143 pinnar

143, yes, only a Simpsonizer will get it ;)

Nemen, igår red jag av lite pinnar på Olivia. En storhäst på ridskolan, vilket var längesen, sist jag red henne var när jag skritta henne på en ingångsättning för 3 år sen. Ojoj! Sen dess tänkte jag aldrig mer, men visst! Hon var riktigt behaglig faktiskt, i början Gud så fin! Det klickade! Wo! Hittade henne direkt och hon gick i en jätte fin form! I traven med, sen blev hon lite stark, galoppen är något att jobba på, men jag vill verkligen fortsätta rida henne! Ska hitta alla knappar ;) right?
Hon gillade mig för fick goooodis ;) haha jag ger alltid hästarna godis i stallet, innan jag hoppar upp, när jag hoppar av och inne i stallet! Bortskämda! Men jag gillar de, de gör ju sitt jobb och är duktiga. Då ska de få belöning så de känner att dem är duktiga! Och det är dem!
Idag red jag Valle första gången efter ingångsättningen! :) han sr jätte fiiiin, men lite busig med massa spring i kroppen, Elsa filmade när han laddade som mest, men hade reflexvästen över jackan så ser jätte konstig ut, och ser it som om jag har puckel rygg. Haha!
Vem är Valle undrar säkert ni? Lite kort om honom kommer här! Han är en häst som står i samma stall som Petunia, eftersom jag växt ur Tunia har jag börjat rida Valle (Bloominvale) han är en valack på 21 glada år, gammal handikapphäst som nu är pensionerad, han har även gott hög dressyr och det sitte kvar i han! Tappat dem flesta musklerna men han är busigt fin! :)

Godnatt!


Vart har glöden tagit vägen?

Vart är den? Jag är helt totalt trött på allt. Depp inlägg kanske, men ridningen är så tråkig just nu och alla ska vara bättre än alla andra och yada yada. "Hur många likes har du på din profilbild på fb?"
Det är en sån oviktig sak att veta. Varför är det en sån jävla tävling? Låt mig ha fb och en profilbild med 3 likes, det stör mig inte och borde inte störa dig eftersom det är min fb. Jag vill INTE ha 23593 miljoner likes här och där, varför ska man ens det? När jag fick den frågan om hur många likes har jag funderat på den länge. Jag svarade inte när jag fick den, ta reda på det själv, men man behöver inte fråga som om det är en jävla tävling. Tjejen som är ensam i skolan med 3 likes på sin finfina profilbild, är så himla fin. Det är sånna bilder jag gillar, inte dem "populära" och dem med tusen likes. Gilla är inte ens en tävling? Varför varför varför?! Förstå mig inte fel, jag försöker säga med det här inlägget att likes och sånt inte är en viktig sak. Jag vet att du som frågar har mycket likes på din profilbild men det gör dig inte bättre för att du har mer än mig. Jag gillar dig som ställde frågan, ta inte det fel, men den frågan har gått runt i mitt huvud sen dess. Visst kan en like ifrån en "tuff" person eller förebild göra dagen, men frågan gör mig förvirrad.
Allt just nu bara är, jag orkar inte ta tag i saker, det finns en sak som jag vill göra varje dag. Det kanske kan göra dagen om jag skriver det här för den personen som är inblandad i det. Men jag man har päron som "inte orkar" hit och dit. Hoppas ni inte förstår det här inlägget Fel, det var fel att ställa frågan, lät nästan som (jag tog det så) som:" om du inte har mer likes än mig, är jag mycket populärare och snyggare och bättre än du" stämmer det? Kom igen. Ni bloggläsare kan inte heller mena det.

Jag blir så ledsen av att ständigt se samma personer ensama i skolan. Jag har det jäkligt bra med vänner i skolan. Men ibland håller jag mig undan och säger ifrån när jag inte vill. Jag är sån. Acceptera det. Ja! Accept or live. Ur choise.

Med detta inlägg vill jag säga, alla är lika mycket värda, hur många likes man än har på sin Profilbild på fb. Alla är så himla fina. Och bara acceptera det.
Kyssar!


Mellis

Hemma ifrån skolan. Igår blev det inte så mycket bloggning eftersom jag har så svårt att göra det på tisdagar. Körig dag!
Igår så red jag Kiwi (?) på lektion för vikarie. Oh no. Inget att berätta där.
Såg idag i skolan en HEMSK teater. Om flykting barn som flyr till Sverige. Gud vad jag ändrade uppfattning om allt nu. Usch, de handlade om två små pojkar in13 och 14 års ålder som flydde ifrån Afghanistan efter att deras pappa sprängts... Man fick både se och de spelade teater om det. Riktigt bra gjort faktiskt! Har dem det så hemskt? Det tog ett halv år ifrån Afghanistan till Sverige. ETT HALV ÅR! De bara går och går, sen måste de gömma sig hela tiden med! Föräldralösa och allt. Utan mat kläder eller skydd. Fan vilket liv rent utsagt. Nu måste jag säga att jag är stolt att få vara svensk! Då vi tog emot dem och idag lever de tsm med sin mamma i Sverige.
Älskar Sverige, vi har det jäkligt bra. JÄKLIGT BRA.

Nu sitter jag hemma och tankarna går. Har ju som lite vardagslyx oboy med marschmallows!

Ha en bra dag ni!


Hemkunskap!

Sitter med lite extra tid på hemkunskapen, var ju snabb på att göra klart allt ;)
Ikväll ska jag rida lektion på Trolldal.
Wihi!


Semla

Onyttigt men fy vad gott!


Jag red faktiskt igår

Haha, jahaja.

