Godnatt <3

Glömde berätta att Nova gick super idag! Jätte fint! Fast hon brunstar.. Kissade en massa i stallgången! Men var väldigt lungn och så. Framsteg för oss!


Eeuuww


Finns inte ord för hur mycket jag älskar dig <3


Busig feeling

Haha, inatt sov jag i trollgrottan och ritade mustasch på alla som somna! BUSIGT! Haha! Trodde jag skulle dö på morgonen när ledarna fick syn på det. Men ist gav de igen och höll fast mig.. Men jaja! Det är farligt att sova med mig! ;)
Tackar för en grym kväll och natt igår! :)


Ponnyridning

KOM PÅ PONNYRIDNING PÅ DJUR & FRITIDSBITEN KOM!!!!


Bilder ifrån ikväll!

BILDBOMB PÅ MIN MYSIGA KVÄLL!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_50660f26ddf2b313b1002fcf.jpg" class="image">


Jag gillar rosa

Det blev cp på förra inlägget.


HAHAH

Hehehehe, känne mig som en bra bloggare som knappt bloggar. Men men! Igår var jag i stallet, såklart, och red Valle barbacka och bara myste, men han trampa mig på foten och ja lite sånt. Han kännes lite som att vara över allt, lite stojig. Men på någotsätt är han för go. Nu ska jag dra till skolan, och idag ska jag inte glöma mobilen hemma!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_5065ab32e087c31039f01815.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_5065ab32e087c31039f01815.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_5065ab32e087c31039f01815.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_5065ab32e087c31039f01815.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_5065aeb8e087c310701bf99a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_5065aeb8e087c310701bf99a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_5065aef0ddf2b30d0e00001f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3873388/images/2012/pic_5065aef89606ee4198f84359.jpg" class="image">


Nemen regn?!

DYNG sur!! Kan ju inte gå ut när det regnar. Var i stallet med Elsa och vi fick smörja ist för att rida. Gick en tur med Pagge och Elsa satt på ;) ändå BLÖT.
Nu ska jag krypa ner och kolla på tv! Kram!


Död i halsen.

Helt super död i halsen. AJ super ont och allt! Körde volleyboll på idrotten så skrev ganska mycket ;) förkylningen börjar väl om!


OBS..

ASSÅ SHIT. Jag har glömt bort i 2 dagar att jag hade blogg. HHAH, såg bloggappen ich bah: whaaaat?
Haha!
Men nu får jag ta och berätta om de dagarna då ;)
I måndags var Nova på träning så jag red lilla Söta Compa! Vi red ut i det fina höstvädret! Red med Viola och Ratata och Felicia och Anki. Det började super! Tills vi skulle börja Gallopera.. Och tänkte: men viola vill inte du galloppera? Då kan du trava före så kommer vi sen :) men nej! Hon travar före och sen höra ju Ratata att vi galopperar så Ratata drar iväg med Viola och Anki med Felicia och Compa hänger på! Så vi skenade igenom skogen ganska lång tills vi skulle svänga in på stigen där man kommer hem. Och där började Ratata att stegra. Haha! Kortade ner väldigt mycket då jag inte orkar skriva allt :P
Igår så var det skola och sen red jag lektion på Mimmi. Älskar den ponnyn asså. Vi hoppade fram lite lågt på kryss, kanske 50, små kryss bara. Men Mimmi hon kör 1 meter över hindret och tycker det är askul! HAHA! Var nära på att åka av där några gånger, men det var kul. Sen höjde vi, hon ska tydligen ha hoppat 1:20 förut, så ett 80 hinder skulle ju inte vara några problem. Men då var hon fr trött för att hoppa enligt Ridlärarn. Fast hon andades som jag vet inte vad! DÅLIG KONDIS. Men nästa vecka! Dådu! ;)
Nu ska jag dra till skolan! HEJRÅ


Idag.

Nova var HEMSK. Det är inte kul längre.. Behövs annat träns, annan sadel, kul sällskap iaf, Viola har skaffat kik, då äre skratt hela tiden! SKÖN UNGE! Gjorde en liten bild till våran sköna chatt...


Vovven

Idag var det en vovve som väckte mig. TOTTI! :D vi är hundvakt åt honom :) han är en söt liten lagotto. Jätte snäll och jätte söt! Han älskar när vi öppnar bakdörren och han får springa ut med bollen i munnen. Gulligt!


Uuuuhh

Mår S K I T. Mår illa, ont i huvudet, fryser. Åh! Fick åka hem tidigt ifrån stallet, inte kul. Blev erbjuden att sova med Clara med, men det KSN jag ju inte då! VARFÖR SKA ALLT HÄNDA NÄR MAN INTE KAN? Vill inte äta, men mammas äppelpaj går ber en liten bit!


