde efter mig fått sitt, men inte jag? Konstigt. 
 
På nyår så blir det först middag här med härliga personer och sedan ut och smälla raketer osv. TAGGA!
 
Imorgon ska jag hoppa Frazze, Solan ska med skrittas. 
 


Åt även på Sultans med KUSEN. Mysigt!! 

Bara, inte ett skit

Så har min dag varit. 
Inte gått utanför dörren ens en gång. Vilat, bort ifrån hästar och kyla, idag har det varit pyjamas tofflor och dator. 
Ibland behövs det, och jag kan känna att det blivit lite för mycket hästar på senaste tiden, eller för mycket hästar går väl knappt, men just runt hästfronten behöver jag tagga ner ibland 😉 

Ifrån julafton, slänger med en liten bild 😘

-12

Shiiiiiiiiiit, så kallt det är idag. igår jobbade jag i samma kyla, och det gick enormt segt så Elsa fick hjälpa mig i slutet så det skulle ta slut någongång. man kan istort sätt mocka ihjäl sig.
 
Sedan fick jag även jobba över när en ridskolehäst hade sönder hagen och den var tvungen att fixas. Kämpig jobbardag!
 
Härom dagen beställde jag även en massa saker ifrån Nelly, vilket ska bli grymt kul att få hem. Sedan väntar jag ju även på min nyårsklänning. Vart den nu kan hålla hus....
 

tumblr_mof5pcVjYI1qg78qwo1_500.jpg

 

Påminnelse :D


Tråk tråk tråk

Ibland tar livet en extra sväng ut i en mörk skog, om man ska vara så djup. Så är de för mig idag. 
Imorgon ska jag jobba, känns ändå bra att få vara i stallet, lyssna på musik och rensa tankarna. Vi hörs.



Juldagen

Om 1 vecka är det 2015, är det inte helt sjukt? 
 
2015 kommer jag inte förvänta mig något utav då man aldrig vet vad som händer eller något. Saker får komma som dem kommer.
 
Men nu ska vi prata om idag! Juldagen är lätt tråkigaste dagen på hela året. Jag var i stallet i förmiddags, eller ja, klockan var runt 12, men vaknade vif 10:30, och det var så himla kallt. -8 grader,vilket jag inte räknat med, så jag hade bara tunna ridbyxor och en tunn jacka, så frånoch med nu kommer jag alltid kolla graderna innan jag går ut ;)
 
Solan skrittades i ca 30 min i ridhuset, och sedan så mockade jag åt frazze. Sedan åkt4e jag hem och sov i ca 3 timmar. Och nu är jag alldeles för pigg för att försöka sova. Så här sitter jag ;)
 
 

24 december

Julafton, äntligen här. Mysigaste dagen på hela året. 
Min julafton började med lite julklapps öppning, en mysig frukost (som också är den godaste på året!!) som består utav "mammalimpa",julskinka och varm chocklad. Sedan sista avsnittet utav julkalendern, som jag inte alla följt iår. Har varken haft tid, och inte tyckt den varit något att kolla på. 

Klockan 8 var vi redan i stallet och borstade på Frazze och Solan som vi skulle rida en tur på. Så mysigt, och båda hästarna skötte sig suveränt. Satt även på Solan för första gången på ca 2 veckor. ❤️




Kalle Anka har redan varit och nu är det bara julbord och julklappsöppning kvar. Godjul kära bloggläsare ❤️


Dan för dopparedan

Hoppsan! Jag ser nu att någon annan varit inne här och  skrivit. Farligt att duscha och ha en mobil utan lås. Så det var en liten hälsning ifrån min syster. :)
 
Fast man kan ju inte vara sur när hon ger en denhär blicken. :))))))))))))))))
 
 
IAF, idag har jag haft både Frazze och Solan. Solan har idag fått blivit skrittad på för första gången på ca 2 veckor. Hon har stått för hennes svullnad i bakbenen, och det blir inte bättre då jag testat flera olika metoder. Ingen aning om vad det kan vara. Hon skai af sättas igång nu och skrittas i ca 1 vecka innan vi börjar trava. Jag tar det lungt, iaf hon markerar att hon har ont. Vilket hon inte gjort än. Går inte svullnaden ner får vi väl kalla hit en veterinär. 
 
Frazze gick jag en sväng med idag, Elin red Solan och jag gick med Frazze då han inte har broddar och det var verkligen sjukt halt idag. Båda hästarna fick mys och massa godis. Fina hjärtarna <3
 
 
 

Dan före dan före dopparedan

Tja tja bloggeeeenh👋
Kul att skriva idag bah. Endast imorgon kvar innan den bästa dagen på hela året! Längtar verkligen efter att sitta i tomtens knä 😍❤️




Boooooost!

 /div>
 
Så himla grymma tjejer!!

Girls be like

Elsa fotade mig och Solan idag då hon ändå skulle fota Kiwi. Såhär får ni lite bilder!
 
 
 
 
 

Let's talk about....

Bloggen står i stortsett tom, och jag fick en ide här om dagen, som jag kanske ska börja med. 
 