Ni vill ju att jag ska skriva om ridpass och så. Men ibland glöms det bort när man har mycket att göra. 
Igår red jag Scott, red ut med Emelie :) 
Han var rätt stark, i vänstersidan, men han hade väldigt fin form, så jag ställde mycket åt vänster och i slutet var han inte alls stark! Det var ju rätt halt ute så det blev mest skritt och trav. Men det är rätt skönt det mad att bara chilla ibland.
Nu sitter jag hemma och fiffilurar!

Jag sitter och nätshoppar lite. Ne men kollar runt på lite saker som lockar!
Har ett problem, jag är för velig.
 

Vad har ni för kläder, vart är de köpta ifrån? Ge mig massor med tips!
 

Dumma snö

Nu får den ge sig! Ännu mer snö?? Jag orkar inte! Kan ju inte komma till skolan, bara om Elin skjutsar mig men hon vägrar ju idag. Ploga kan dem inte göra heller. Jag blir så arg!!
Aja, har inte kunnat sova inatt pga över energi, jag är taggad för något men vad vet jag inte, haha!

Ska väl äta frukost och ta mig till skolan på något sätt..........


Frågestunds svar

JJAAA äntligen va hörrni!
 
Vad skulle du göra om Cody skrev på Twitter att han ville träffa dig?: OJ! går någ inte att skriva.. typ skrika gråta, kanske springa naken på gårn', vem vet?
 

Vad ska du göra på tisdagkväll?: Då ska jag rida lektion efter skolan (såklart) hoppning står på schemat! vilken häst vet jag inte! :)
 

är du magsjuk om ett år?: Det kanske jag är, jag vet inte, haha! om jag är det så är jag haha!
 

Mest svårridna häst du ridit?: oj.. den var svår.. När man var liten var ju alla hästar svåra, men jag tycker igentligen ingen av dem hästarna jag ridit nu på ett tag är ''svåra''. det har mer varit kring ridningen iaf, typ som uppsittningen på Scott. Jag vet inte vad du menar med ''svår'', men O'mara och skänkelvikningar, fansen så arg jag var!
 

Hoppning eller dressyr?: Idag hoppning! i förmiddags dressyr, men nu hopp humör! så kan det gå!
 

Favoritfärg på hästar?: SÅLD PÅ FUXAR OCH ISABELL FÄRGADE!
 

Vem är snyggast i 1D?: Hej alla 1D älskare, men jag gillar inte 1D. sorry, inget för mig! ingen är ''snygg'' enligt mig, visst ser de bra ut, men neh, neh!
 

Du sa på tv att du var medryttare på Minja, men varför skriver du inget om henne då?: Oj gumman, det har hänt mycket sen ponnyakuten castingen. Jag klarar inte av att hantera henne själv. Får ju inte in henne!? Kan ju inte hålla på så som i tv varje gång i stallet. Jag rider henne ibland och jag älskar det! Men fick gå vidare!
 

Vad är det bästa med Scott Winnie och Voice?: Scott, så enormt duktig! han är rolig varhe gång man sitter på han och JAG känner mig säker, iaf när jag är uppe ;) Han har en enormt go ägare som ger mig möjligheter till hoppträningar/tävlingar och allt! står ut med mig gör de med ;) Winnie, sån enorm personlighet! så go hela hon! Voice, hon tar ett tag att jobba med, men hittar man knapparna går hon som en pingla! Jätte fin! Absolut! Sen är hon enormt snäll!
 

Hur många Iphone skal har du?: hum... låt se... 8 tror jag... Ja, använderinta alla för att några är sönder, men det ska köpas fler!
 

Vem vill du ha på ridlägret i sommar?: Har jag berättat? Jag ska på nybygget i sommar :D YIPPI! 4:e året! jag vill antingen ta med mig egen eller få en utmaning. Eller chilla på Rosies år ännu ett år, som jag gjorde första ridläger året ;)
 

Vill du ha en lurviglitenbebis-katt?: JAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
 

Hur ser den perfecta drömhästen ut?: ouf... Ja, typ fux eller isabell, är fint, men hittar jag en häst som jag faller pladdask för, skiter jag i hur den ser ut!
 

Vilka/vem ser du upp till?: Jag har förebilder som alla andra, här i k-holm, absolut Mikaela Adolfsson! tro det eller ej, men go tjej! Snäll, och har lärt mig mycket! Frågar sönder henne på saker ibland,men ja, hon står ut ;) tror jag....?
 

Vad vill du jobba med?: Jag har sen ett år tbx, velat bli hovslagare, tro det eller ej! A-tränare och driva ridläger! Kanske egen verksamhet?
 
 
Hoppas ni gillade det! försökte svara mitt bästa!valt att ta bort några frågor, det var för många, men ville ni absolut ha svar på det, fråga igen!
 
Ha en bra dag, och tack för att just DU läser min blogg, så guldvärt!
 
 

Oh yes


Fullt upp hela långa dagen

Yepp, vaknade klockan 8 och åkte till Trolldal halv 9, det var dressyr tävling och jag skulle stå som funktionär hela dagen, men det fanns Inge jobb åt mig när jag kom så jag började med att mocka. Sen bytte jag av Elsa och Tyra vid insläppet och stod där i 2 timmar, sen kom Tyra och då stod vi lite till. Sen åt vi goda mackor och hade rast i 40 min. Yeeeeew.
Stod 2 timmar till, och sen lite här och var. I slutet av tävlingen runt 5 stod jag i cafeterian. Det var en tajt dag, från 9-6 höll tävlingen på och sen stannade jag kvar och städade och kolla på och var med när Mickis och Ebba red. När jag skulle åka hem runt halv 8, kommer det en mamma ifrån tävlingen och säger att dem inte får in sin ponny. Haha stackarna, där hade de stått i 4 timmar och försökt lastat, ponnyn var dock snäll, men ryttaren var nog mer rädd att hästen skulle resa sig eller något. Jag var tvungen att gå sen efter många försök, men jag hoppas verkligen de fick in ponnyn sen! Ja, de kanske står kvar och lastar nu med! Ne, stackarna, Gud så surt efter en lyckad tävlingsdag att stå arg på sin ponny sen. Nene usch.

