Nu är vi anmälda!

Dethär blir alltså det vi ska arbeta till jag och Solan. Vi ska troligtvis starta seriedressyren på söndag med. Nu taggar vi!

Dagen ändrades snabbt

I början av dagen var planen att först gå en kort skoldag och sedan cykla direkt till stallet efter skolan, och rida ut med Elsa. Men fick ett sms att jag inte behövde rida Solan. Så det blev en eftermiddag och kväll hemma framför datorn. Kollat på en massa covers, och några är så sjukt bra! 
Imorgon är det ridning och hoppning på schemat!
 

Heldag i stallet

Åkte till stallet klockan halv 10, och kom ganska så nyss hem. 
Började med att snabbt mocka hos Solan och sedan så stod jag i köket eftersom vi hade två barnkalas idag. Dem gick smidigt och bra!
Sedan åkte vi och köpte macdonalds, nyttigt ovh bra! Hela 9 menyer beställde jag, Linnea och Frida, och männsikorna bakom blev lagom sura mitt i lunchruschen ;) 
Åt, och sedan så tränade jag med Solan för Mickis. Körde med en av ridskolans sadlar för att testa olika då hennes klämmer åt lite, och hon blir lite svullen efter ridningen. I denhär blev hm jätte rörlig i ryggen, men den var en aningens för bred så den gled åt sidorna. Hon fick mycket bättre trav i denhär, men sämre galopp. Och vi hade en sån snygg outfit!  Nytt blått schabrak med nya blålindor och jag hade en rosa tröja och blåa ridbyxor. Snyyyygggttt!! 
Övade på programmet och även på att få henne fram för skänkeln och lydig, lösgjord och rund i formen. 
Kändes så bra med en träning då jag verkligen vill veta 100% vad jag ska jobba på med henne. 
Hon reagerade inte på musik i högtalarsystemet eller sprak i micken, som dem testade, men däremot reagerade hon starkt på solkatter ner i ridhuset. Hon tvär stannade och kollade. Man vet ju aldrig hur dem reagerar på tävling så det kändes bra att testa henne lite men lite sånna saker som kan komma på tävling. 
Nästa söndag så tävlar vi seriedressyren på hemmaplan 💪 





Dömande linjer

Jag går ju estet musik- och jag verkligen stortrivs!
 

Det är jätte härliga människor, och jag känner ingen tyngd alls att gå till skolan, vilket jag gjorde förut. Inte för att jag hade en dålig klass, men jag var enormt skoltrött och jag orkade inte. Något innombords gjorde de enormt jobbigt. 
När det kom till gymnasieval stod det mellan att välja mellan Sam och Estet. Antingen välja det alla mina kompisar skulle välja eller välja något som jag själv väldigt gärna ville hålla på med- musik. Jag bestämmde mig när jag satt inne hos yrkevalsledaren. Estet, eller Sam. Jag valde Estet.

Vilket jag inte ångrar en sekund av. Jag kände mig egen, av att ens välja något ingen av mina kompisar valt. 
Sen säger jag inte att det är fel att välja som sina kompisar eller att välja Sam linjen, det jag menar är att, det stärkte mig något otroligt. 
Men efter ångrade jag mig, alla saker folk hade att säga om LINJEN. ''Du kommer bara ha konstiga människor i din klass'' ''Du kommer inte passa in på estet, du är ju söt och har rosa kläder haha''
''Det är mentaltsjälvmord Sofia!!''
 