''Let's talk about...''- Vilket menas med, att ni säger, eller komenterar en sak ni vill jag ska skriva om. Kanske tillochmed blir videobloggar ibland, då jag ska testa mig på teknologin lite. ;)
 
Så vad tycker ni, att en gång i veckan köra på en ''let's talk about''. Kommentera, skriv privat, vad som helst om med förslag så kör vi!
 
 

Mör

Jobbat heöa dagen, har ont från topp till tå. Även ridit frazze och myst med Solan. Kvällen avslutades med en födelsedagsmiddag hos Sanna. Mysigt!! 



Stukad hand och tjock näsa

Åhhh heej, nu har ju jag missat att berätta vad som hänt i Tisdags. Då var det julavslutning, och hoppning med Frazze som stod på schemat. Han var jätte fin när jag red fram och på framhoppningen. Sedan kom vi på en trippelbarr, som han först vägrade en gång på. Men jag vände och körde igen. Håller inte riktigt om med benen, och när han väl visar att han ska hoppa så vägrar han istället, och jag flyger över halsen ner i trippelbarren. Med högerhanden först, som jag först inte känner utav. Men sedan så slår smärtan till och en hemsk ilande känsla går runt i hela armen. Ifrån fingrarna till armbågen. 
Ett litet sår på långfingret skrapade jag upp, men sedan svullnar allt upp. Jag hoppar inte ens upp utan åker direkt till akuten. Där vi sitter i 3 timmar. 
När vi väl kommer in till läkaren ber han mig komma tillbaka imorgon för röntgen. Får ett bandage och lite smärtlindring. 
Igår åkte vi upp klockan 8, som tur var så var jag ledig igår då alla lektioner var inställda. Så där röntgades jag, och sedan som man fårgöra mycket på sjukhus-vänta
 
När dem kollar på bilderna ser dem ingen fraktur i benet, som tur var! Men har ju stukat mig ganska så rejält. Och det gör ont i omgångar. I tisdagsnatt vkanade jag av ilande smärta och fick smälla i mig alvedon. Vissa vinklar gör sjukt ont, men det går över med tiden. Nu är jag lindad, och ska nog inte rida på ca 3 dagar. Fast man vet ju aldrig med mig ;) kan ju få för mig ett och annat.
 
 

Tackfest och två hästar

Måndag och jag känner mig inte alla peppad för denna vecka. 
Men måste ta mig igenom den, och får tänka positivt så går den snart snabbt. 
Idag så hade jag både frazze och Solan, men gick också på en jätte fin tack fest för att man varit funkis på tävlingarna som varit på Trolldal. Så fint gjort verkligen!! 
Sedan så blev det gos och mockning med Solan och frazze. Hann inte rida dem idag, och Solan ska ju stå. Frazze skulle ha behövts joggats, men det hanns inte med. Och jag får verkligen super dåligt samvete när jag låter hästarna stå. Det får bli skärpning och jag måste sätta hästarna i första hand nu. 
Imorgon lång skoldag och ridavslutning!!

Ska försöka få upp bilderna med bättre kvalité!! 

Lucia och frazzes tävlingsdebut

Igår hade jag fullt upp med lucia och bara slängde mig i soffan när jag kom hem. Nu är det över. På torsdag är våra sista föreställningar, någonsin med lucia gänget. Men det har varit kul och så roligt att göra folk glada. Det har lätt varit det bästa. 


Tackar alla dessa företag för alla fina saker!!
Idag så steg jag upp tidigt för att hoppa en Clear round på finaste frazze man. Det var halt ute pch frazze halkade runt en massa när vi skrittade fram. Nu börjar sånna tider med!! 

Skrittade fram länge, och red sedan fram ganska så länge men lugnt i tältet. Sedan gick han in i ridhuset och kollade miljön lite. Applåderna var lite läskigt tyckte han, men vande sig snabbt. Sedan tog det ganska lång tid, så vi fick lugnt rida fram i ridhuset. Men sedan så när vi väl fick gå in på banan skötte han sig super, fick kolla lite i början, men sedan så hoppade han jätte fint. Tyvärr ett stopp på första hindret, men sedan så flöt det på så fint. Och det ver en jätte fin runda, och måste verkligen berömma mig själv. Som red bra och inte stressade upp mig. Vilket jag har en tendens att göra. 
Är iaf mycket nöjd!! 


Pappa fotade mig och frazze innan start. Fina killen!! 

Livet som tärna är tufft



Men otrolig kul!

It's love I tell ya'



Ganska kort skoldag, möte och Solan. Jupp, min dag. 
Solan fick sig en promenad idag, då hon fortfarande är svullen i bakbenen. Tråkigt, men hoppas hon bättrar på sig då hennes välmående alltid går först! 