Svaren på frågestunden sitter jag och skriver på datan som sen ska bli ett inställt tänkte jag nämligen. Så håll koll, kan komma när som helst, här kommer ett svar på en fråga iaf! :)

Vad är roligast, hoppning eller dressyr?
Svar: jadu, det går verkligen i perioder, det beror lite på vilken häst jag sitter på med, sitter jag tex på Scott, tycker jag det är as kul att hoppa. Det är speciellt på Scott eftersom jag aldrig känt mig så säker lixom att hoppa höga höjder och så. Men på han vet jag att jag måste var mer bestämd och våga säga åt att nu ska du gå fortare hörrudu, ist för att men Scott kan du gå fortare och sitta där och små skänkla, nej nej. Det går inte längre! Men han är med grymt fin i dressyren! Helt otroligt, älskar hans kropps byggnad! Han är lixom kraftigt byggd och hoppar sol en Gud och går som en Gud. Haha lol. Ne nu får jag hålla mig till frågan. Men just idag nuläget svarar jag allround med lutning åt dressyr.

Kram!


Bara för att göra ett inlägg


Cupcakes med Hanna

Vi har bakat! Och inte så serriös, men ni ville ju ha v-inlägg! Här får ni! Puss


Jag är duktig

Samma idag. Jag skrev ett långt fkn inlägg, så går det bort, ÅÅH! Jag orkar inte. Jag tänker aldrig mer skriva långa inlägg ifrån mobilen!! ALDRIG. Imorgon skriver jag om idag på DATORN.


Lite svar lovade jag ifrån frågestunden och nu får ni några av de jag skrev!

Hur gammal är du?: jag är 98:a, alltså 14 år, eller ja, 15, den 27:de Mars ;)


Varför var ni lediga och vad menar du med horoskopet?: vi var lediga för att en ny termin skulle börja och då fick vi vara lediga en dag. Jag trodde inte på horoskop förns i fredags! Jag åkte ut till stallet för att rida Scott, det stod i horoskopet att det skulle hända något, det var ett varningstecken just för i fredags, så när jag skulle gå ut ur stallet åkte dörren igen och stigbygeln fastna i dörren och han fick sån här panik. Men allt gick bra! Han reds, till och med hoppades i söndags! Så inget hände, men jag blev ändå livrädd!


18-

Nu är jag arg. Riktigt arg. Jag satt och skrev alla svar igår, men de kom inte upp på bloggen?!!!!
Åh! Jag får skriva om ikväll, fastän jag lovade igår, men sånt händer.
Idag efter skolan ska jag till gropen, mocka och så sen får vi se vad som händer ;)
Hihi

Bloggar mer sen!


Redo?

För svaren? Tänkte om jag ska ta några på v-inlägg och skriva några?
Haha det får vi allt se, men jag ska lätt ladda upp flera videosar, bär jag rider är i stallet, allt, allt ska upp! Right?

Ikväll börjat jag skriva dem, håll ögonen öppna! Bloggen med för den delen ;)


Sitter hemma med mumsiga mackor

Hemma efter en jobbig fast kort dag i skolan. Wi!
Har inte mått så jätte bra idag, men det får man ta ibland :)
Ikväll måste jag bli klar med SO:n som ska vara inlämnad imorgon.
Sen får jag väl hitta på något mer! Ska börja svara på alla dessa frågor som kommit in på frågestunden! :D
Har ni glömt att fråga något? Ställ nu bara köör! :) man kan ställa frågor flera gånger med!
Kramisar på er så hörs vi sen när jag ätit upp köttbullemackan och druckit o'boyen.


Är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om det här assnygga tävlingssetet hos nellieberntsson.se !
Hissar bloggen stort och tycker alla ska läsa den! Jag läser varje dag om hennes ponnysar och vägen till SM.
Hon är så enormt stark och mogen lixom för sin ålder, hon är 12 år. Helt underbar tjej verkar vara! Go girl!


DET FINNS INGE LUGN HÄR

Nu är jag hemma ifrån stallet och sitter och äter mat.
Fixade åt Voice, mockade och gjorde en matburk. Sedan red jag O'mara på lektion, skulle haft Voice men då skulle ju inte Mara gå, så fick ta henne. (Fast Voice gick ju inte) vi skulle köra skänkelvikningar. Och vet ni? Mara kan inte skänkelvikningar! Fan så arg jag var. Skritten i ena varvet några steg förstod hon. Andra gick inte jag försökte varv på varv. Men ikke.
Traven? Vill inte prata om det, hon sprang bara fortare och ville inte lyssna eller något! Jag lutar mig gärna bakåt lite mer på henne än på alla andra hästar. Vilket är konstigt...
Galloppen, SERIÖST! Hon var hemsk! Ville inte ens pröva att göra några öppna. Hon blockerade lixom innersidan. USCH! Karin bah: hitta lugnet så ja...
Jag: DET FINNS INGE JÄVLA LUGN HÄR!
Ne det gjorde det inte för jag var förbannad haha!
Jag var så arg att hon inte ens mjuknades upp! Så nästa vecka bad jag om byte.
Nu ska jag sova, snart iaf. Kramis


Tycker ni demhära är värda att köpa?