DET gjorde mig enormt osäker, ledsen och dömmande. Folk har alltså redan dömmt estet 1orna bara för att vi valde estet, vårat intresse är musik. Så att bara för att jag är liten blond och har rosa plagg i lådan är det självklart att jag ska välja Sam. Det snurrade faktiskt runt i huvudet om jag skulle vara feg och byta förstahandsval när det gick att byta. Skulle jag låta mig lyssna på andra och redan ha dömmt hela min klass- som jag inte hade en enda aning om vilka som hade valt?
Jag måste säga att det är enormt tråkigt att man ska bli dömd bara för att man valt en speciell linje. 
Sedan dömms det inom linjerna något enormt. Alla linjer dömms. 
Är jag mindre värd bara för att jag går estet? 
Det är lite intressant att gå igenom Sam korridorerna när alla blickar bara vänds efter som ''ESTETARNA KOMMER''. 
Jag blir enormt ledsen. Det är så enormt tråkigt att folk inte ens ger en chans att lära känna mig bara för att jag går estet- jag är redan dömd. 
Sedan sitter jag inte här och säger att vi aldrig snackar om andra linjer- absolut det gör vi. Men är det inte enormt tråkigt?
Vi har intresset musik och i min klass även media. Det är våra intressen- som vi vill lära oss ännu mer utav. 
Vi har en talang skulle jag säga. 
Det jag vill säga med dethär inlägget är att- snälla döm inte linjerna bara efter ett intresse. 
Står det skriven i en regelbok att alla som går estet ska ha tuppkam och kedjor i byxorna? Isånnafall skulle jag mer än gärna vilja se det. Står det i en regelbok att bara för att du går sam ska du ha märkeskläder ifrån det dyraste märket?
Tydligen står det så- i en oskriven regel. 
Och jag som estetmusikare ska lyssna på hårdrock- men ledsen, Hannah Montana är en favorit hos mig. 
Förresten, missar ni en jävla massa om ni inte lär känna oss på estet- vi är jävligt mycket skönare än vad ni tror. 
 
//Hare bra.
 
 
 
 

Lite bilder denna fredagskväll

 
 
 
Lite foton ifrån dressyr tävlingen i lördags. Sååå himla fina bilder som Alice Carlsson fotat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uteritt!

Idag blev det en låååång uteritt för Solan. Sällskap av Felicia red vi i nästan 1 och enhalv timme. Hästarna tyckte det var jätte kul, vilket syndes på dem ;) 
Blev i mest skritt då Felicias häst bara får skritta och trava. Men det var bara mysigt med sånt med- vi tog en galoppsteäcka efter Felicia och Donny en bit, sedan blev det mest trav och skritt. Perfekt höstväder för det!

Fest i stallet skulle jag visa med min Festis- då böjer sig Donny ner i bilden och tog en selfie! Jag och Felicia skrattade så vi grät ;) 

Regn och rusk

Idag så var ridhuset upptaget så jag och Solan fick jobba på ute på den geggiga utebanan. Det var verkligen geggigt!! 
Vad förväntade jag mig egentligen när det regnat konstant i ca två dagar ;) 

Solan och jag jobbar mycket med galoppfattningar nu- då det är emellan trav och galopp som hon gärna slår sig ur form. Det försvinner mer och mer för varje gång!! :) 
Var duktig och smörjde allt idag med, då allt var sandigt och äckligt så det behövdes! 

Fina tjejen!



Läget med Solan

Sedan jag börjat rida Solan har altt i stortsätt bara gått uppåt. Jättekul verligen att rida Solan, och veta vad jag ska göra med henne- som är i det här fallet att muskla upp henne. Men att bara nöta på ridbana och köra dem vanliga gammla passen, är så tråkigt. Både för mig och för Solan, och eftersom hon är rätt så gammal så vill jag inte att hon tröttnar. Inte bra för hovar eller ben att bara rida på mjukt underlag varjeeee pass. Och eftersom Solan varit halt till och från så förösker jag variera så mycket som möjligt! 
 
