Trött, så himla trött





Söndags ångest

Den rubriken finns nog på hälften av alla bloggar i hela Sverige idag. Men actually, så har jag inte såndagsångest. Inte alls, och ser egentligen allt ifrån den positiva sidan. 
Idag så har det varit mest slapp. Red ut på Solan idag på eftermiddagen med Elsa i snön. Super mysigt och känns så bra att Solan etnologen får komma ut och trava på skogsvägarna. Hon har gått inne allt för mycket. 

Imorgin vet jag inte vad jag ska göra med hästarna. Solan får antingen bara ridas igenom eller stå, och frazze ska jag trav jobba. Sitta utan stigbyglar. SITTA, kommer ha så mycket träningsverk, men det får jag ta! 😊 


Snökrig och pizza

Idag har jag hunnit med så mycket, och fått friskluft och hunnit med allt jag velat. Gick upp rätt skapligt och sedan vid 10 åkte jag vill stallet. Åkte pulka med stallbarnen och hade det mysigt!! 


Sedan var vi vid Trolldal igen vid 12, och åt lunch och drack varm choklad. 
Solan red jag senare efter att jag mockar vid 4. Red ut i snökaoset! Hon skötte sig bra men var extremt pigg! Snön bara yrde när vi galopperade upp för alla backar ❤️ 
Älskade snuttan ❤️ 
Nu ikväll har jag varit hos Viola och ätit pizza och sjungit Singstar. Måste säga att vi var grymma!! 

22 Januari

Igår red jag lektion på Frazze boi, och det gick sådär. Allt är såååå mycket bättre än vad det var när vi började. Mycket mycket bättre. Har mer kontroll och han är så fin nu!! MEN när jag rider honom, speciellt på lektioner, så får vi mer tänk på att lära honom, istället för att jag ska lära mig. Visst självklart är det spännande och sååå roligt att jag får lära han. Men han är så grön och inte utbildad i just hoppningen. Och det ger inte mig så mycket.
 
Så någon gång ibland ska jag rida en ridskolehäst, för att bara fokusera på mig. Hoppa på riktigt lixom.
 
Idag kom jag ut rätt sent och red då ut på Frazze med Elsa och Donny. Så mysigt, och snön lyste upp så fint, och det var så mysigt. Frazze som brukar vara dum att rida ut på skötte sig exemplariskt! Skrittade i ca 1 timme, och de var så mysigt. Solan fick stå idag då det inte hanns med att rida båda hästarna :(
 




 

Ont i rumpan

Oh yes, tog ett barbacka pass på Solan idag. Med mycket skritt och galopp. Inte mkt galopp, men några varv iaf. Försöker att inte trava så mycket på henne då traven sliter mest, och hon har blivit så mycket travjpbbad på sistone. Så hon behöver vila lite ifrån det. Tänker lite på hennes bakben så dem inte ska belastas så mycket 😉 

Fina tjejen <3 

Sluta tidigt


Slutade tidigare idag då lärarna hade annat på schemat. Godlunch!!! 

Långhelg med massa kunskap.

Vilken helg! 
Helt otroligt vad jag lärt mig i helgen, varit så lärorikt och dessutom KUL! 
I lördags morse åkte jag, Linnea och Elin ifrån KUSEN till Eskilstuna för att träffa människor ifrån hela ridsport landet som blivit utsedda till "årets ungdomssektion 2014" i sina distrikt, och även "årets ungdomsledare", som också blivit utsedda i sina distrikt. Ett stort härligt gäng var det! 
Vi satt och bytte idéer och pratade föreningsliv hela lördagen fram till ca kl. 5, då vi fick våra hotellrum och bytte snabbt om till yoga. Första gången jag testade yoga, och det var väldigt intressant. Dock inget jag tänker fortsätta med. ;) 

Sedan dusch och god kvällsmat, pch sedan kl 8 hade vi kvälls aktivitet, då vi gick på Poängjakt. Det var så kul och min grupp var suverän! Vi kom trea och klarade även av att härma en bild, riktigt bra. Kommer ej ihåg vad den kallas, men ska se om jag kan få tag i den bilden. 