Jag behöver verkligen nya skor, har hål, de är fula, och trasiga och allt. Så har kollat runt efter skor, tänkt på både hunters, dr martens och primeboots och allt var det har varit. Men jag tror hunters, de är Inge bra att gå i och gå runt i gummistövlar är kanske inte det bästa. Dr martens, kommer jag kanske tröttna på? Eller? Någon som har de?
Primeboots, jag kollade runt på deras hemsida men hotade inga jag bara: VILL HAAA!
Kollade i min FRIDA tidning, och såg demhära, jag har kollat på äkta UGGS, men de som har dem tycker inte dem är värda 2000 lixom. Demhära var snygga, inte alls dyra, men är de snygga att gå runt i? Typ akutvinterskor bara.
Men jag vet inte, vad tycker ni om fake uggs stilen?


Hemkunskap!

Första hemkunskapen för i år, check!
Mumsigt med hallon smoothie och macka såhär en dag som denna. Fisk till lunch, så det passar med hemkunskap på tisdagar, då det ofta är fisk och mat jag mindre gillar.

Ikväll ska jag både rida Voice och lektion. Kanske Voice på lektionen, men jag ska ju träna inför Allsvenskan, men det är ju långt kvar. Fast ändå, jag rider ju Voice gratis. Så rider nog henne innan.

Vilken asgullig kommentar jag fick av AmandaB, kolla in hennes blogg här, vilket jag gjorde! Super fin blogg! Kolla in: amandablomkvist.blogg.se

Ha en trevlig dag själv! Och i veckan ska jag väl rida och hjälpa till på dressyrtävlingarna på lördag på Trolldal! Skojjs! Kram på dig! :)


Ridpass

Påminn mig girls/boys!
Jag glömde berätta att igår testade jag på Skip, Emelies storhäst, som är en riktig goding. Han är jätte snäll och jätte kul att rida! Han är inte den lättaste och jag red han inte som Emelie rider honom, men det gick hyfsat för att vara första gången. Vi red ut först och sen så körde vi cavaletti och bommar. Ställde upp två räcken på deras uppfart väg eller vad man ska säga och sen räknade vi galloppsprång imellan hindrena. Vi både längde och kortade. Rätt svår på stora Skip! Men ett galloppsprång skillnad var det iaf och det var okej för mig! :) något iaf ;)
Sen så tränade vi lite lydnad typ, vi skulle stanna emellan dem två hindrena, sedan fatta gallop och hoppa sista. Där stannade han som ett skott bara! Han lyssnar så himla duktigt på rösten, han är ju tidigare western tränad, tror tillochmed han gått SM där, stämmer det? Så bara ett litet: brr, så tvär stanna han! Duktig häst!
Han har blivit tävlad i alla discipliner inom ridsport har jag för mig Emelie nämde. Guldpålle! Fast, ska jag vara 100% ärlig, är Scott roligare fastän han är lite bråkigare, haha. Men Skip är hur kul som helst han med!
Nu fick ni lite ridpass och hästar som ni önskat. Jag ska lägga lite mer tid åt bloggen. Jag ska försöka göra det! Absolut!
Imorgon ska jag till skolan (såklart) och sen rida lektion är Trolldal. Wi!

Sov gott sockertoppar och vi hörs imorgon! Ska blogga på minst lediga tid, checka bloggen mycket ni ;)


Tv debut!

Ja, som alla kanske redan vet, så var jag med på tv idag!
Castingen ifrån ponnyakuten, där var jag! Haha inte den snyggaste, men men!
Låter jag sådär?
Haha jag är lite chockad! Nu har jag varit med på tv med.. Ja!
Tyvärr kom jag inte längre, men hon går mera på lösdrift nu. Det går helt enkelt inte att få in henne. Det är både jobbigt, för oss och Minja. Sen om man ska rida, så har man inte ork för det eller lust. Problemet är alltså inte löst. Nej.
Men Gud så gullig hon är när man kan hantera henne. Har haft grymt kul på henne! Så synd att hon har den bristen.
Men älskade minja, nu har vi varit med på tv med. Bästa tv stjärnan <3


Eftersom frågor kommer, frågestund NU

KÖR HUR KNÄPPA FRÅGOR SOM HELST, mellan himmel och jord! KÖÖÖÖR!
Kommer svara på allt!


Yeah


Jan. 18, 2013

Ja, vad ska man säga om denna lediga dag?
Varning som horoskopet säger för denna dag. JA.
Jag bara ska äta. Hejdå


Mot stallet!

Städat hela huset, vikt kläder och gjort fint! Så glad mamma nu ;)
Så nu drar jag till stallet och mockar och fixar åt shettisarna och Valle, får se om jag rider han med, vill så gärna men vet inte om jag hinner!

Aja, see ya'


Ridpass

Nu har jag sig dålig på att skriva om mina ridpass! Fy på mig! Jag drar det lite kort för er.

I tisdags red jag lektion på Trolldal, jag red O'mara, men häst jag var en väldig respekt för, hon är hur gullig som helst i spiltan och allt, men ändå har jag respekt. Det är en stor häst, så det var längesen jag red! Vi red på stora mitt volten och ställde åt höger och vänster och mjukade upp dem på det sättet, hon var riktig fin! Jag hittade henne rätt så direkt och hon hade verkligen sånt svung på stegen och jag automatiskt sträckte på mig, hon var riktigt kul faktiskt. Hade inte förväntat mig det!