ELSA HÄR JAO

Hej!
Elsa här jao, sitter i cafeterian jao, kolla min blogg jao.
http://eelsamokvist.blogg.se jao!
Puss jao!


MINS OSTBOLLAR

Fredags flum med oseriösbild.


Uppdaterat

Uppdaterat telefonen. Som att börja om att lära sig den igen. Men jag lär mig!
Varit i skolan som vanligt. Flumm dag.
Sitter nu hemma och FaceTimar med Elsa. Ska börja göra power pointen nu SOM JAG GLÖMT ATT GJORT! PANIK!
Jaja, ses sen!


Filmen jag lovade

Nu är filmen med Valle ute! Han går inte bäst idag, har jeeeevligt ont i rumpan! Hög manke!
Kommer bättre någon annan dag! Kram!


Väntar

Nu väntar en skön mysig barbacka tur med Elsa! :)


Halv död och ont i rumpan

Glömde säga att vi hade orientering idag. SATAN vad ont jag har överallt nu! Rumpan är värst. Gick fel typ 3-4 km, TRÄNING. Slut as hell. Men skönt att springa lite! Bara att när vi gick fel första gången så fick jag damp på Agnes utan anledning. Sorry for that Agnes. Bra team är vi iaf! Fick ändå super bra tid fast rätt surt när vi tänkte:
-åh! Vi tar en genväg! *går igenom skogen glatt*
-NE NU FAN VÄNDER VI VI ÄR VID EN FKN SJÖ!!! *vänder och går tbx LÅNGT*
Sen gick vi och gick..och så kom några killar, och bara: VI HAR GÅTT ÅR HELEVE. Så vi var tvungna att gå tbx hela ***** vägen. Och genvägen vi tog första gången när vi kom till skön, VI SKULLE BARA BAKOM STEN!!!!! Så allt fkn i onödan! Blev lite sur där med tårarna i ögat. Hade kommit typ 3:a om vi inte sprungit fel båda gångerna! SURT! Jaja, nu är jag på väg hem i mina inte så nya gympaskor längre. Hungrig som fan!

Kram på er!


FILMEN

KAN INTE LÄGGA UT FILMEN! Sorry.. :(men ni får bilder ist, han är Inge fin, men det är något iaf!


Rider

Sitter Bloomin Vale :D Valle som vi kallar honom ;)
Kan filma sen, fast mina stövlar har ju gått sönder så rider i sexiga gummistövlar.
Ses sen! :*


Nyttig? Nooo


Hemma jao

Blev som jag trodde.. Ingen glad mamma kommer jag ha! FAILA STORT på provet.. Ååh! SKÄRPNING!
Håltimme på idrotten som skulle varit sista lektionen med lunchen imellan. FETT MED FETT JAO! Jao.. HHAH varför har jag börjat säga jao? Och LOL?
Jaja, nu sitter jag hemma. Ska äta något till lunch, men vet inte vad. Hade typ hälsolektion ist för Matte.. Allt innehåller ju fett -.- segt. Enligt MIG. Ska hitta på något gott JAO. Hahah!

Puss på er!


Jag vet jag vet!

Jag vet att jag sa att jag skulle lägga ut video när jag rider, men no. Telen dog. Red iaf söta Mimmi! Gick bra idag. Men ett helvete med galoppen. BULLDOZZER!!!!
Har en hemlis. Och jag delar den inte med NÅGON. Håller det inom mig. Yes.
Nu ska jag dra mig t sängs.
Puuusss!!! :*


Första videoblogg

Hanna och Ellen tog över


Första videoblogg

Hanna och Ellen tog över


Plugg plugg plugg

Plugga till SO provet på onsdag börjar jag göra IDAG. Helt otroligt...
Nova var en mardröm idag på framridningen.. Stel, seg och tog bettet och bråka. Sen hoppade vi några skutt och hon gick perfa. Som en klocka! Jätte fin! Fast jag måste lära mig lungna ner mig och inte hålla så hårt i henne. Men det är bara att träna!
Kram!


Nemen uteritt!?

Igen.. En uteritt.. Börjar nästan tröttna på dem! Haha! Igår var det kul, men nu har jag ridit i 2-3 veckor ut på Nova. Men imorgon blir det lektion för Staffan! Röligt! I RIDHUSET.
Nova gick väl okej idag. Stel, jobbig i traven bara. Haha! Men ska bli skönt med dressyrpass i ridhuset imorgon!