Sedan blev det slapp på hotellrummet och sedan sova.

Upp klockan 7 på söndagen då vi åt frukost. Bacon och ägg!! 

Kl 9 satt vi och lyssnade på en tjej ifrån Svenska ridsport förbundet, som var riktigt intressant. Tex pratade vi om hur man ska få alla att känna sig välkomna, att ska bättre miljö i stallet. Som sedan vi gjorde en pjäs av! 
Det är riktigt intressant och man önskar man kunde anteckna allt. Klockan 3 var det slut på helgen, och vi begav oss hemåt. 



Idag har jag haft studiedag, och både frazze och Solan har gått motionera. Frazze gick jag med i 40 min, då han igår hostat och bettet sig konstigt, även haft kolik känningar då han fått i sig hösilage. 
Solan red jag lite barbacka på först, och sedan släppte jag henne och lät henne ha kul i tältet. Körde lite frihets dressyr som inte alls gick bra 😉






Freeeeeedag


Idag blev det mys med pizza och choklad med tjejerna. Kollade även på film och myste efter en lååååång skoldag. Äntligen helg! Och imorgon drar jag på konferens som ska bli rutigt intressant. :) 

Skoskav och promenader

Ja som ni läser låter rubriken som en perfekt kombo, typ min dag idag. Jag har gått till skolan, som är ca 5 km, och sedan efter skolan gick jag till stallet. Ca 3-4 km. Så motion har jag fått idag! 
Red Solan ett toppen pass, och idag har hon även fått galopperats på! Pigg var hon! Annars jobbade jag med öppnar som igår på frazze. Och tog samma övning då hästarna blev enormt lösgjorda och fina efter det. Solan blev också super fin och lyssnade bra. Efter allt skritt jobb och travjobb har hon fått så mycket rumpmuskler. Det sa bara pang! :) 

Ensamma i hela ridhuset!! 

När jag ridit Solan brukar jag ställa henne såhär i gången, helt lös. Och hon står stilla tills jag säger till henne att gå. Så snäll och många reagerar på det. Tycker alla hästar ska kunna stå såhär snällt fastän man inte håller i dem! :)


Jag bara ler

Frazze, hästen jag nästan gråtit efter varje ridpass, har idag allt slit lönat sig. Jag har känt mig så dålig de senaste halvåret på hästryggen. Då det gått åt helvete med frazze rent utsagt. Han är väldig speciell och kräver ett annat ridsätt och det tar enorm tid innan man hittar det. Och idag är dagen, han var så enormt fin, och det var som att skära i smör. Han gjorde precis som jag sa, och rygg och bakben och hela paketet satt. Följsam och verkligen superfin. 
Vi hade dressyr för Karin idag, med självständig framridning som jag tyckte jag satte ganska bra. Sedan jobbade vi med öppna, och halvvolter. Frazzes svaga gångart är just traven, då han gärna rinner iväg och blir stark och då sätter jag mig lite i försvars läge på honom. Alltså kryper ihop och sätter mig tokigt. Idag höll jag min position fastän han höll på att krångla. Och sedan så föll allt på plats. Undrade till och med ett tag om jag tagit rätt häst ;) 
Fick också en enormt fin känsla i galoppen när han verkligen arbetade, han blev så lätt i framdelen och det var en fantastisk känsla!! 