Nu när jag ser vad hon (och jag) behöver jobba på så är det mycket övergångar, som både stärker och hon slår gärna ur form ibland, speciellt vid övergångar. Men tycker det börjat försvinna mer och mer. I söndags så red jag ett pass med nästan bara en massa övergångar och lydnad. Skänkelvikningar, fram och bakdelsvändningar osv. Och hon jobbar på såå bra! Hon visar att hon vill arbeta, vilket är härligt! 
Tycker man ser redan nu att hon får mer och mer muskler för varje pass. 
På lördag så ser det ut som att jag och Soaln ska träna för Mickis, få lite tips och så. Vilket jag tycker är skönt att höra ifrån någon annan kunnig vad man behöver tänka på och jobba med. Kan även bli så att ja tar med henne på en Allsvenska gång :) Vilket verkligen kommer bli jätte spännandee! Nästa vecka, den 5 oktober, är det seriedressyr på Trolldal som också lockar för mig och Solan. Vi får se om vi anmäler oss på den LB:1 där med. 
SPÄNNANDE!

 

Tävlingen

Dagen började inte så jätte bra i lördags. Stressigt i stallet, svår lastad häst, osv. Stod i 30 minuter och Hidalgo totalvägrade gå in i transporten. Han slet och ställde sig, vilket jag tycker är läskigt. Vi körde med mutor och linor, men han hade bestämt sig. Vi hade inte all tid i världen heller då vi tänkt åka 12 för att hinna rida fram och slippa stress på tävlingsplatsen. 
Han gick in till slut, jag hade fått brännsår i handen eftersom han slet sig vid ett tillfälle och grimskaftet gled i handen- hästmänniskor ni vet hur det är ;) 
Vi var 5-6 stycken i slutet. Och en utav dem stukade handen, och när jag knöt fast han i tansporten skulle han vara förjävlig och buffa upp min hand väggen så den blev svullen och blå. Och det är defenitivt ingen liten häst, utan han är stor och jag har ingen chans alls emot honom, ftersom jag inte är det största heller. 
Han stod stilla och snällt i transporten iaf, och resa dit gick bra.
Kollade på dem andra i laget och åt mat innan jag plockade ut honom ur transporten, han stod och sparkade och var lite otålig i transporten, så vi fick stå och kolla honom. 
När vi lastade ut så slängde han sig ut, han verkade pigg och vaken iaf ;)
Red fram och han var jätte fin! Tog skänkeln jätte bra och var framåt och fin. Fick hjälp utav snälla Emmy :)
Han spände till inne på banan och började gå lite i undertempo, vilket självkalrt jag kunde styra på, men fick inte riktigt fram honom. Sedan så ville han inte fatta en galopp, tyckte jag var tydlig osv, men han hade bestämt sig. ANdra galoppen fattade han, och resten utav programet tyckte jag gick helt ok. Gick inte så bra som jag hoppats på, men jag är helt ok nöjd. Några stoooora missar, men dem tar vi väl nästa gång. 
Kommer nog troligtvis byta häst till nästa gång med, antingen Ranger eller Solan, eftersom Hidalgo är påtok förstor! Kommer inte åt honom, och en annan tjej i laget tycker hon är förlång för Ranger, så vi gör ett byte. Det är ju känslan som räknas, hur det än ser ut :)
19 oktober är nästa omgång! 
 

Tja



Jag lever!! Imorgon berättat jag vad jag gjort under dagarna jag varit borta. Kram! 

Fredag- finally

Konstig vecka. Som för det mesta innehöll håltimmar- snuva och hästar ;) 
Imorgon är det dressyrtävling på schemat. Startar vid 4, en LB:1 på Hidalgo, som jag verkligen ser fram emot! 
Imorgon ska hästar badas och grejor packas. Nu kör vi!