Läget med Solan

Solan har under en ganska lång period gått och varit varm och svullen i bakbenen. Men har inte visar hälta eller reagerat på något sätt när hon blivit riden, så jag har ridit på som vanligt, med lindade bakben och sedan efter smort med kylgel. Men idag så var hon varmare än vanligt, så jag bestämde för solans bästa att hon bara ska skrittas på hårt underlag i 1 vecka och se om svullnaden ger sig. 
Tråkigt eftersom hon är fin nu, och när jag funderat på vad det kan bero på, så skulle jag tro att hon är över ansträngd eller att hon inte gått på varierat underlag, alltså för mycket i tält och ridhus. Eller har ni några idéer? 




Världens snällaste häst

 Det priset går till Frazze.
 

Han var enormt duktig och snäll igår på hoppträningen för Karin. Jag har lärt mig rida honom nu också, och allt faller på plats lite smått nu. Hoppade en bana som var lite teknisk, som innehöll vattenmatta blandannat och plank, han kollade inte ens på det utan gick så snällt över. 
 
Vi började med att hoppa banan i låga höjder och rida snyggt lixom. Den måste jag säga var grymt snygg, jag red bra och frazze svarade på det genom att göra precis som jag sa. Sedan så körde vi banan igen men då höjde vi upp hindrena lite och då red jag sämre, men frazze hoppade duktigt, och det var kul att känna på han i dem lite högre höjderna. Men sååå kul att det går framåt, och på söndag så ska vi vara med på Lusseskuttet på Trolldal. Vi får se vilken höjd det blir, tyckte igår att 90 var lite för högt just nu, men en 70 runda tror jag absolut han orkar med. Hejja oss!
 
 

Leroy Sanchez <3

 
 
Han är inte bara enormt snygg, utan grym med. Lyssnat i veckor på honom, och tröttnar aldrig. 
 
Take a listen!
 
 
 
 
 
 
 
 

2:a advent

Denhär dagen har varit jätte bra och super härlig. Den började med en förmiddagsritt på Solan. En kort men mysig! 


Världens bästa Solan <3

Sedan så laddades det upp med pepparkaksbak, och sedan klockan 4 så hade vi genrep inför kröningen. Och oj så fint och bra det va. Måste jag säga. 
Min röst höll inte 100% idag, men den kämpa bra på när jag väl behövde den. 
Det rann tårar och vilka fina ord vi fått ifrån publiken. 




Vilken dag!

Ja, vilken dag.. 
Idag så var det julshow på Trolldal, och det har varit full fart från morgon till kväll. Sång och fix och trix. 

Deltog i 3 nummer, KUSEN's julsaga, en tidshoppning och luciatåget. Kusen sagan är alltid lika bra, och iår spelade jag Nasse. I tidshoppningen så fick frazze ställa upp! Man skulle hoppa en bana på 3 hinder, och 4 språng. Frazze tyckte allt var lite läskigt i början men jag tog det lugnt och lät han kolla på allt. När vi väl skulle köra så är det första han gör att lägga av några bocksprång. Och en vägran på första sockerbits hindret, hihi. Vi hade ingen sträcka att börja på, utan hästen var tvungen att lyssna direkt, ta 2 Gallopp språng och sedan hoppa. Han hoppade sedan, men det gick snabbt! Det ända jag tänkte på var att hålla mig kvar i stort sätt och det blev ingen finridning. Sedan när vi skulle ha ärevarv så var det jätte super läskigt då frazze nöjd sig med att stå på mitten. Luciatåget var bra iår, alla är så duktiga!! 

Alla var så duktiga på julshowen, och allt är ju ideellt arbete vilket är fantastiskt. Synd att jag inte hann se den ;) 



Missade jag att säga att vi var i det rosa laget?? ;)

Sedan klockan 7 så var jag på första lussandet med Katrineholms lucia. Det gick sådär, men vi sparar oss ju lite till imorgon då det är kröning!! :) 


4 december

Torsdag, nu är vi i slutet utav veckan, vilket är skönt absolut! Det går enormt snabbt nu och snart sitter man framför uppesittarkvällen dagen innan julafton. 
Julklapparna måste verkligen börja handlas in, verkligen!
Bara att jag har noll idéer på julklappar. Men vi får hoppas det kommer en pust utav idéer snart. 

Idag så red jag Solan efter två möten. Red i ca 60 minuter i ridhuset, och skuttade över lite bommar vilket Solan tyckte var riktigt kul! Det blev några glädjeskutt vilket jag uppskattar! Hon frustade så nöjt på slutet utav passet :) 



Wazzuuuppp

Har inget roligare att berätta än att jag sjungit två hela dagar. Både i skola pch efter. Nu är det sjukt mkt, och när dethär är över kommer jag pusta ut. Men det är ju kul också, absolut! 
På lördag är det först lucia show på Trolldal och sedan första framträdandet med Katrineholms Lucia! 
Hästarna är inte bortglömda, men det spenderas inte alls mkt tid i stallet just nu, det hinns inte med. Tyvärr. Om 2 veckor kan jag komma igång som vanligt igen! :) 



1 december

Wow, vad tiden går fort. Denhär dagen har bara varit seg och lång. Är så himla trött! 

1 december och julmånaden är igång, mysigt tycker jag!



RSS 2.0