Igår red jag Voice i tältet. Hon var jätte springig och stark men hon var ändå fin! Jag ville bara mjuka upp henne och ha henne fin och följsam. Red lite utan stigbyglar i slutet. Och hon höll formen och spårade, och ryggen var fint uppe!

Idag ville jag till Scott, men väglaget är skit, och mamma är inte så på på det, men imorgon och lördag ich söndag kommer jag!

Bye, ska ha lektion!


Annan ponny?

Fråga igen om vilken annan ponny jag skulle kunna tänka mig tävla hoppningen, var det så du menade med frågan? Jag skulle kunna tänka mig tävla många, men Scott är väldigt kul, de har pratat om en ponny på ridskolan. Det är jätte kul att ni undrar och frågar, men jag vill inte säga för mycket. Jag vill inte säga något som sen inte kommer hända eller ens finns. Visst har man tankar. Men säger jag något som sen inte kommer hända kommer allt bara bli fel, stalltjejor är som de är ;)

Fråga gärna, finns inga dumma frågor bara dumma svar! ;) tänkte på frågestund snart? Eftersom jag får mycket frågor, och det sen kommer i videoinlägg, ok? Skulle vara roligt va? ;)

Så förbered hur många och konstiga frågor som helst, så kör vi den SNARAST! :)


Tävlingar

Fått bloggkommentar om vilka tävlingar jag ska tävla i år, eftersom jag inte vet säkert än alla tävlingar så jag kör dem jag vet. Jag ska delta i allsvenskan division 3, både dressyr och hopp ponny. I dressyren ska jag vara med på Winnie och tävlar för Katrineholms ryttarförening. I hoppningen vet jag inte, har fått tillfrågad om en ponny på ridskolan men kommer det upp ett annat förslag på någon annan ponny ska jag nog ta det för det är grymt dyrt att tävla med ridskole ponny!

Ska även tävla Scott lite i vår, den 10 mars ska jag tävla. Då kan ni träffa mig på den tävlingen! Jag kommer ut senare vart den är och så.

Sen ska jag även åka ut på flera ponny dressyrer individuellt med Winnie och ha vårat sista år super kul. Utan så mycket press. Hon ska även ha sitt bästa år med mig.
Anmäler jag mig till tävling kan jag skriva ut det på bloggen!

Hoppas det svaret blev bra! Är det något mer, ställ en fråga! :)
Kram!


Nyttig Mellis

Jag rekommenderar att göra grilled cheese efter skolan såhär, både nyttigt och super gott! Gick hem hos mig ;)

Man har bara 2 såna här vita bröd, (jätte franska eller vad de heter)
Ost i, inget smör, så gör du som en dubbel macka med smör på utsidan ist för insidan och lägger i stekpannan så den blir gyllenbrun och osten smält!
Sen bara dela på mitten, KLART'

Ha lite grönsaker till ser det ännu trevligare ut. As gott, pröva pröva! :)


Att bli arg hjälper ibland

Igår kväll så hoppade jag Scott i tältet :) super fun! Jag tyckte det gick bra, fast jag måste våga mer, alltså, jag får inte vara för snäll. Man behöver verkligen få igång galoppen på honom innan man ska hoppa, och då måste man slå hårt som satan på rumpan på han, och då kan han kicka, men jag slår typ, jag slår inte jag nuddar, haha! Skärpning på mig!
Och så när jag körde en gång, hade inte riktigt fått igång galoppen, och så, så låg hindret på 90, någonting, så kändes det som om han skulle hoppa, men då tvär stanna han, och jag vart typ as arg på mig själv, haha, så jag klappade han sen hårt som fan på rumpan, och körde, det gick sååå mycket bättre!
Att jag inte lär mig, ägaren som ägt honom i 5 år typ, säger att jag ska göra så, så gör jag inte så, fyfy, så ibland att bli arg hjälper. Körde ett räcke, ja det var räcke? Kommer inte ihåg, på 1 m, wow, det kändes bra faktiskt. Han blir seg men samtidigt pigg, han har sån härlig personlighet lixom.
Sen i slutet körde vi lite omhoppning, och då blir jag så arg, för tyglarna typ fastnar i fliken i mina stövlar, det irriterar mig något grymt! Måste ju säga att Emelie ska vara stolt ägare åt denna ponny. Wow!


Dålig på rubriker

All rubriker är lama. Tillochmed den jag har nu är dålig och jg skrev att den var dålig.. Ni måste fatta att jag har brist på saker att skriva när jag skriver om vit choklad.. Haha det är hemskt jag vet!
Ska nog börja skriva lite mer om mina ridpass då jag blivit sämre på de. Kanske skicka in fler videos och så. Idag ska jag rida Valle bus, och gå på möte, OCH KOLLA PÅ PONNYAKUTEN! Så OM jag rider Valle, kan jag filma en snutt så ni får se. Igår hoppade jag Scott, men det kan få komma i ett eget inlägg under dagen. :)

Skriv vad ni vill veta, skriv vad ni vill, det finns inga dumma frågor ;)

Nu ska jag ta och dra till stallet snart, tror jag.. Ja vi får se när det blir ;)


Vit choklad

Är gott, men det gjorde mig illa mående och det känns som om jag ska spy. Nej nej nej nej!
Kan man låsa käken? Jag har typ gjort det isf, ajaj, men det detta varnar jag för god vit choklad!


Grattis käraste pappa <3

Idag fyller min älskade pappa 49. Nästa år blir det storkalas!
Min pappa som kör till hästtävlingar, skjutsar mig hit och dit, och är den ända som försöker sig på hästar. Vi ryker ihop ofta och ganska mycket.. Men jag älskar han ändå <3

Ha en toppen dag pappa! <3


Jag bjuder lite på mig själv.