Solen skiner, på Solan

Påhittig rubrik haha! 
Idag var det inte så mycket utav skoldag, vilket passade mig jätte bra eftersom jag vaknade upp med 0 röst. 2/3 lektioner hade jag idag. Började 12, slutade halv 3. Härligt!
Mamma skjutsade mig sedan till stallet och jag red Solan en snabbis innan mötet som började halv 7. Det gick jätte bra! Red utan stigbyglar för att utmana mig själv lite, (och min träningsvärk sen i tisdags) och få mig att arbeta lite. Komma ner i sadeln, sträcka på mig. Slarvar något enormt om jag har stigbyglar. Det är väl bekvämt i guess. 
Hon blev jätte fin i trvaen och skritten och jag kunde verkligen rida. Påriktigt! Fick med hela henne!
Red på serpentiner och varjegång jag red rakt emellan själva bågarna så red jag på med större steg, inte snabbare utan med större steg, och hon lyssnade så fantasiskt bra med bara att jag följde med lite med sitsen. Då upptäcker man hur känlsiga dem faktiskt är.
Solen lyste som toppen på i:et med ;)
 




STUDIEDAG

Igår, var det skola, och sedan ridlektion. Red hidalgo och är jätte taggad inför lördag då det är tävling  Trosa! :)
Startar 15:52, så det blir ingen tidig morgon. Vilket är skönt! 
Vi red för våran förre ridlärare Karin, som jag tycker är så bra!! Jätte roligt att rida för olika ridläare, och Karin som är så bra var jätte kul att rida för igen, verkligen! HIdalgo blev jätte fin och det känndes jätte bra!
 
Idag så var det studiedag, vilket menas med att sova länge och inte göra något ;) 
Red Solan i den varma höstsolen med Felicia och Elsa. Hon var väldigt stirrig och jobbig i stallet, och lite så i ridningen också. Börjat hitta henne nu, och hon tycker väl det är jobbigt, så slår sig ur form och springer iväg lixom, så jag får väl se det som något positivt. Dock red jag som en kratta idag med. Hade ingen känsla på lixom. Inspirationen gickk från 100 till 10. Det är tråkigt då jag börjar se ridningen som något tråkigt, jag hoppas man bara har sånna perioder, då hästarna ändå är ingen jag kan leva utan. 
 



Helgen

Denhär helgen har jag gjort så mycket att jag inte kommer ihåg allt.
Har däremot också blivit sjuk eftrrsom jag hållit igång så mycket. I lördags så hade jag stalljouren. Vilket betydde att jag var tuvunegn att vara i stallet klockan 6. Fodra hästar och ta in hästar. Det är ett slitsamt arbete, och man bliir helt slut. Har man inte fått tillräckligt med sömn eller inte ätit frukost, pallar man inte hela dagen. 
ska försöka rabbla up allt jag hann med bara i lördsgs:
Fodring av privathästar
Lägga in frukost till alla ridskolehästar.
Intag av ridksolehästar
Utsläpp av privathästar
Mockning åt dem ridskoleh'star som stod inne.
Mockning åt Solan.
Hade två knatte lektioner.
Mockade lite på ridskolesidan.
Gjorde höpåsar. Åt ridskolan och åt Solan.
Åt lunch :)
La in lunch-hö till ridskolehästarna.
Fixade resten till Solan.
Mockade!
Intag av privatisar.
Utsläpp av ridskolehästar.
Fodring till privatisarna.
Fixade iordning Solan,
Red Solan ett pass i ridhuset. Solan hade en av sinajobbiga dagar, bet tag lite bettet och slog sig ur form, men red på serpentiner och lösgjorde henne bara, så blev hon jätte fin i slutet!
Sedan så mockade jag åt ridskole pållarna och gjorde Solan iordning för natten! Mycket gos :) Gillar verkligen Solan!
När jag kom hem runt 18, så hade mamma köpt pizza, och sedan kom mystjejerna till mig och vi kollade på film :)
I söndags så hade jag utsläppet åt Solans ägare. Borstade och myste med Solan när hon ätit frukost. Släppte in ridskolehästarna eftersom dem skulle gå Blåbärshoppningen. Satt uppe i dommartornet och hjälpte Tyra som var speaker, en grym sådan!! Vaknade då med värsta förskylningen och död hals.
Valde att inte rida Solan efter Blåbärshoppningen eftersom jag mådde såpass dåligt, och troligtvis hade feber. 
Sov sedan hela eftermiddagen och var inte alls trltt till kvällen, så jag höll koll på valvakan. Vilket faktiskt känns hemskt att bara sitta och kolla och inte kunnat påvärka ett dugg, vilket jag kan förstå dem inte vill  att folk i min ålder ska. SD som blev Sveriges tredjestörsta parti, vilket ja, känns hemskt. 
 