Selfie!!!
Idag så kan jag inget annat än att le :)


<3


Favorittjejen fick en uteritt i mörkret idag. Nu står hon och gosar med täcke massa HÖ och nytt spån <3 

Monday Funday

Måndag, nu kör vi en vecka!! 
Idag var det skola och det var sjukt jobbig väder, tack moder natur för det.
Kort och skön dag, sedan nu ikväll fixade jag till två hästar och red Frazze och Elsa red Solan. Fina hästarna!! 
Frazze var fin, men dock får jag inte riktigt tag på yttersidan som jag vill. Men det börjar ta sig! :) 




Sunday Funday

Egentligen skulle jag jobbat idag, men istället så sov jag länge med Lisa snarkandes brevid och sedan idag har jag bara tagit det lungt och myst. Första stallfria dagen på hur längesen helst. Tråkigt jueeee ;)




Oh life so messy


Fridaynight 

Nygrupp

Jag har bytt ridgrupp för att komma fram lite i ridningen. Bytt ridlärare och även dag. 
Idag red jag första gången i den, och det gick väldigt bra! Frazze var emellanåt väldigt väldigt fin, men också emellanåt väldigt jobbig. Fick känna på alla hans sidor idag tror jag. Jag tyckte det var en jätte nyttig lektion iaf, och jag är nöjd med frazze :) 



Äntligen!

Nu när jag vaknade sprang jag ut till brevlådan för att kolla efter det efterlängtade paketet jag väntat på i ca 2 veckor. Och där var det! 
😍


Really Tuesday?

Sovit halva dagen, literally. Innan jag åkte till stallet för att ha insläppet. Och fixa åt två hästar. Trodde jag bara hade en, men men kom på att det är tisdag idag så. Hann inte rida då insläppet tog en massa tid, och jag skulle bort nu på kvällen, så hade inte tid. Båda stod idag, men blir rida imorgon. Jag rider lektion på frazze och Solan rider jag innan. Och på torsdag börjar skolan... Cheer up!



Ridpass på prinsessan

Solan är så fin nu! När hon sätts igång lite mer kommer hon bli så fin. Och jag satsar på att få henne musklad och fin. Kommer kräva mycket arbete och tid, men hon förtjänar det. 



Frågestunds svar!!

Såååååå, guys, jag svarar på era frågor jag fått, och gör mitt bästa. Yeah, Lets gooooooo!
 
 
 
''Vad hette din första katt?'': Om gosedjur räknas, hette hen Kattis. 
 
''Vem är din favorit häst?'': Soliiiiiis alllllll daaaaayyyyyyyyy
 
''Vem fick din nyårskyss?'': Oh, hahaha, well, faktiskt fick jag en på tolvslaget ;))) (hej mamma och pappa :) )
 
''Vad tycker du om Sverigedemokraterna?'': Typ, jag kan betala dem en resa till helvetet :) 
 
''Vad är det bästa med att ha blogg?: Läääätt att man kan titta tillbaka exakt vad man gjorde ett år tidigare. Som en dagbok, jag tycker det är jätte kul att titta tillbaka vad jag gjorde exakt ett år sen. Dock är min blogg inte så personlig, vilket jag önskar den varit, med det menar jag att jag önskar jag skrivit ut mer känslor i själva bloggen. 2015 får jag satsa på det!

Bästa festen?: Hmmm, ingen aning faktiskt!
 
Bästa selfien?: Hahahaha, tja svårt att välja en ;)

Bästa julklappen?: Min Odd Molly tröja, så skön och dessutom snygg!!

Värsta ridpasset?: Skulle tro det var på Voice, där jag faktiskt hoppade av och gick in i stallet, gav upp. Vilket är väldigt sällan jag gör!

Värsta pb på Facebook (genom alla år): Oj, haha den var svår. När jag skaffade fb så hade jag en profilbild på Jedward (??????) fråga mig inte varför. Men om jag ska välja en på mig skulle jag nog säga den första. Haha.

Nån pojke på g?: *Blink blink* ;)))))
 
 
 
 

Mug Cakes

Solan får äntligen travas nu och sättas igång!! 
Hon känns mycket finare nu, pch behövde verkligen en lite vila! Fina prinsessan! 

Sedan nu på kvällen har jag myst hemma med Lisa, vi har gjort Mug Cakes och kollat på film. 



Well, thats so last year

Ok hold up guys! Vi kör en frågestund, där ni får fråga mig något om förra året. Vad var bäst/sämst? EXAKT vad ni vill, frågor mellan himmel och jord!
GOGOGO!!!
 