Kram!


Sen kväll i stallet.

Kom nyss hem efter 12 timmar i stallet. Pust.. Det var ju såklart 100% kul! Gjorde det vanliga på förmiddagen, dvs, mockade, stod i cafeterian, ledde på ponnyridning, och så. Sen frågade Elin om jag ville rida hennes Ponny, såklart man vill lixom! Jätte söt! Mockade, och sen red jag vid 7. Vi red ut, så vi skrittade och travade en bit, och sen var det full galopp!! Haha! Jätte roligt! Trevligt sällskap, och fin kväll :)
Sen skulle man ju ta sig hem klockan 9 på kvällen i mörkret! Men Mickis var så snäll och följde mig med moppen nästan ända hem! Hon är verkligen en förebild, tummen upp för er äldre som är så snälla och schyssta åt oss mindre!
Nu myser jag med Godis och tv, och Elsa på FaceTime! :)
Kram på er!



Säger godnatt med en bild på bästa ponnyn Winnie! <3


Tyra Här

Tyra här jao. Kolla min blogg så får ni en kram av Sofia ♥ tstromberg.blogg.se (vet att bilden är enormt sexig)


Popcorn mys!


Fredag, oh fredag!

ÄNTLIGEN!!
Nu får jag ta det lungt i 3 dagar. SKÖNT! Studiedag på måndag vettni. Yeh!
Har ju längtat efter ensemblen hela veckan, och vi skulle ju köra shake it up, men nej. Då hade ju några 7:or tagit den med! Så vi fick den inte för att läraren redan fixat med noter. Men men.. Vi är asgrymma vilket låt vi än tar.
Snart kommer älskade farmor och då ska vi käka glass.
Kraaam <3


Morgon

Fryser som en gädda! Gäddor kanske inte kan frysa, men jag kom inte på något bättre djur, haha! Igår blev det något konstigt så när jag skulle säga godnatt så var det bara rubriken som publicerades. Jaja! Snart ska jag dra iväg till skolan i det fina vädret! *host*


Godnatt bloggen


Ute med bästavän <3


Glad mamma

Nu har jag en glad mamma. Hon började snyfta när hon såg hur fint jag och Ida gjort.
Känner mig som en hjälte!


Vilo dag?

Ska jag ha en vilodag idag? Orkar ingenting känns det som. Det var längesen. Men tråkigt.. Ska nog ägna mig mycket tid till Lilly och städa. Överraska mamma ska jag nog göra.. Hon tycker ju jag är slarvig och inte hjälper till, men nu fasigen!
Syns när jag gjort det fint! :*


Pust!

Skola, stallet, skola, stallet. Det är det jag sysslar med på dagarna. Nu sitter jag och ska ha No. Längtar tills jag får komma hem och slänga mig i soffan och titta på TV!
Kram!


Äntligen!

Äntligen får jag lungna ner mig, lägga mig ner, sova, och mysa. Helt slut efter dagen.

Skoldagen har varit bra. På idrottslektionen körde vi vattenbrännboll. Riktigt kul! Brukar ju köra det i stallet med stalltjejorna och förde det vidare till skolan. Alla verkade gilla det!
Sen åkte jag iväg till stallet med Elsa och red Valle och skötte om Bebis. Valle var stel och seg idag. Men i slutet fick han som en klocka när han kommit ingång. Fick upp ryggen, avslappnad, arbetsvillig. Han har tappat alla sina muskler då han inte gått så hårt ochregelbundet på länge. Men de ska vi få tbx! Han är inte fin nu.. Men om några veckor kommer en bild! Pagge hade något extra bus i kroppen idag.. Det tror jag ni kan läsa om på Elsas blogg. www.eelsamokvist.blogg.se
Nu ska jag snart sova efter Tacos och mys!
Kram på er! <3


Ute i solen


Instagram

Tja tja bloggläsare! :)
Har ni sett att jag var insta? Yes, i have! Så dölj mig direkt folks! @sofiaronvall

Kisses :*


Soo inloved <3

AAH! Jag red nya Mimmi idag! Helt underbar! Fin i form, lagom het, snäll, busig, och sööt! Hon gick jätte bra tills galoppen! Då är hon som en bulldozer.. Haha! Hon bara sticker! Det får nog bättre när man rider med sadel.. Hon är så pass bred så jag red barbacka på henne. Det finns ingen sadel som passar henne. Konstigt.. Men gud vad jag gillar henne! Fjording, c-ponny, perfekt.
Godnatt nu godingar <3