Isn't that true?


Imorgon

Imorgon ska ni kolla på Ponnyakuten klockan 7 på Barnkanalen! DÅ ÄR JAG MED! :D glöm inte! Själv kanske jag sitter på möte men spela in får jag iaf göra! :)


My man turns 16 today

Idag fyller Cody Robert Simpson 16. Min man. Mitt allt. Serriöst jag skojjar inte, han är mitt allt! Jag kan inte hålla på med en annan kille förns jag tänker på Cody, han är bäst. Och MIN. So, back of bitsches!
Name: Cody Robert Simpson
Date: 11 januari 1997 07:46am (söndag)
Place: Logan Hospital Gold Coast, Queensland, Australien.


I love you, keep do your thing, I will allways support you 💗


Jag gillar mina nya pyjamas byxor


Jag har världens bästa

Idag kom älskade Hanna hem ifrån Afrika. Saknat henne sååå! Hon gav oss presenter, så söt. Är man borta en månad så är man ;) ne jag skojja, hon är bara för söt! Ett jätte gulligt armband och en as god fudge!
Tack hjärtat <3 <3


Hosta host

Snor snor host host ajaj

Den här veckan har jag vilat. Hela veckan. Eftersom jag varit sjuk så mycket till och från och nu orkar jag inte mer så nu är jag bara hemma. Jag ha faktiskt blivit snällare.. Och jag kan koncentrera mig bättre i skolan men jag sover inte bättre. Nejnej!
Men jag njuter av mitt rena rum och glädjen på något sätt. I helgen får jag äntligen rida igen! Jag har inte ridit i år nu när jag tänker efter.. VAA NÅGOT MÅSTE VARA FEL! Jag har inte ridit sen jag hoppa Scott sist.. Wow..
Och det var längesen!

Ne nu får jag ta tag i livet...!!!


Flitig bloggläsare

Roligt roligt att du undrar vad som händer i vår! :) flitiga bloggläsare gillar jag! :)
Jo i vår ska jag vara med i dressyr allsvenskan, och även kanske hopp allsvenskan om jag har en lämplig häst för de! :)
Den kommer det lite smått och gott! :) som kommer komma ut på bloggah när de är klart, ska även göra lite random saker, men de kommer när de kommer, alltså det kommer när erbjudandet och chansen kommer ;)

OCH PÅ SÖNDAG SMÅ VÄNNER SKA NI KOLLA PÅ BARNKANALEN KL.7. Varför? JO FÖR DÅ ÄR DET CASTINGPOGRAMET I PONNYAKUTEN OCH DÅ ÄR JAG MED! (Hoppas vi)


Jag sa ju att det skulle bli bättre

Det blev det!
Jag blir bättre och bättre! :) men jag tänker vara hemma och vila tills jag är helt frisk. Så jag inte får fler återfall lixom. Ville ju till stallet idag men det får vänta. Jag har iaf städat mitt stökiga rum idag! Det jag kallar stökigt kallar mina kompisar rent, men ja, nu tycker jag det är rent iaf! ;) har städat ut julen och ställt dit en jätte fin lampa! :) nu känns det mycket renare och jag känner mig fräschare att bara städa bort den, det kan vara halsontet varje morgon som kan berott på min luktande peoparkaka. Jag är nämligen känslig mot starka parfymer och dofter. Men nu när den är borta, så har jag inte samma tryck i huvudet och inget irriterande i ögonen. Att så lite kan skapa så stort!

Jag valde att gå till skolan idag med min hosta eftersom vi bara hade 2 lektioner + gympa. På gympan dansade vi, åh suger på att dansa. Hatar det! Sen ska man vara 2 och 2 med, med ja, det andra könet lol haha!
Så är det varm jobbigt, pinsamt, och allt hela situationen blir pinsam.

Nu ska jag duscha och sen dricka massa vitaminer och äta frukt.
MÄSTERKOCKEN ÄR DET!


Down

Allt går nedför ist för uppför för mig, nu blir det bara värre och värre. Sjukblogg ;)
Jag hostar, jag snorar, jag tar halstsbletter, och som grädde på moset, rygg problem. Idag på gympan körde jag för fulla gubbar och gjorde något med ryggen så nu är det ajaj där med. Huvudvärk och skit, orkar inte ens räkna upp allt. Får helt enkelt tänka på det positiva och tänka framåt. Roliga saker händer i vår och jag är så exited! :D nu ska jag göra klart engelskan sen sova, det blir nog bättre imorgon :)

Sov gott! :)


Bloggar ifrån skolan

You heard it, är i skolan, äter muffins.. Fick ifrån Ellen 😍
Ska ha språk, usch, sen mat och jag har sån hosta, och huvudvärk så jag ska göra läxor och sen inte så mycket ikväll. Kolla på tv, som vanligt ;)


Såhär såg min Twitter ut igår, jag blev lite follow spammad..


Big smile

Måste sova, satt på möte 3 timmar idag hostat jätte mycket så äter hostmeducin! SES IMORGON :)


Dagen

Rätt så ja, huvudvärkig.
Åkte på julgransplundring och åt och åt och åt och dansade runt granen och hade trevligt :) så trevligt att alla kan vara tsm och ha kul tsm. <3

Åkte hem och då hade jag arga föräldrar: NU GÅR DU OCH VILAR DU FICK INTE ÅKA TILL STALLET! Men ni vet YOLO!