 


GOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅR

2014 is gone, över.
Kan ni fatta det? Det kan inte jag.
2014 har varit up and downs for sure, verkligen ett händelserikt år. Vilket såklart alla skriver, och jag kommer troligtvis skriva det nästa år igen.
 
Varför inte köra med en årsresume? Tycker vi kör på en gång!!
 

2014,  började ganska konstigt. Gick i 9:an, vilket känns sjukt konstigt då det känns som om jag lämnade högstadiet för flera år sedan. Men det var lite halvt koes där ett halvår, överhuvudtaget haha. I hästfronten red jag Benny, saknande lilla ponnyn. Fick en sån enormt fin chans att rida och träna med honom, och är så enormt tacksam för den chansen. Det stärkte och utvecklade mig som ryttare sjukt mycket!
 
Jag mådde ganska dåligt under dethär halvåret, pga alla prov och skolan och det var så mycket, hela tiden. Gick ju även ULKen, (ungdomsledarkurs), där jag blev utbildad ungdomsledare! Wiho! Deltog även med Benny i div3 i dressyr, två omgångar, då jag var på ULKen en utav dem. Det gick väl sådär för mig och Benny då det oftast slutade med placeringar precis utanför prispallen. 
Klarade nian, med mycket tårar så gick jag in i ett sommarlov som var sjukt härligt. Inte bry sig om klockan eller något annat, bara leva i nuet. Och mitt sommarlov bestod mest utav moppar, jobb, hästar, spanien
 
och massa sena kvällar med underbara kompisar. Jag gick även hästlös hela sommaren då Benny åkte till sina nya fodervärd. 
Sedan började jag gymnasiet, då sommarlovet inte kan vara föralltid. Sjukt pirriga dagar, men kände även att jag kommit rätt. Jag älskar verkligen att jag valt just Estet musik. Så härliga människor som bara gör en gott. Lär mig jätte bra saker och självförstroendet har nästan slagit i taket. Känner inte så mycket plåga att åka till skolan, utan mest bara yes. Några dagar är ju självklart jätte jobbiga men jag tar mig igenom dem snabbt och smidigt. 
 
Sedan provred jag även Solan i början utav hösten, och vi haar ju klickat direkt. Allt känns jätte bra med Solan, och det är sånna toppen ägare som har henne, och nu har jag Solan drygt 4-5 dagar i veckan. Jag deltog även i div.4 häst, med först Hidalgo. Som inte gick så jätte bra då det är en jätte stor häst och jag är ganska liten. På träningarna hemma på Trolldal gick han jätte bra, å framridningar med, men just inne på banan så knölar alltid något. Det är ju även för att jag spänner mig och rider på ett annat sätt just inne på banan. Så skylla på hästen, kan man inte göra!
Sedan tyckte jag Solan var rätt okej att ta med på tävling, så hon fick agera tävlingshäst i 2 omgångar. Vi tränade även på vanliga clear rounder hemma. 
Det gick inte så jätte bra, och jag märkte att Solan inte tyckte det var så kul. Så det var första och sista gångerna hon fick agera tävlingshäst.
Solan har det sedan varit lite halvdant med, då hon varit tjock i bakbenen och lite så.
 
Fick även här någonstans chansen att rida fina Frazze, som jag ska hoppa åt ägaren. Vi satsar på låga rundor i vår. Och honom tar det tid att läraz känna och att rida, men jag tycker det går rätt bra för oss ändå. Jag druttade just av, och fick tillbringa några tmmar på akuten, men det var inte mer med det. Bara hoppa upp och köra igen!
En stor händelse är ju också även när jag åkte runt i Katrineholm och lussade för olika människor. Att bli utvald och chansen utav en av dem 7 Luciakandidaterna. Det tog upp mycket tid, väldigt hårt arbete. Mycket som skulle göras. Varje dag! Men det var så värt det.
 
Och nu är jag här. 2015. Helt otroligt. Undrar var jag är om ett år. Hur ser mitt liv ut? 
Det återstår bara att se, om ett år för vi veta. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0