Stenhård som jag här gick jag till skolan ändå. Men gick bara till halv 12, så kort skoldag idag. Vilket passade jätte bra!
Nu ska jag nog ta och dricka te och kolla på hairspray. Kram!!




Torsdag

En dag närmare helgen! 
Crappy skoldag, rösten har gett sig. 
Solan var dubbelt så svullen idag, så jag vågade inte rida, skrittade henne i skogen med Elin ist. Så hon fick röra på sig, vilket bara är bra! :) 
Sedan ledde jag handikappen och åkte hem. 
Nu är jag fasligt trött, och i helgen kommer jag ha fullt upp! Vi hörs! 



Idag är det bättre!

Idag var skoldagen bättre, mycket bättre! 
Hela dagen var mycket bättre, och jag trivs så bra med att åka ut till stallet på kvällarna och mysa med Solan. 
Idag så mockade jag, fixade hö, vatten och allt sånt snabbt, och sedan red. Hon var tjock i vänstra bakbenet, så jag skulle rida och känna på henne. Satte även på boots, eftersom hon trampade upp sig sist jag red henne på banan. Lindade runt om med, om det var intressant att veta ;) 
Hon kändes inte halt, eller såg halt ut. Felicia kollade henne, och inga konstigheter. Hon visade inget heller, utan trampade på belåtet. Hon var jätte avslappnad och fin redan ifrån start, och jag har verkligen hittat dem flesta knapparna nu. 
Felicia kollade när jag red, och hon tyckte hon var jätte fin! Hon ändrade sin uppfattning om travare, precis som jag gjorde. En jätte härlig häst att rida! 
Red i alla gångarter, eftersom hon inte visade några konstigheter, varken hälta eller smärta. Kan ju bara vara något tillfälligt, gallig eller så. 
Gick jätte bra att rida alltså! :) 

Felicia filmade också lite, men telefonen sa ifrån efter 18 sekunder. Jag som tänkt viss er! Får bli en annan gång! ;) 

Denhär dagen...

Började med att försova mig, yes. 
Crappy och seg dag i skolan. 
Allt gick skit, verkligen.
Tur det gick bra att rida. Hidalgo var jätte fin! 
Och sedan toppen på det när jag kom hem raderade jag läxan. Mmmm nu ska jag sova bort denhär dagen. Mer av mig får ni höra imorgon. Kram.

Något positivt...

GRATTIS TILL VÄRLDENS SNYGGASTE

Idag är ingen vanlig dag, utan nämligen Cameron Dallas födelsedag. 
20-år, och oj vad tiden går!!
 
 
JAG ÄLSKAR DIG <3


Tjenare!

Åh hallå där! 
Inte bloggar sen i lördags vilket beror på endel saker haha. 
I lördags kväll så var jag hemma hos Hanna. Sov där och åkte sedan hem i söndags vid 11. Klockan 2 skulle jag dressyrträna med Hidalgo, och det gick verkligen jätte bra!! 
Satte på honom röda lindor, matchande schabrak och sedan så tränade vi ett toppen pass! 
Han lyssnade så mycket bättre igår. Blev mycket finare och jag tyckte inte jag behövde bråka så mycket med honom, allt gick lätt och det var så kul! 
Jätte taggad till den 20:onde nu. Dethär ska nog inte gå så dåligt som jag trott ;) 

Idag så var det en tuff skoldag, men den tog vi oss igenom! 
När jag kom hem bakade jag scones, vilket var otroligt gott efter att jag cyklat hem i spöregn. Var dygnsur hela jag! 
Sedan så åkte jag iväg till stallet för att ta hand om Solan. Borstade på henne länge och myste otroligt mycket! En regnig dag som denna så var det precis vad jag behövde. 
Skrittade sedan på henne i 30 minuter barbacka. Var jätte härligt, och speciellt när muskler ska byggas så är det ju så bra med skrittarbete. 
Hon var lite stel i början men sedan fick jag loss henne och hon blir så härlig då! 
Gos efteråt också! 