Home and eating apples


<3

Nu uppskattar jag all mina riktiga vänner till 1000! Elsa Agnes Hanna och Sanna håller mig på benen <3

Riktiga vänner, det fattar jag inte riktigt. Vad är "riktiga". Jag vet vilka jag kan inte kan lixom prata med. Någon som ja, det är svårt att förklara. Men ni fattar?
Puss på er iaf. Bjuder på bilden. Sen ikväll blir det Trolldal med bästavän. Kram kram <3


Konstiga

Igår var hästarna jätte konstiga! Anki stressade upp sig och Nova st lixom över allt! Sen när vi hade hoppat upp och ska rida ett lungt pass i skogen så det första Anki gör är att skena. Men sen lugnande hon ner sig lite. Nova var stel och bråkig igår. Stirrig. Men det är väl för att det börjar bli höst. Det ÄR höst, men ännu mer höst. Vi ska testa bommull i öronen på Anki och se om det hjälper.
Nu drar jag snart till skolan!
Heej då!


Dressyr eller hoppning..?

Jag börjar helt random tappat intresset för hoppning. Ändras hela tiden. När jag sitter på Nova älskar jag bara dressyr och vill ut och tävla NU NU NU. Men sitter jag tex på shizzle vill jag hoppa de högsta hinrerna! Just nu är det dressyr i mitt huvud som gäller. Men vigör se när det ändras.

Vilka stövlar har ni att rekommendera?
Ska ju köpa nya NU! Men vet inte vilka! funderar faktiskt på falserbo tretorn.. Men är de värda pengarna? De är lättskötta och sköna värkar de vara. Men ja vad tycker ni?


PONNYRUFFS!!!


Blogg skitapp.

Asså, om ni undrar varför jag inte bloggar så mycket och varför jag inte lägger ut några bilder så är det för att blogg appen inte funkar. Det går inte att ladda upp bilder och ibland inte ens att skriva något. Och varje tång jag ska kolla hur det blev är det bara vitt. Har försökt sen igår att ladda upp bilden på Nova. Men nej.. Det vill inte appen. Jag har oftast inte tid att sitta vid datorn, men när jag har det så gör jag de. Förlåt. Skyll på blogg appen.
Kraaam


Tejp! (Y)

Dagens ridpass blev en uteritt med lite arbete i ridhuset sen! Hon var väldigt mjuk och fin i formen. Gick faktisk väldigt fint idag! Sen travade jag av henne i en låg och avslappnad form. Var bara tvungen att rida i mina stövlar? Så tog silverteijp och teijpa ihop! Man tager vad man haver! :)

Smart?


Natti <3


Mys på hög nivå!

Myser för mig själv inne på mitt rum! Tända ljus, och en godis kopp! Ja, jag lägger godis i en kopp ;) haha!
Ha det bra! :)


GRYM DAAAG!

Gud vad roligt vi hade det i stallet idag! Ville inte åka hem! 10 timmar med skratt och bara goa vänner! <3
Hjälpte Ebba i Cafeterian, städade med Viola och Åsa, och mockade bebis spilta.
<3 Winnie <3
Sen kom det barn till ett barnkalas!
Plockade lite allt möjligt, som äpplen, ormbunkar och sånt och la på bordet och dukade fint. Det var så grymt kul att hålla på och fixa i köket till kalaset! JAG tycker sånt är så himla kul!
Kokade korv, åt glass ( :D ) ännu mer glass, godis, pratade och skrattade med tjejorna. En helt vanlig Lördag på trolldal! Men idag se den speciell. Den var dubbelt så bra! :)
Efter så fanns det korv kvar, den var jumjum till lite mellis! Extra bra när man jobbat innan ;)
STOR hiss till alla lite äldre som gjorde dagen Awsoome! En vanlig Lördag på Trolldal, som vanligt, HELT SUPER KUL!
Nu blir det mys med familjen!
Kram kram!! :) <3


Slapp i mysisbyxor.


So shake them of...


Heeemmmaaa

Hemma efter en tuff skoldag. Hit och dit, upp och ner, sida till sida, ut och in, ja ni fattar. TUFF! Just nu är en stund då man bara vill gräva ner sig i sanden i flera år och bara glöma allt. Leva för sig själv där nere.
Varför måste livet vara så hårt?
Varför kan allt inte bara vara frid och fröjd? Lek och stojj?
Varför måste man ha känslor?
Varför kan man inte vara barn föralltid?
Det är saker JAG undrar. Någon som kan muntra upp mig? En sak, jag vill att alla bekymmer kunde försvinna. Det får mig att tänka på Timon och pumpa låten.
Jaja, nu går jag och gräver ner mig. Syns när jag vaknar, något annat år.