Tur det är Hannah Montana maraton. Åh Hannah Montana finns i min ordlista. Om ni ville veta.

Testade kavajen, hela kittet på! Nu är jag tävlingsredo! Bara att skaffa licens till lill pluttan <3


.

Inte ok.


Ja, jag ligger hemma i sängen

Och vilar.. Med huvudvärk och hosta.. Eftersom det var sista bytesdagen på kavajen, var vi tvungna att åks dit, så jag bytte den och den är sååååå snygg!!
Sov hela tiden typ haha. Medans mamma gick in på in på ingelsta satt jag kvar i bilen och sov. Och då kom bästa mammsen med 3 as fina tröjor till mig och ett par byxor som var as snygga! Sen åkte jag hem sovandes igen, ni ska få se kavajen på med. Köpte ett pannband på rean med. Man passar på!


Feber IGEN

Jag blir så grymt förbannad! Nu har jag haft feber i 4 veckor. Det kommer och går hela tiden! Nu har jag 38,1 och hade igår när jag kom hem ifrån Felicia feber.
Åh! Idag är ju sista gången jag kan byta min kavaj med som jag fick i julklapp. Så vi kommer åka till Norrköping och bara byta den. Kommer inte va pigg! Usch! Hörs


Drar

Nu drar jag till stan och köper present och sen drar till Felicia med favorit parfymen på. Ses <3


Förstår mig inte på detta

Varför puplicerades mitt lunch inlägg nu på morgonen? Det skulle pupliceras igår kl 2. Åh, jaja. Igår på morgonen så åkte jag till gropen och mockade alla boxar och fixade åt alla hästar! Lunchade, och sedan hem ich laga mat till Andreas och Pappa och sen till Trolldal direkt på möte. Kom hem runt 6 sen och då åt jag och fick en allergiskchock av annans, jag tror det var annans för jag hostade och det kliade som attan.
Sen så rensade jag "lite" kläder eftersom jag ska shoppa loss på lördag!

Idag ska jag rensa andra garderoben och sen ikväll ska jag på partieeee! HAHAH fjortis, NEMEN jag ska fira Felicia ;)

Det här slängdes, runt 40-50 plagg, jag vill ni ha något, bara ta det!


Mästerkock


Svar på bloggkomentar!

Fick en blogg kommentar om varför jag inte skriver något om Scott. Det är för att jag vet att ägaren läser bloggen, haha, men vill ni det så självklart! Eran önskan är min lag! Fick med frågan vilken av Winnie, Voice eller Scott jag skulle köpa, eftersom det bara är Winnie som är till salu så skulle det bli Winnie, men om alla var till salu tex, skulle jag tyvärr inte välja Winnie eftersom jag inte kan göra så mycket med henne, hon är ju gammal med, jag kan inte hoppa eftersom hon blir för pigg. Jag ska hoppa henne men hon håller inte för de och i skogen går det bara undan. Vill inte bara sitta och nöta dressyr på en bana hela tiden. Tråkigt både för mig och Winnie. Men Scott om alla var till salu om jag fick välja en. Scott är en enormt kelig och har en fin personlighet och jag känner mig trygg på honom. Han är fin och väldigt duktig. Hoppade honom i söndags och det gick så bra för att vara första! Hoppade runt 70 och det var ingenting, 70 är inte så högt men jag har varit/är lite små skraj så för de allra högsta höjderna. Men inte i söndags. Hoppade och såg bra ut, det bästa är med att Emelie sa att det såg bra ut, och de är så vänliga och vill bjuda på fika och skjutsa hem och dit och så snälla så! Toppen ställe! Varför jag inte skulle vilja köpa Voice är det för att hon är lite virrig så och kanske inte hästen jag velat ha. Hon är jätte mysig och jätte snäll men hon är en häst man verkligen måste lära känna. Men Scott är alltid kul att rida, mysa med och man känner att man kan nog skapa ett starkt band. Jag vill åka ut varje dag och mysa rida och så, men ibland finns inte alltid skjuts.
Lite rörigt svar kanske men jag ska absolut skriva om Scott när jag ridit han och så och skulle jag provrida honom 1 gång och letade häst, var det han jag skulle ha stå i transporten hem.

Något ni undrar, skriv bara! Jag svarar så glatt så, och ni behöver inte vara anonyma! Skriv gärna namnet så jag vet vem jag ska ge en kram! ;)


Jag gick ut

Seg bloggning haahah, asså lite skämt.
Jag fick ut i 30 minuer iaf. Ikväll SKA jag beställa allt som skas beställas! Yapp, nu ska jag laga mat. Tog och bakade förut med, awi!


Jag vill ut

Har inte varit ute på aslänge! Jag ska gå ut sen! Fint väder vettni, men nu ska jag baka, vara lite busig sådär. Hej svejs


Hejsan

Idag ser det ut att bli samma lata dag! Inget att göra.. Ingen bil ingen skjuts.. :( imorgon då har jag mycket att göra ist :D haha! Hjälp, skolan börjar ju snart! :o nej nej!
Nu ska jag komma på något att göra, typ, något iaf
Hörs later on friends 👋


Lat dag

Igår, grymt! Tack tack! :)

Gick och la mig runt 2-3, vaknade runt 9, sen sent.. Men en dag om året? ;) den första med. Mest bara suttit vid Twitter och kollat runt efter massa skor och så. Nu ska jag göras om! Ska fixa mina ögonbryn, them are hemska! Vem gört?!
Vill köpa hunters med antingen finns inte färgen eller en mamma som vill. Skulle beställa ett <3Cody Simpson<3 skal idag med men pappa kunde ju aldrig så de blev aldrig av..!
Ingen kul första dag på året, men hela året är ju kvar och massa finns framför!
Nu ska jag kolla lite på JS och sen sova!