Right now


Rider barbacka på Solan på utebanan. Hon har dumma kompisar i hagen som bitit upp rumpan på henne, och sedan har hon vaccinerats. Så idag myser vu! :)



Idag och igår, Solan

Igår så red jag på banan med Soaln. Hittade lite knappar och hon blev riktigt fin! 
Hon blev så mycket lättare att rida när man fått upp ryggen på henne och hon börjat jobba, så det är verkligen en storskillnad på när hon arbetar och bara slöar runt. Dessutom ville jag få upp huvudet på henne lite, då hon lätt la sig i en låg form, lite i bekvämlighet, och la sig på bogarna. Så jag ville sätta henne mer på baken och få henne arbeta!! :)
Hon försökte säga emot ett par gånger, men red bara lugnt igenom det. Vilket gav goda resutat ;)
Sedan så avslutade jag henne i lågform, och då var hon verkligen som smör! Hon stannade kvar i formen, när jag lättade på tyglarna, vilket betyder igenom riden :D
Ska på lördag hitta fler knappar och rida ett pass på banan.
Idag så red jag ut på Solan i skritt och trav i höstsolen. Så mysigt med Felicia som sällskap. Ett perfekt slut, på en jätte bra dag! :)
 
 



Han imponerar!!

Dunny var sååååååå fin igår på hoppningen. 
Eftersom han inte hoppat så mycket tog vi det lite lugnt, men vilka språng! Några ryttarmissar, men Dunny var så duktig, lyssnade och hoppade jätte bra. Hoppade nog 70 skulle jag gissa, vilket inte ens var några problem för honom. Han kommer helt klart ha en karriär inom hoppningen, och hoppas att en liten ryttare kan ta ut honom på lite tävlingar. Då hon säkert kommer bli en knaon ponny på banorna. Igår hoppade vi bana på några hinder i olika typer, och det flöt på i jämnt tempo osv. Ridskolan har verkligen köpt in en fin ponny, och tycker absolut ridskoleeleverna ska ta vara på det! :)
 



Träningen med Hidalgo

Foto: Frida Berlin :)

White shirt, and black pants

=Regular!!



Nya filuren???

Igår så provred jag en gammal travare, en jätte fin sådan! 
Ett sto född -96. Solan heter hon och är en riktigt härlig tjej! 
Ägarna är helt härliga, och tror verkligen dethär kommer bli toppen! 
Jag kommer ha Solan 4 dagar i veckan, rida ut, på bana, pyssla osv. Vilket kommer bli hel mysigt! 
Vi ska först och främst börja lära känna varanndra, ibörjan lite lugnt och sedan ska vi bygga muskler, då hon stått lite till och från på sistone. 
Jag ser mest fram emot barbacka ritter i höstkylan :)
Ska bli så mysigt! :)
Hon är även en perfekt storlek och typ för att vara övergångshästifrån ponny. Dock är jag ju inte helt nybörjare på storhäst, men det är min första storhäst som jag rider och sköter om, helt klart.
 
 
På onsdag har jag första dagen själv med Solan. 
 




Welcome autumn

Åh vad härligt med höst. Jag har faktiskt längtar lite till hösten, och nu är det officiellt höst. Enligt mig ;)
Hösten börjar bra, med två håltimmar och en sen kväll i stallet. 
Varför var den sen? Och varför var jag ens i stallet?? ;)
Kommer imorgon!! :)
Mycket att berätta!! :) 
Även bilderna på Hifalgo, haft fullt upp idag, så imorgon har ni att vänta er :) 



RSS 2.0