Skolaaa

Sociala Sanna


Igår, idag

Förlåt för båda sent, dåligt och lite bloggande. Igår så blev det hopplektion på trolldal med Annekke. Det fick faktiskt hyfsat bra. Har aldrig hoppat storhäst på lektion förut, det gick jätte bra tills vi skulle hoppa en linje. Rätt över ridbanan. Det var två hinder med 2 galoppsprång imellan. Hon hoppade första bra, vi hade flyt, sen helt plötsligt tar hon tag i tygeln och springer på hinderstödet och hoppar iväg! Var inte alls beredd på det! Så tog ett spö, och blev arg på henne. Hon tyckte hon skulle göra som hon ville. Men inte jag! Men jag var ändå rätt så nöjd över lektionen. Nästa gång jag hoppar får jag filma och lägga ut. Ska förresten också börja rida Shizzle igen! :) så längesen och jag får lixom skärpa mig nu! Vi ska bli ett team igen. Shizzle och Sofia. Bästisar igen lixom.

Idag har skoldagen flytit på. Och efter skolan så åkte jag till Lille Petunia :) sötaste lilla shettisen <3
Idag blev det en uteritt med Elsa. Full galopp genom skogen vilket de verkade gilla med Pagges fina bocksprång lite då och då. Haha! Och igen.. Det sa bara: RRRRIIITTTCCHH! Sen var de trasiga IGEN! Nu får de gå i graven. Nu blir det nya. Hur ska jag kunna rida utan!? :o höhöhö :'(
Jaja, godnatt alla fina <3


Tar det imorrn.

Tar allt om idag imorgon. Försent att blogga nu. Och ja. Förlåt, men desto roligare imorgon!

Krrrraaaammm!


NEEEEEEJ

Mins kära Tretorn Advence har fått säga sitt. Dragkedjan delar sig.. Hoppas man kan byta den, annars får vi gå på begravning. Haha...

Godnatt <3


Måste fixas

Dagens ridpass med Novis blev lite öppna och slutna i ridhuset. Hittade henne jätte fint i formen, och hon fick upp ryggen bra. Lättade ändå lite på handen och hon gick jätte fint! Hon brukar ju vara så stel, men idag var hon fin! Galoppen måste fixas.. Hon går fint, men hennes bakben går som propellrar! Hon bockar och sprkarbakut hela tiden! Hon vill nästan smita ifrån arbetet, formen och så. Tror att när hon tycker det är jobbigt lägger hon på en spark. Ibland är det kul, men någon måtta får det vara ;) nu ska jag kääääka och sen nanna. ;)

:*


Mellis


Ett löfte som kommer brytas.

TjenaTjena! Igår så gjorde jag mat åt Lilly, och så blev jag grymt sugen på Morot! Och jag är en gottegris, så jag bestämde mig för att börja äta nyttigt! Jag vet, konstigt va ;) fast lördagar är ett undantag! Annars klarar jag det inte.. Men vi får se hur länge jag klarar att inte äta glass, godis, fikabröd, eller socker på några flingor. Åh Gud... Vad ger jag mig in på!?


Ja, nu är det höst!

Märkte för typ första gången idag att det värkligen är HÖST. Kallt, gula löv, mörkt och regn. Dagens ridpass på Nova blev en mysig uteritt med Felicia och Anki! Det var då jag märkte att det var HÖST! Vi red först fel, haha, sen till jaktstugan, och sen till Starrhult. Det började rätt stohejigt.. Haha! Om man spänner sadelgjorden för hårt i stallet på Nova så blir hon bockig, och det var det jag råkade göra.. Så jag hoppade upp och sen la hon av ett riktigt bocksprång på stallplanen! Jag var ju inte beredd på det! Så jag flög fram lite i sadeln, men då röt jag lite på henne så gick hon snällt iväg! Knäpp ponny.. Och i galoppen så, sparkade hon bakut flera gånger på raken, så jag ställde mig upp i lättsits och lät henne hålla på! Kul får man ju tycka det är! :) Anki blev rädd för allting hela tiden! Det såg så kul ut när hon hoppade åt sidan hela tiden! Att en så kraftig häst kan bli så rädd för en bajshög.. Men duktiga var de! Så söta! Sen blev det gos med Ninna i boxen! :)
Krrrraaaammmm!


Fullt upp!

Har haft fullt upp hela dagen! Varit på trolldal, duschat hästar. Haft ponnyridning. Ja, nu är det fest hos agge pagge! Förlåt för dåligt bloggande.
Krrrraaammn


RSS 2.0