2013

WIHO LETS START OVER, igen.
2013, ska mitt personliga, bli mitt år. Jag ska satsa på mig själv, jag ska våga, jag ska satsa på ALLT. Lets go!
Hoppas på ett år jag sent kommer glömma, bättre än 2012. 2012 var ett lärorikt och händelserikt år, låt oss se på mitt år, kort sammanfattat, här kommer 2012, Igen:
Början av året gick som de gick. De rullade på jag red fortfarande mest Shettisar och var där jag var om man ska berätta äter i hästväg, jag red för skojj. På sportlovet, fick kag frågan om jag ville ta grönt kort, satsa mera på ridningen eftersom de tyckte att jag skulle, jag tog kortet på sportlovet och var så glad! Jag mognade mer och mer under våren och runt påsken så blev jag mer "vuxen". Jag började ta mina egna vägar och förnedrades grymt mycket. Min personlighet vändes. Vissa gillade det vissa inte. Jag hade sånt grymt humör. Jag fyllde år i mars med, där jag blev grymt besviken på min födelsedag på alla håll. Det var hemskt. Ältar det fortfarande. Bestämde mig också att åka ut på min första lokala hopptävling. Vilket inte blev som jag tänkt mig. Fick låna Herbie ifrån ridskolan och fick hoppa en Avdelning B. Många rosetter hade vi fångat i flera klubbtävlingar. Vi körde och jag fick min första rosett i L:D. Första "lokala". Jag var stolt. Då kännde jag att jag kunde det här. Skickade in min ansökan till ponnyakuten och fick äran att åka till Castingen med Minja, hud så coolt. Men kom tyvärr inte längre. Hade sån ångest över simningen och saknade det som aldrig förr. Jag fick självförtroende och kände mig bra när jag simma, men det var hästar nu. Våren gick mot sitt slut och sommaren och sommarlovet kom, blev mer och mer osäker både med min kropp och självkänsla. Red fortfarande bara shettisar, och det var de jag gjorde hela sommaren. Jag red Petunia och ingen semester åkte jag på. Regna dag in dag ut, blev mindre och mindre social med att vara med kompisar. Tappade många nära kompisar och sumpade många chanser. Nybygget åkte jag på och fick många bästa kompisar och hade grymt kul. Utvecklades med ridningen och socialt. Kanske inte blev veckan jag önskat men den rockade på vissa sätt. Midsommarn kom och vi åkte till Lisa och familjen Karlsson till deras sommarstuga. Där jag även hade mycket kul. Red shettisarna och sedan började skolan och hösten. Det kändes bra i skolan men något saknades. Jag förändrades både här grymt mycket i min personlighet vilket några gillade några inte. Tappade sjukt många chanser och möjligheter och vänner. En stund kändes jag helt ensam. Nästan mobbad ni förstår? Jag var aldrig med någon och körde mest solo. Red fortfarande shettisarna, och runt oktober ville jag ut och tävla men hade ingen häst och ingen tävling. Vilket var synd. Det var hoppning som gällde. Jag utvecklades stort inom min ridning och letade ny häst att rida och utbildas på. Jag letade och hittade Scott och var grymt på att få pröva den ponnyn. Hade bara hört gott om dem, men allt kom samtidigt. Fick både chansen att rida Voice 1 dag i veckan och en till ponny på Trolldal. Provred alla, och hade Scott och Voice. Den andra ponnyn prov red jag bara men inget mer eftersom den gick på vintervila i 2 månader sen. Och ägaren hör av sig sen. Hade då shettisarna, Scott, Voice, skola, KUSEN, och vila och "privat liv", sjukt jobbigt och vissa dagar var knappt så jag orka. Gjorde saker halvdant och bara sket i det mesta. Jag bytte "kompis gäng" och fick lite ljusare dagar, sa ifrån shettisarna eftersom jag blivit så sjukt lång under 2012. Hade då skola, Voice, Scott och "privatliv. Visst kändes ok. Under November gick jag och alltid hade ont, sjuk av något slag vilket tog hårt på kroppen. Jag började, ja, "banta". Jag åt inte som förut samtidigt som jag gick med en förkylning, virus i kroppen. Mådde inte OK. Allt kännes skit och jah mest bara låg. Sket i det sket i datt. Läxor var jag inte bra med. Under december årets slut var jag sjuk, men då bröt det ut. Jag hade feber och fortsatte med mitt "tjock" fasoner. Började säger ifrån, nej det här är inte OK! Eller annat. Stod för mig själv mer och började slappna av. December var en mysig månad men det gick fort. Mitt beteende var inte okej eftersom jag var sur, stressad, och dum. Ja dum. Jag skrek och hade humör. Mitten av december var det mycket inför jul. Jul shower och Lucia, jullovet kom och julafton närmade sig, jag hade taggat ner och min kärlek till Winnie blev större och större varje dag på 2012. Det var äntligen julafton och jag fik rida min vita ängel. Kändes så bra! Julklappar och allt var fint och några dagar efter och jag blev sjuk igen. Och nu är vi här. 2013. 2013. Otroligt. Inte så händelserikt år. Men jag har livet framför mig och 2013 står redan och lurar. Vi vet ju dressyr Allsvenskan, och mycket mycket mer. Jag ska ta mer chanser och risker och man lever ju bara en gång. mode, hästar, beteende, och bara framgång är det vi satsar på. Allt kommer bara gå framåt. Nu är det 2013 och nu kör vi!


RSS 2.0